Μια τεράστια δουλειά πήρε η αμερικανική εταιρία. Στις 26 Μαρτίου η Microsoft κέρδισε ένα σταθερό -fixed price production agreement- συμβόλαιο για να παρέχει το σύστημα…

…Integrated Visual Augmentation System (IVAS). Με αυτό το συμβόλαιο, τα κυάλια τεχνολογίας augmented reality (AR) πηγαίνουν για παραγωγή και παράδοση στις αμερικανικές Ε.Δ

Με βάση την τεχνολογία του Microsoft HoloLens AR headset, το IVAS θα παρέχει στην επονομαζόνενη Close Combat Force (CCF) νέας γενιάς νυχτερινή όραση και αίσθηση περιβάλλοντος -situational awareness capabilities- ώστε να γίνεται καλύτερος διαμοιρασμός της πληροφορίας.

Το IVAS μαζεύει πολλές πληροφορίες σε ένα ‘κουτί’ ώστε οι στρατιώτες να “fight, rehearse, and train on one platform”. Θα δίνει θερμική εικόνα, κανονική εικόνα και πληροφορίες με Υψηλής Ευκρίνειας εικόνα ΑΛΛΑ και AR όπως και machine learning τεχνολογίες.

Με κόστος $21.88 δις για δέκα χρόνια η Microsoft θα παραδώσει 120,000 βασισμένα στο HoloLens AR headset τεμάχια. Η εταιρία το 2018 είχε πάρει $480 εκατομμύρια για να δημιουργήσει πρωτότυπα για το IVAS.

Τυπικά το Microsoft HoloLens κοστίζει $3,500 και δίνει ολογράμματα, επικοινωνία με ήχο και εικόνα για ένα κοινό χρήστη.