Νέα προβλήμματα για το Lockheed F-22 Raptor, το ακριβότερο μαχητικό στον στόλο των ΗΠΑ…

Το σκάφος με τα ζητήματα που αφορούν συμπτώματα υποξείας σε πιλότους, έχει ήδη για πολλούς μήνες καθηλωθεί στο έδαφος στο παρελθόν και το σύστημα – onboard oxygen generation system, ερευνήθηκε.

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, ο κος Leon Panetta διέταξε να μην πετούν τα F-22 σε περιοχές όπου είναι δύσκολο να βρουν που θα προσγειωθούν. Οι διαταγές no-fly καλύπτουν περιοχές όπως η Αλάσκα και όπου ΕΙΝΑΙ η βάση τους!

“Alaska is one example of a region where it would be difficult in some cases to land the plane due to long distances from runways,” είπε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Στρατηγός Little σε email στο Air Force Times.

Στην περιοχή ήδη έχει συντριβεί ένα F-22 που τελικά αποδόθηκε σε ‘σφάλμα πιλότου’. Την περασμένη εβδομάδα αρμόδια επιτροπή – House Appropriations Defense subcommittee, έδωσε στις ΗΠΑ άλλα $50 εκατομμύρια για ένα “backup oxygen system” για το F-22s. Ήδη πάντως σε εκπομπές στην tν, πιλότοι αρνήθηκαν να πετάξουν το F-22.

Το Reuters αναφέρει πως με τους περιορισμούς στην ακτίνα των F-22, άλλα σκάφη θα εκτελούν αποστολές Εναέριας Κυριαρχίας στην Αλάσκα.

Και αυτά από ένα πρόγραμμα τρισεκατομμυρίων…