Ναι, υπάρχει η ‘βασίλισσα’ του ISO, η NEX5n, αλλά και η cool ΝΕΧ 7, αλλά πιο κάτω; Φαίνεται πως είναι η ώρα της F3.

  • Αισθητήρας εικόνας μεγέθους APS-C με 16,1 ενεργά megapixel

  • Οθόνη LCD με δυνατότητα κλίσης 180° για εύκολη λήψη των δικών σας πορτρέτων

  • Ενσωματωμένο φλας, χρήσιμο σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού
  • Λειτουργία Auto Portrait Framing για ποιοτικά πορτρέτα χωρίς κόπο

  • AVCHD (50i/25p) για ομαλή λήψη βίντεο υψηλής ποιότητας
  • Λειτουργία Clear Image Ζουμ που διπλασιάζει το ενεργό εστιακό μήκος και παράλληλα διατηρεί ακέραια τα pixel

  • Εύκολα εντυπωσιακά αποτελέσματα με τη λειτουργία Superior Auto

  • Μεγάλη διάρκεια μπαταρίας για 470 λήψεις και εύκολη φόρτιση μέσω USB

H Sony μας καλεί να εξερευνήσουμε “τον δημιουργικό κόσμο της ποιοτικής απεικόνισης με εναλλασσόμενους φακούς,” διασκεδάζοντας. Με αποτελέσματα DSLR, χωρίς όμως να μεταφέρουμε πολλά, η compact system φωτογραφική μηχανή NEX-F3 της Sony είναι ιδανική αφού προσφέρει την ποιότητα μιας «μεγάλης φωτογραφικής μηχανής»!

Η NEX-F3 είναι τόσο μικρή που χωράει σε μία τσέπη και έχει το ίδιο design χωρίς καθρέφτη (mirrorless) που εξοικονομεί χώρο, όπως και άλλες φωτογραφικές μηχανές που ανήκουν στην οικογένεια των φακών α E-mount. Καλό.

Ο δε αισθητήρας Exmor APS HD CMOS με 16,1 ενεργά megapixel είναι πολύ μεγαλύτερος από άλλους που διαθέτουν οι compact μηχανές τύπου «point-and-shoot» (δηλαδή μηχανές για λήψη φωτογραφιών χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια) και συλλαμβάνει ακόμα περισσότερο φως για αψεγάδιαστες φωτογραφίες με χαμηλό ψηφιακό θόρυβο και βίντεο Full HD με πολλές λεπτομέρειες (50i/25p). Όπως ακριβώς στις παραδοσιακές φωτογραφικές μηχανές DSLR, μπορείτε να δημιουργήσετε, εύκολα, όμορφα εφέ αποεστίασης έχοντας το αντικείμενό σας έντονα εστιασμένο πάνω σε ένα ομαλά θολωμένο φόντο.

Πολύ εύκολα τα δικά μας πορτρέτα! Απλώς, κρατήστε τη μηχανή με το χέρι τεντωμένο και γυρίστε την οθόνη LCD κατά 180° ώστε να βλέπετε καθαρά τον εαυτό σας. Στη συνέχεια, πατήστε το κλείστρο ή αφήστε τη λειτουργία Smile Shutter να βγάλει αυτόματα τη φωτογραφία. Simple.

Το ενσωματωμένο φλας είναι πολύ χρήσιμο και διευρύνει τις επιλογές λήψης σε χαμηλό φωτισμό ή σε κλειστό χώρο, ακόμα περισσότερο. Αυτό το εύχρηστο pop-up φλας, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην περίφημη NEX-7, σάς βοηθά να φωτίζετε τα πορτρέτα και άλλες λήψεις χωρίς να χρειάζεστε τα επιπλέον αξεσουάρ του φλας.

Η NEX-F3 δίνει τη δυνατότητα σε άπειρους φωτογράφους να έχουν άριστης ποιότητας αποτελέσματα χωρίς κόπο. Η λειτουργία Auto Portrait Framing αναγνωρίζει τη θέση του μοντέλου σας και τριμάρει τη σκηνή για να συνθέσει όμορφα πορτρέτα υψηλής ανάλυσης.

Παλαιότερα, για να πλησιάσετε το αντικείμενό σας, έπρεπε να έχετε μαζί σας ισχυρούς φακούς. Τώρα, όμως, μπορείτε να απολαμβάνετε κοντινές λήψεις υψηλής ποιότητας με τη λειτουργία Clear Image Ζουμ, η οποία διπλασιάζει την ενεργή μεγέθυνση του φακού σας. Η μοναδική τεχνολογία By Pixel Super Resolution Technology της Sony προσφέρει εκπληκτικές λεπτομέρειες, τόνους και υφές στις εικόνες. Είναι ιδανική τόσο για τα ταξίδια σας, όσο και στην καθημερινότητά σας, και σας προσφέρει μέγιστο εστιακό μήκος χωρίς επιπλέον hardware.

Είσαστε πρωτάρηδες στην ψηφιακή φωτογραφία; Μην ανησυχείτε, η NEX-F3 λύνει τα μυστήρια της επιλογής των κατάλληλων λειτουργιών για εσάς. Η λειτουργία Superior Auto αναγνωρίζει «έξυπνα» ένα μεγάλο εύρος σκηνών και αντικειμένων, προσαρμόζοντας τις ρυθμίσεις με τη δεξιότητα ενός επαγγελματία φωτογράφου.

Υπάρχουν και άλλες βελτιώσεις που κάνουν τη NEX-F3 απαραίτητο εργαλείο για τους φωτογράφους που ξεφεύγουν από την compact μηχανή του τύπου point-and-shoot. Έχει βελτιωθεί η κύρια αίσθηση της φωτογραφικής μηχανής με μία λαβή υψηλής ποιότητας, που προσφέρει σταθερό και άνετο κράτημα.

Ακόμα και η διάρκεια της μπαταρίας έχει μεγαλώσει πολύ, φτάνει τις 470 λήψεις με μία μόνο φόρτιση – βελτίωση της τάξης του 18% (κατά προσέγγιση) σε σχέση με τη NEX-C3. Η εύκολη φόρτιση μπαταρίας μέσω USB κάνει τη ζωή σας πιο εύκολη όταν ταξιδεύετε.

Τηλεφακός ζουμ SEL18200LE E18-200mm F3.5-6.3

Ο νέος τηλεφακός SEL18200LE E18-200mm F3.5-6.3 OSS LE της NEX-F3 παρέχει ισχυρό εύρος ζουμ 11x και εξαιρετική ανάλυση, αλλά, ταυτόχρονα, και ευκολία στη μεταφορά. Ο νέος φακός E-mount διαθέτει τη λειτουργία Optical SteadyShot, που αντισταθμίζει το κούνημα του χεριού, ενώ είναι μικρότερος και ελαφρύτερος κατά 12% από τον SEL18200. Η λειτουργία ‘Άμεση Χειροκίνητη Εστίαση’ παρέχει ακριβή χειρισμό, βελτιώνοντας την εστίαση, για δημιουργικό και λεπτό έλεγχο σε όμορφες εικόνες.

Δώστε την προσωπική σας πινελιά στη μηχανή NEX-F3, συνδυάζοντάς την με κάποια από τα αξεσουάρ της σειράς. Με τη θήκη μεταφοράς LCS-EMH μπορείτε να παίρνετε γρήγορα τη φωτογραφική μηχανή και το φακό της, ενώ η θήκη LCS-EJC3 προστατεύει απόλυτα, τόσο τη μηχανή, όσο και το φακό.

Η νέα ψηφιακή μηχανή compact system NEX-F3 της Sony θα είναι διαθέσιμη στην αγορά από τον Ιούνιο του 2012.

Χαρακτηριστικά NEX-F3
Τύπος Compact system ψηφιακή φωτογραφική μηχανή με εναλλασσόμενους φακούς
Συμβατότητα φακών Σύστημα φακών Ε-mount. Δυνατότητα χρήσης φακών A-mount με προαιρετικό προσαρμογέα (συνεχής αυτόματη εστίαση με υποστήριξη LA-EA2)
Αισθητήρας εικόνας Αισθητήρας Exmor™ APS HD CMOS με 16,1 ενεργά megapixel τύπου APS-C (23,5 x15,6 χλστ.)
Επεξεργαστής Επεξεργαστής εικόνας BIONZ™
Εύρος ευαισθησίας ISO ISO 200 – 16000 (φωτογραφίες)
Εγγραφή βίντεο HD Full HD AVCHD 1920 x 1080 50i*/25p; MP4 1440 x 1080 25fps
*έξοδος αισθητήρα εικόνας 25fps
Ηλεκτρονικό σκόπευτρο (Προαιρετικό ηλεκτρονικό σκόπευτρο FDA-EV1S)
Οθόνη LCD Ευρεία οθόνη TFT (Xtra Fine LCD) 7,5 εκ. (3″) με ανάλυση 921 χιλιάδες dot, κλίση προς τα επάνω κατά 180 μοίρες κατά προσέγγιση, προς τα κάτω 13 μοίρες κατά προσέγγιση.
Ψηφιακό ζουμ Clear Image Ζουμ: Περίπου 2x (φωτογραφίες)
Smart Zoom: Περίπου 1,4/2x (φωτογραφίες)
Ψηφιακό Ζουμ: Περίπου 4x (φωτογραφίες/ταινίες)
SteadyShot™ INSIDE (Σύστημα οπτικής σταθεροποίησης εικόνας με επιλεγμένους φακούς E-mount)
Σύστημα Αυτόματης Εστίασης (AF) Σύστημα Αυτόματης εστίασης (AF) με ανίχνευση αντίθεσης, Λειτουργία Object Tracking AF
Picture Effect 11 τύπους εφέ (15 διαβαθμίσεις): Posterization (Έγχρωμο, Μαυρόασπρο), Pop Colour, Retro Photo, Partial Colour (κόκκινο, πράσινο, μπλε, κίτρινο), High Contrast Monochrome, Toy Camera, Soft High-key, Soft Focus, HDR Painting, Rich-tone Monochrome, Miniature
Λειτουργία Continuous Burst Shooting Μέχρι 5,5 κάδρα ανά δευτερόλεπτο (σε λειτουργία Speed Priority)
Διάρκεια μπαταρίας (φωτογραφίες) Περίπου 470 λήψεις (Μετρήσεις CIPA)
Ενσωματωμένο φλας GN6 (σε μέτρα με ISO 100)
Άλλα χαρακτηριστικά Λειτουργίες Auto Portrait Framing και Self-Portrait, Face Detection και Smile Shutter, Superior AUTO, Sweep Panorama (2D/3D), Auto HDR, DRO, Hand-held Twilight mode, Creative Styles, Διασύνδεση Photo Creativity, φόρτιση USB
Μέσα αποθήκευσης Memory Stick PRO Duo / Memory Stick PRO-HG Duo, SD / SDHC / SDXC
Διαστάσεις (Π x Υ x Β) Κατά προσέγγιση 117,3 χλστ × 66,6 χλστ× 41,3 χλστ (χωρίς τις προεξοχές)
Βάρος Κατά προσέγγιση 255 γρ. (μόνο το σώμα)
Κατά προσέγγιση 314 γρ. (με τη μπαταρία και το Memory Stick PRO Duo)
Παρεχόμενο λογισμικό PlayMemories Home