Όπως αναφέρει η Sony και με την είδηση να έρχεται από το παράρτημα της Ινδίας, η εταιρία αναμένει να έχει 30%  στις πωλήσεις στο τρέχον οικονομικό έτοςμ κάτι που, προφανώς, χαροποιεί την εταιρία…

Η Sony σε δήλωση της σημείωσε πως το τμήμα της στην περιοχή αναμένεται να είναι το πέμπτο μεγαλύτερο σε παγκόσμιες πωλήσεις για τα έσοδα της πολυεθνικής μέχρι τον επόμενο Μάρτιο Στο δε οικονομικό έτος που έληξε στις 31 του φετινού Μάρτη, η Sony India είχε αύξηση σε πωλήσεις κατά 16% στις INR63.13 δις ($1.1 δις).

Στην Ινδιά, όπου η Sony έχει την πρώτη θέση στις flat-panel τηλεοράσεις, ο γίγαντας των βασίζεται σίγουρα αφού στο προηγούμενο οικονομικό έτος οι ζημιές Y456.66 δις, ήταν το σοβαρότερο πρόβλημα, με τις tv να είναι τομέας που ‘πονάει’.

Σε κάθε περίπτωση α) με την ύφεση σε Ευρώοη και ΗΠΑ πολλές εταιρίες ‘κοιτάνε’ στην Ινδία ενώ β) για φέτος η Sony προβλέπει καθαρά κέρδη Y30 δις και 14% αύξηση στα Y7.4 τρις.

Στην Ινδία οι καταναλωτές έχουν… όρεξη και για flat-panel TV, υπολογιστές, smartphones αλλά και συσκευές όπως κλιματιστικά. Ο Sony India Managing Director, κος Masaru Tamagawa είπε πως η Ιαπωνική ‘κυρία’ των ηλεκτρονικών βλέπει “strong demand” για τα προϊόντα της και ο υψηλός πληθωρισμός δεν ‘σταματά’ τα gadgets και τις συσκευές ενώ η Sony σχεδιάζει να δαπανήσει INR4.50 δις. σε marketing για laptop computers, επίπεδες TV και κάμερες στην Ινδία φέτος. Επιπλέον θα φέρει 500 προσωπικό φέτος που σημαίναι συνολικά 3,800 άτομα στη χώρα,

Η Sony India εκτοξεύεται…