Και αναφερόμαστε σε μια συγκλονιστική κυβερνοεπίθεση που, με βάση τα όσα έχει αναφέρει το bbc και το RT, είναι σε εξέλιξη εδώ και πολλά χρόνια και με όπλο έναν απίστευτα εξελιγμένο ιό.

Όπως δε αναφέρει το bbc οι ειδικοί μιλούν για μια απίστευτη ‘κατασκευή’ ιού με μέγεθος 20ΜΒ, και ‘σχεδιασμό’ που είναι τόσο πολύπλοκος που μόνο κράτη θα μπορούσαν να τον έχουν σχεδιάσει, σύμφωνα πάντα με το bbc.

Ο ιός δε αυτός είχε – ή έχει;- τη δυνατότητα να κάνει τα πάντα σε υπολογιστές και συστήματα, ακόμη και να ακούει όσα ‘ακούει’ το μικρόφωνο, να ‘βλέπει’ όσα δείχνει η κάμερα και να εγγράφει ΟΛΑ αυτά αλλά και να τα αποστέλλει σε κάθε σημείο του πλανήτη.

Αυτό τος data mining virus λοιπόν με την ονομασία “Flame,” επιβεβαιώνεται από Ιρανικό “cyber defense group” πως τους ‘χτύπησε’ ενώ είναι πιο επικίνδυνος από τον ιό Stuxnet.

Το Ιράν έχει χτυπηθεί από “massive” απώλεια δεδομένων με τον Flame και δεν έχει αποτιμηθεί η ζημιά.

Όλα αυτά τα αναφέρει πλέον και το ιρανικό Computer Emergency Response Team Coordination Centre ενώ όλα είναι πιο κρίσιμα από την περίπτωση του Stuxnet που είχε ‘χτυπήσει’ το πρόγραμμα εμπλουτισμού ουρανίου πριν από δύο χρόνια.

Ο ιός “Flame” φαίνεται να είχε τοποθετηθεί με ένα USB χειροκίνητα στο δίκτυο…