Και όλα αυτά στο Special Operations Forces Industry Conference (SOFIC) στη Φλόριντα των ΗΠΑ…

Εκεί η εταιρία Special Operations Apps ανακοίνωσε τη νέα τεχνολογία που θα επιτρέπει σε στρατιώτες να έχουν στο πεδίο μάχης την τεχνολογία και ειδικά με τα iPhone και iPad σαν: heads-up displays με νυχτερινή όραση, πληροφορίες στόχου, υπέθυρθρη όραση και στόχευση laser όπως και εγγραφή βίντεο.

Τα Special Operations Apps ισχυρίζονται πως με τα iPhone και iPad μπορούν να ενσωματώσουν military-grade οπτικά όπως το System for Optical Attachments – [SOA]2, ένα σετ από adapters και apps για να ΄κουμπώσουν’ όλα αυτά στα κινητά οι στρατιώτες.

Με τη συσκευή κουμπωμένη το μηχάνημα λειτουργεί σαν εξωτερική οθόνη ενώ η Special Operations Apps λέει πως το [SOA]2 εγγράφει και βίντεο και θέση: “In addition to the Apple iPhone 4S and the New iPad, we’re also excited about the platforms and devices like the Windows phones, the Android, the Lumia 9000, and the Nokia PureView, with its game-changing 41-megapixel camera,” είπε ο κος Dominic Cincotti, ιδρυτής της Special Operations Apps.

Το [SOA]2 δοκιμάστηκε αρχικά ήδη στην North Carolina των ΗΠΑ και αναμένονται συναντήσεις με μέλη μονάδων Ειδικών Δυνάμεων μεταξύ άλλων.