Η Apple ετοιμάζεται να λανσάρει το iOS 6, την πιο φρέσκια της αναβάθμιση στο λειτουργικό και μια ομάδα από το Cupertino έχει, όπως μεταφέρεται, ολοκληρώσει 200 αλλαγές και βελτιώσεις στο Siri.

Τώρα είναι ‘πιο έξυπνο’ και με εστιατόρια και σπορ και ταινίες ενώ το Siri θα λανσαριστεί στο iPad. Υπάρχει ΚΑΙ ενσωμάτωση του Facebook στο λειτουργικό όπως έγινε και στο Twitter για το iOS 5. Υπάρχει και μια ρύθμιση “Do Not Disturb” με την οποία στέλνεις έτοιμα μηνύματα και να ρυθμίσεις τη θέση – location-based reminder notifications. Αλλαγές υπάρχουν και στο FaceTime.

Αναλυτικά έχουμε:

Maps App – με το iOS 6 να περιλαμβάνει τη νέα Maps app. Στη θέση του δημιούργηματος της Google με vector-based στοιχεία και tilting όπως και zooming με σημαντική ρευστότητα. Υπάρχει και turn-by-turn navigation ενώ το ‘κλού’ είναι το στοιχείο Flyover με “photo-realistic interactive 3D views.”
Ακόμη και real-time πληροφορίες για κίνηση και το local search με πληροφορίες για 100 εκατομμύρια επιχειρήσεις με ευκαιρίες και άλλα.

Siri – και για το iPad όπως και το iPhone 4S με υποστήριξη για “English, French, German and Japanese” όπως και “Spanish, Italian, Korean, Mandarin and Cantonese. Μπορείς δε να συνδέσεις και το Siri για το update του status σε Facebook, post στο Twitter ή λανσάρισμα της app. Το Siri λειτουργεί και με hands-free αλλά και με νέο Eyes Free mode.

Built-in Facebook – Ενσωμάτωση Facebook και κάνεις μια φορά sign in ενώ postάρεις σε Notification Center, Siri και Facebook-enabled apps όπως Photos, Safari και Maps. Οι πληροφορίες των Facebook friends’ ενημερώνονται σε iOS devices, με αυτόματαη αναβάθμιση πληροφοριών στα Contacts. Κάνεις και “Like” σε content απευθείας από το App Store™ και το iTunes.

Shared Photo Streams – με καθημερινά 125 εκατομμύρια users στο iCloud, το iOS 6 έχει νέους τρόπους για share φωτό με τα Shared Photo Streams.

Passbook App – Η νέα Passbook app είναι ο πιο απλός τρόπος για να χρησιμοποιείς κάθε τύπου ηλεκτρονικά εισιτήρια και κουπόνια. Το Passbook αυτόματα δείχνει τα passes στη Lock Screen και με βάση τις χρήσεις ενώ π.χ ενημερώνει αν έχει αρχίσει η πτήση να επιβιβάζεται.

Guided Access – Με αυτό δάσκαλος και administrator μπορεί να κάνει disable σε hardware buttons για να κλειδώσει μια iOS συσκευή σε μια app.

Apple νέο Maps στο iOS 6

 

Μια σημαντική αλλαγή για την εταιρία από το φθινόπωρο και αλλαγή μακριά από το Google Maps με τη λύση της εταιρίας για in-house mapping με 3D αναπαραστάσεις πόλεων και turn-by-turn κατευθύνσεις όπως και crowd-sourced δεδομένα κίνησης.

Οι developers θα μπορούν να δουν το Maps στο iOS 6 με την έκδοση beta που παρουσιάστηκε στη Worldwide Developers Conference παρουσίαση. Υπάρχει και ενσωμάτωση με το Yelp, για user-submitted reviews κάθε καταστήματος κ.ο.κ.