Ο chief marketing officer της εταιρίας, ο κος Fank Boulben, είπε πως τα κινητά της εταιρίας με BlackBerry 10 software θα είναι ‘εντυπωσιακά’ όταν έρθουν νωρίς το 2013.

Ο εν λόγω κύριος είπε πως θα έχουν πολλά εντυπωσιακά χαρακτηριστικά που δεν υπάρχουν σε άλλα ανταγωνιστικά μοντέλο, όπως το multitasking. Θα επιτρέπουν δε “seamless” εναλλαγή ανάμεσα σε apps χωρίς να χρειάζεται να γυρνάς στη home με το “underlying operating system” να είναι “truly multitasking”.

Η νέα συσκευή και το νέο λειτουργικό έρχονται έναν χρόνο σχεδόν μετά από αυτό που θα ήθελαν οι αναλυτές και η RIM έχει πολύ δρόμο για να επιβιώσει αφού έπεσε επίπεδο σε tech και χαρακτηριστικά: οι πωλήσεις έπεσαν 41% το περασμένο τρίμηνο και το μερίδιο στις ΗΠΑ από το 41% του 2007 είναι στο 4% στο Q1 του 2012.

Δεν ξέρουμε και τι θα γίνει με τα application stores, ενώ η RIM έχει λιγότερα από 100,000, πέντε φορές λιγότερα από τα Apple και Google ‘αποκτήματα’. Ο υπεύθυνος της εταιρίας είπε πως οι καταναλωτές αλλάζουν συσκευή ανά 18 μήνες και η RIM θέλει να ‘μπει’ εκεί.

Το 2013 υποσχέθηκε πως η RIM θα είναι παρούσα σε“larger market”.