H Sony ανακοίνωσε, σήμερα, το νέο, κορυφαίο βιντεοπροβολέα 3D Full HD, VPL-HW50ES. Με το ανταγωνιστικό μοντέλο VPL-HW30ES να έχει ήδη αποκτήσει προβάδισμα μεταξύ των οικιακών συστημάτων προβολής 3D, η Sony έχει ενσωματώσει στο τελευταίο μοντέλο τεχνολογία αιχμής για την απόλυτη οικιακή κινηματογραφική εμπειρία σε 3D.

Εξοπλισμένο με μία πληθώρα από νέα χαρακτηριστικά, που ενσωματώνουν την πιο πρόσφατη τεχνολογία της Sony, ο βιντεοπροβολέας VPL-HW50ES ηγείται των προηγμένων συσκευών προβολής οικιακού κινηματογράφου. Σε αυτά τα χαρακτηριστικά περιλαμβάνεται και η προσαρμοσμένη έκδοση της έξυπνης λειτουργίας “Reality Creation” από τη Sony, η οποία αναπτύχθηκε για τον κορυφαίο βιντεοπροβολέα οικιακού κινηματογράφου VPL-VW1000ES Sony 4K, το οποίο απέσπασε βραβείο από την EISA. Η τεχνολογία Digital Reality Creation (Δημιουργία ψηφιακής πραγματικότητας) χρησιμοποιεί ένα ειδικά σχεδιασμένο ψηφιακό σήμα που επεξεργάζεται αλγορίθμους για αποκατάσταση των πληροφοριών που χάνονται κατά τη συσκευασία από το αρχικό περιεχόμενο σε δίσκο, αναπαράγοντας full HD εικόνες υψηλής ποιότητας με πλούσιο χρώμα.

Χάρη στη βελτίωση της αποτελεσματικότητας του φωτός της λυχνίας και βελτιστοποιώντας το οπτικό μπλοκ, επιτυγχάνεται φωτεινότητα της τάξης των 1.700lm. Σε συνδυασμό δε με τις νέες λειτουργίες Bright Cinema και TV Mode, προσφέρει 30 τοις εκατό περισσότερη φωτεινότητα από το προηγούμενο μοντέλο, χωρίς απώλειες στην αναπαραγωγή των χρωμάτων.

Η τεχνολογία για βελτίωση της αντίθεσης και ο αλγόριθμος Optimised Advanced Iris 3 από τη Sony συνδυάζονται για να προσφέρουν στον βιντεοπροβολέα λόγο δυναμικής αντίθεσης μεγαλύτερο του 100.000:1. Η βελτίωση στην αντίθεση λειτουργεί με την ανάλυση κάθε σκηνής και την αυτόματη βελτιστοποίηση της αντίθεσης σε πραγματικό χρόνο, αντισταθμίζοντας τα σκοτεινά και φωτεινά μέρη της εικόνας. Κάποια άλλα επιπλέον χαρακτηριστικά, όπως η υψηλή φωτεινότητα και το 3D σύστημα μείωσης του crosstalk από τη Sony, με πάνελ SXRD, βελτιώνουν ακόμη περισσότερο την τρισδιάστατη εικόνα.

Ο Tak Nakane, product manager στη Sony Europe σχολίασε τον βιντεοπροβολέα VPL-HW50ES, λέγοντας: «Όταν παρουσιάσαμε τον VPL-HW30ES, γνωρίζαμε ότι θέταμε υψηλά στάνταρ. Με την ανακοίνωση του συστήματος VPL-HW50ES, γνωρίζουμε ότι ανεβάζουμε και πάλι τον πήχη, θέτοντας ένα νέο σημείο αναφοράς για τα συστήματα προβολής οικιακού κινηματογράφου. Η τεχνολογία οικιακής προβολής εξελίσσεται με γρήγορους ρυθμούς και η Sony στέκεται στο προσκήνιο των νέων εξελίξεων, συνομιλώντας τακτικά με πελάτες για να μαθαίνει τη γνώμη τους, και στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας αυτή τη γνώση στη δημιουργία άριστων και αξιόπιστων προϊόντων, τα οποία απολαμβάνουν οι πελάτες μας, παγκοσμίως.»

Εκτός, όμως, από την τεχνολογία αιχμής της Sony, ο βιντεοπροβολέας VPL-HW50ES παρουσιάζει και αρκετές αναβαθμίσεις στα χαρακτηριστικά του, που το καθιστούν ακόμα πιο φιλικό στο χρήστη. Σε αυτά τα χαρακτηριστικά περιλαμβάνονται ένας ενσωματωμένος πομπός 3D, μεγαλύτερο εύρος μετατόπισης του φακού, όπου το εύρος της κάθετης μετατόπισης γίνεται +- 71 τοις εκατό και μία απολύτως αθόρυβη έξοδο ψηφιακού θορύβου, με μέγιστο 21db.

Το σύστημα VPL-HW50ES θα είναι διαθέσιμο σε μαύρο και άσπρο, από τα τέλη του Οκτωβρίου 2012.