Η νέα κορυφαία Sony, η Alpha α99 full-frame DSLR έφερε ήδη μια νέα εποχή: με δύο ακόμη μοντέλα σε full frame τεχνολογία, έστω και χωρίς την τεχνολογία ημιδιαπερατού καθρέπτη, από Canon και Nikon να είναι στα σκαριά, αλλάζει μια εποχή.

Η εποχή της ψηφιακής φωτογραφίας με 35mm διαστάσεις είναι εδώ. Και είναι μια θρυλική στιγμή. Για πρώτη φορά δεν σκέφτεσαι φακούς και άλλα, ενώ οι επαγγελματίες έχουν ΚΑΙ βίντεο full HD σε ένα μηχάνημα.

Τι διαφορετικό όμως ετοιμάζει η Sony; και γιατί η a99 άνοιξε τον χωρό; Ίσως να είναι και η οι επενδύσεις της εταιρίας σε αισθητήρες, η πιο έξυπνη που έκανε τα τελευταία χρόνια…

Το tech της μηχανής…

Με σύστημα καθρέπτη – translucent mirror τεχνολογία, και κάτι που δεν γνωρίζαμε: το νέο σύστημα Dual AF. Με αισθητήρα 24.3-megapixel η A99 είναι ναυαρχίδα και έχει ένα 19-σημείων AF σύστημα με ένδεκα cross-sensors και 102-σημείων δείγμα – focal plane phase-detection AF αισθητήρα.

Επιπλέον και για πρώτη φορά σε full-frame Sony με ημιπερατό καθρέπτη – translucent mirror system έχουμε συνδυασμό του συγκεκριμένου συστήματος εστίασης και αυτής της τεχνολογίας.

Και δεν είναι μόνο αυτά που καθιστούν την A99… όνειρο: νέος επεξεργατής BIONZ με υποστήριξη ISO 50-25600 και 6fps burst mode (ή 10fps σε Tele-zoom high-speed ρύθμιση)!

Υπάρχει και AF-D continuous autofocus, selectable AF κλίμακα ενώ στο βίντεο υπάρχει επιλογή για 24p/25p/50p/60p Full HD με continuous autofocus ΚΑΙ real-time HD έξοδος σε HDMI με ταυτόχρονη αποθήκευση σε δύο memory card slots.

Σημειώστε και: exposure compensation, ISO sensitivity και μέτρηση, έλεγχος σε κάθε επίπεδο και στο βίντεο όπως και το νέο “silent” multi-controller στο μπροστινό μέρος της A99. Βύσμα για ακουστικά και προαιρετικό XLR adapter box.

Στο πίσω μέρος ένας XGA OLED Tru-Finder digital viewfinder με 100% κάλυψη και τριπλό tilt ενώ το σώμα είναι ανθεκτικό στο νερό και με real-time image transfer.

Φακοί; έρχεται ο νέος 400mm f2.8 G SSM II, ο νέος wide-aperture Carl Zeiss A-mount prime Planar T* f1.4 ZA SSM, ενώ η Sony θα ρίξει και ένα VG-C99AM vertical grip για δύο extra μπαταρίες.

Η Sony Alpha A99 θα βγει στην αγορά τον Δεκέμβρη.