Και επισήμως…

  • Αισθητήρας Exmor full-frame CMOS με 24,3 ενεργά megapixel
  • Συμβατή με φακούς full-frame A-mount μέσω του παρεχόμενου προσαρμογέα (συμβατή και με τη σειρά φακών E-mount, που συνεχώς μεγαλώνει)
  • Προοδευτική εγγραφή ταινιών Full HD 50p/25p/24p
  • Εκτεταμένοι χειροκίνητοι έλεγχοι και μοχλός ζουμ, που ανεβοκατεβαίνει
  • Μικρόφωνο ακριβείας που διαθέτει τέσσερις κάψουλες σε χωρική διάταξη (Quad Capsule Spatial Array Microphone) για υψηλής ποιότητας στερεοφωνικό ήχο και ήχο 5,1 καναλιών
  • Υψηλή αντίθεση χάρη στο σκόπευτρο XGA OLED Tru-Finder
  • Οθόνη αφής LCD XtraFine 7,5 εκ. (3”)

Τεχνολογία full-frame (πλήρους κάδρου) απεικόνισης με τη νέα Full HD Handycam® NEX-VG900E,  με εναλλασσόμενους φακούς E-mount από τη Sony. Μιλάμε για τη Handycam NEX-VG30E, διάδοχο της NEX-VG20E με τον ίδιο αισθητήρα εικόνας APS-C με την προκάτοχό της, αλλά με περισσότερες βελτιώσεις.

Handycam® NEX-VG900E

Με εξαιρετική ποιότητα εικόνας και πολλές δημιουργικές επιλογές, είναι η πρώτη Handycam με αισθητήρα 35 χλστ., που εκμεταλλεύεται, πλήρως, το καλλιτεχνικό δυναμικό των εναλλασσόμενων φακών Sony και Carl Zeiss.

Με ανάλυση 24,3 ενεργών megapixel, ο αισθητήρας Exmor CMOS, που ανέπτυξε η Sony και βρίσκεται μέσα στη NEX-VG900E, είναι περίπου 40 φορές μεγαλύτερoς από τον αντίστοιχο στις συνηθισμένες καταναλωτικές βιντεοκάμερες. Έχει, επίσης, το διπλάσιο μέγεθος από τον αισθητήρα APS-C, που βρίσκεται σε μοντέλα Handycam® με εναλλασσόμενους φακούς.

Χάρη στη σειρά φακών Alpha , που ολοένα αναπτύσσεται, σας παρέχεται η δυνατότητα του όμορφου εφέ αποεστίασης φόντου («bokeh»). Επιπλέον, η πολύ υψηλή ευαισθησία τους διασφαλίζει πολύ καθαρές εικόνες με χαμηλό ψηφιακό θόρυβο. Ο μεγάλος αισθητήρας προσφέρει απρόσκοπτη αναπαραγωγή των πλέον λεπτών διαβαθμίσεων στον τόνο, και βοηθάει τους πιο απαιτητικούς κινηματογραφιστές να πραγματοποιήσουν το δημιουργικό τους όραμα.

Ο αισθητήρας επιτρέπει, ακόμα, στη NEX-VG900E να κάνει λήψεις φωτογραφιών full-frame 24,0 ενεργών megapixel, με την ποιότητα που θα περιμέναμε από μία επαγγελματική μηχανή, κατηγορίας DSLR. Μπορείτε, επίσης, να τραβάτε φωτογραφίες σε φορμά RAW, για απόλυτη ελευθερία post-processing.

Λήψη σαν κινηματογραφική ταινία, με λήψη βίντεο σε προοδευτική λειτουργία 25p/24p, με το Cinema Tone Gamma™ και το Cinema Tone Colour™, που παρέχουν ακριβή έλεγχο στα κινηματογραφικά εφέ χρωματικής διαβάθμισης.

Επίσης, υποστηρίζεται η δυνατότητα εγγραφής βίντεο AVCHD έκδοση 2.0 σε στάνταρ 50p,μεγιστοποιώντας το εύρος των δημιουργικών επιλογών για τους κινηματογραφιστές. Μία σειρά νέες λειτουργίες Εφέ Εικόνας, έρχονται να φέρουν ακόμα μεγαλύτερη ευελιξία, διευκολύνοντας τη δημιουργία καλλιτεχνικών επεξεργασιών ‘in-camera’, είτε κάνετε λήψεις βίντεο HD, είτε φωτογραφιών.

Η λήψη βίντεο βελτιώνεται περαιτέρω χάρη στον μοχλό ηλεκτρομηχανικού ελέγχου του ζουμ. Ο μοχλός ρυθμίζει απαλά και αθόρυβα το οπτικό ζουμ όταν χρησιμοποιείτε φακούς συμβατούς με E-mountπου διαθέτουν ενσωματωμένη μονάδα οδήγησης ζουμ. Ο μοχλός ελέγχει επίσης το ηλεκτρονικό ζουμ, όταν χρησιμοποιείτε τη βιντεοκάμερα με φακούς σταθερού εστιακού μήκους, για εντυπωσιακά δημιουργικά αποτελέσματα.

Η NEX-VG900E μετατρέπεται αυτόματα από λειτουργία full-frame, σε λειτουργία APS-C, με την τοποθέτηση ενός φακού E-mount ή A-mount DT. Με αυτόν τον τρόπο, οι χρήστες μπορούν να απολαμβάνουν τους φακούς DT τους, οι οποίοι είναι ιδανικοί για κάμερες με μικρότερο αισθητήρα εικόνας APS-C.

Η βιντεοκάμερα παρέχεται με  τον προσαρμογέα LA-EA3, ο οποίος δίνει τη δυνατότητα στους φωτογράφους να χρησιμοποιούν full-frame φακούς A-mount DSLR, στο ορισμένο εστιακό μήκος τους.

Μπορείτε να επιλέξετε οποιεσδήποτε από τις λειτουργίες Προτεραιότητας Διαφράγματος, , Προτεραιότητας Ταχύτητας Κλείστου ή Χειροκίνητη έκθεση, ενώ η ισορροπία λευκού ρυθμίζεται χειροκίνητα για να καλύπτει τις απαιτήσεις οποιασδήποτε σκηνής. Οι ρυθμίσεις για την ίριδα, τη ταχύτητα κλείστρου και τον θόρυβο μπορούν εύκολα να πραγματοποιηθούν μέσα από έξυπνα τοποθετημένα κουμπιά πρόσβασης. Η ακριβής χειροκίνητη εστίαση υποβοηθιέται από τον επαγγελματικό σχεδιασμό της βιντεοκάμερας με λειτουργία προβολής peaking και το κουμπί μεγέθυνσης με ένα άγγιγμα, στο επάνω μέρος της λαβής.

Οι επαγγελματίες του βίντεο θα ενθουσιαστούν με τις εκπληκτικές λεπτομέρειες του σκοπεύτρου XGA OLED Tru-Finder, το οποίο προσφέρει παρακολούθηση εικόνας υψηλής αντίθεσης με εξαιρετικά φυσική απόδοση χρωμάτων. Τις δυνατότητες του Tru-Finder, συμπληρώνει η ρυθμιζόμενη οθόνη αφής LCD XtraFine, με τη μοναδική τεχνολογία της Sony, για εικόνες υψηλής αντίθεσης με πλούσια και βαθιά μαύρα.

Ο υψηλής ποιότητας ήχος είναι ένα σημαντικό κομμάτι της εμπειρίας βίντεο HD με τη NEX-VG900E. Ένα μοναδικό μικρόφωνο Quad Capsule Spatial Array Microphone διαθέτει τέσσερεις παν-κατευθυντικές κάψουλες, που αλλάζουν από στερεοφωνικό ήχο σε ήχο 5,1 καναλιών για εγγραφή. Τα επίπεδα εγγραφής προσαρμόζονται με την ακριβή οπτική επιβεβαίωση που παρέχεται από μία μέτρηση του επιπέδου του ήχου, η οποία εμφανίζεται στην οθόνη LCD. Υπάρχει, επίσης, βύσμα για ακουστικά για να παρακολουθείτε απευθείας τους ήχους που καταγράψατε.

Το νέο Multi Interface Shoe παρέχει συμβατότητα με αξεσουάρ, όπως το προαιρετικό κιτ προσαρμογέα XLR-K1M, το οποίο προσθέτει ένα μονοφωνικό μικρόφωνο υψηλής ποιότητας τύπου shotgun και συνδέσεις επαγγελματικού τύπου XLR.

Handycam® NEX-VG30EH/VG30E

Η βιντεοκάμερα Handycam® NEX-VG30E διαθέτει τις ίδιες βελτιώσεις – επαγγελματικού επιπέδου – της NEX-VG900E και έρχεται να διαδεχτεί την περίφημη NEX-VG20E. Με ανάλυση 16,1 ενεργών megapixel, ο αισθητήρας Exmor™ APS HD CMOS της νέας βιντεοκάμερας διασφαλίζει εξαιρετική ποιότητα εικόνας, με τη σειρά εναλλασσόμενων φακών E-mount.

Όπως με τη NEX-VG900E, έτσι και με αυτήν τη βιντεοκάμερα μπορείτε να κάνετε με ομαλό τρόπο κινηματογραφικές λήψεις βίντεο Full HD, σε 50p, 25p ή 24p ταχύτητα καρέ (προοδευτική), οι οποίες υποστηρίζονται από μια παλέτα καλλιτεχνικών λειτουργιών Εφέ εικόνας.

Η NEX-VG30E διαθέτει το σκόπευτρο XGA OLED Tru-Finder, με τους ίδιους χειροκίνητους χειρισμούς και μοχλό ζουμ που ανεβοκατεβαίνει, όπως η NEX-VG900E.

Η NEX-VG30EH διαθέτει ένα κιτ με το νέο ισχυρό φακό ζουμ E PZ 18-200mm F3.5-6.3 OSS, ο οποίος προσφέρει μεγάλο εύρος λήψεων από ευρωγώνιο μέχρι τηλεφακό . Ο φακός διαθέτει ομαλή και αθόρυβη λειτουργία αυτόματης εστίασης και σύστημα σταθεροποίησης εικόνας Optical SteadyShot, και έναν επιπλέον ηλεκτρομηχανικό μοχλό για ομαλό έλεγχο του ζουμ, επαγγελματικού επιπέδου, με ρυθμιζόμενες ταχύτητες.

Οι Handycam® NEX-VG900E και NEX-VG30E, από τη Sony, θα είναι διαθέσιμες στην Ευρώπη από τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο, αντίστοιχα.

Βασικές προδιαγραφές

Χαρακτηριστικά NEX-VG900E NEX-VG30EH/NEX-VG30E
Τύπος Ψηφιακή βιντεοκάμερα HD με εναλλασσόμενους φακούς
Συμβατότητα φακών Σύστημα φακών Ε-mount της Sony. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν και οι φακοί A-mount με το υποστηριζόμενο προσαρμογέα σύνδεσης LA-EA3 Σύστημα φακών Ε-mount της Sony. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν και οι φακοί A-mount με το υποστηριζόμενο προσαρμογέα σύνδεσης LA-EA2
Αισθητήρας εικόνας Αισθητήρας Exmor HD CMOS full-frame 35 χλστ. (35,8 x 23,9 χλστ.), Αισθητήρας Exmor APS HD CMOS (23,5 x 15,6 χλστ.)
Επεξεργαστής Επεξεργαστής εικόνας BIONZ™
Ενεργή ανάλυση Περίπου 24,3 megapixel (3:2 Φωτογραφίες)
Περίπου 20,3 megapixel (16,9 ταινία)
Περίπου 16,1 megapixel (3:2 Φωτογραφίες)
Περίπου 13,6 megapixel (16,9 ταινία)
Φορμά εγγραφής βίντεο HD: MPEG4-AVC/H.264 συμβατό με φορμά AVCHD™ έκδ. 2.0
SD: MPEG2-PS
Ταχύτητα εγγραφής ταινιών (Μέσος όρος Bit/VBR) HD: PS Περίπου 28Mbps/ FX Περίπου 24Mbps/ FH Περίπου 17Mbps/ HQ Περίπου 9Mbps/ LP Περίπου 5Mbps
SD: HQ Περίπου 9 Mbps
Λειτουργία βίντεο HD:1920×1080/50p, 25p, 24p, 50i (FX,FH), 1440×1080/50i (HQ,LP)
SD:720×576/50i
Φορμά ήχου Dolby® Digital 5.1ch, Dolby® Digital 5.1 Creator
Dolby® Digital 2ch stereo
Σκόπευτρο OLED EVF 1,3 εκ. με περιστροφή (τύπου 0,5) με περίπου 2.359.000 dot
Με 100% κάλυψη πεδίου, ρύθμιση διόπτρας και ρύθμιση θερμοκρασίας χρώματος
Οθόνη LCD Οθόνη Xtra Fine LCD 7,5 εκ. (3.0-type) με περιστρεφόμενη προβολή 270 μοιρών με λειτουργία οθόνης αφής, έλεγχο φωτεινότητας, προβολή σε πραγματικό χρόνο της απόκλισης της έκθεσης & ΑΜ, ιστόγραμμα, ενεργοποίηση/απενεργοποίηση πλέγματος
Σύστημα εστίασης Χειροκίνητη εστίαση, με αυτόματη εστίαση, διαθέσιμη υπό τις παρακάτω συνθήκες:
  • Τόσο η αντίθεση αυτόματης εστίασης, όσο και το εστιακό πεδίο (focal plane) του phase detection AF είναι διαθέσιμα στη λειτουργία standby για 24p και στη λειτουργία φωτογραφίας, όταν χρησιμοποιείτε προσαρμογέα τοποθέτησης LA-EA3 (Προσοχή: Κάποιοι φακοί δεν υποστηρίζουν τη λειτουργία phase detection AF)
  • Η λειτουργία Phase detection AF είναι διαθέσιμη όταν χρησιμοποιείται προσαρμογέας σύνδεσης LA-EA2
  • Η λειτουργία Contrast AF είναι διαθέσιμη όταν χρησιμοποιείται σύνδεση φακών E-mount

Χειροκίνητη εστίαση, αυτόματη εστίαση με ανίχνευση αντίθεσης

Σύστημα έκθεσηςΜέτρηση 99 τμημάτων από αισθητήρα με πολυτμηματική λειτουργία και λειτουργία touch spot,
Ευαισθησία μέτρησης – 2 έως 17EV ( σε μετατροπή ISO 100 με φακό F1.4), Ρυθμίσεις έκθεσης: Αυτόματη, Flexible Spot (οθόνη αφής) και Χειροκίνητη (διακόπτης)Μέτρηση 63 τμημάτων από αισθητήρα με πολυτμηματική λειτουργία και λειτουργία touch spot,
Ευαισθησία μέτρησης 0 έως 20EV ( σε μετατροπή ISO 100 με φακό F2.8), Ρυθμίσεις έκθεσης: Αυτόματη, Flexible Spot (οθόνη αφής) και Χειροκίνητη (διακόπτης)Λειτουργίες εξισορρόπησης του λευκούΑυτόματο/Με ένα πάτημα/Εξωτερικό/Εξωτερικό/Θερμ. WB + ρύθμιση B-A/G-M γι αντίστοιχες λειτουργίες Ελάχιστος φωτισμός8 lux (ταχύτητα κλείστρου 1/50 F3.5)9 lux (ταχύτητα κλείστρου 1/50 F3.5)Χειροκίνητη βοήθεια έκθεσηςΠροβολή σε σχέδιο ζέβρας Ψηφιακό ζουμX2.0, με ισχυρό έλεγχο ζουμ και μοχλό ζουμ (μεταβλητό / σταθερό μέγ. 32 βήματα) Εύρος αυτόματου ελέγχου ταχύτητας κλείστρου (δευτ.)1/48-1/10000 (ταινία 24p), 1/50-1/10000 (ταινία άλλο), 30s-1/8000 (φωτογραφίες)1/48-1/4000 (ταινία 24p),
1/50-1/4000 (ταινία άλλο), 30s-1/4000 (φωτογραφίες)Εφέ εικόναςΤαινία και φωτογραφίες: Posterisation, Pop Colour, Retro Photo, Partial Colour, High Contrast Monochrome, Toy Camera
Μόνο φωτογραφίες: Soft Focus, Miniature Άλλα χαρακτηριστικάAudio Level Display, Cinema Tone Gamma™, Cinema Tone Colour™, Assignable dial, Face Detection, Date/Time Stamp; D-Range Optimiser, One-touch Disc Burn, Mono speaker ΔιασυνδέσειςΥποδοχή κάρτας μέσων, έξοδος βίντεο συστατικού/σύνθετου/έξοδος S-Video, HDMI (μίνι), USB μίνι-AB/USB 2.0 Υψηλής ταχύτητας (μαζική αποθήκευση /MTP) (Μόνο ανάγνωση), έξοδος ακουστικών (στερεοφωνικό βύσμα mini), είσοδος μικροφώνου (στερεοφωνικό βύσμα mini), Multi Interface Shoe, είσοδος τροφοδοτικού, απομακρυσμένο τερματικό (ενσωματωμένο σε απομακρυσμένο τερματικό A/V), απομακρυσμένο τερματικό A/V Διαστάσεις (Π x Υ x Β)Περίπου 105 χλστ. × 130 χλστ. × 223 χλστ. (με την παρεχόμενη μπαταρία / χωρίς τον προσαρμογέα τοποθέτησης LA-EA3)Περίπου 91 χλστ. × 130 χλστ. × 223 χλστ. (με την παρεχόμενη μπαταρίαΒάροςΠερίπου 825 γρ. (βασική μονάδα)
Περίπου 1030 γρ. (με την παρεχόμενη μπαταρία NP-FV70)Περίπου 650 γρ. (βασική μονάδα)
Περίπου 1420 γρ. (με την παρεχόμενη μπαταρία NP-FV70 και το φακό*)
*Μόνο στη NEX-VG30EHΠαρεχόμενα αξεσουάρΕπαναφορτιζόμενη μπαταρία NP-FV70, Τροφοδοτικό AC, Καλώδιο ρεύματος AV, Καλώδιο σύνδεσης AV, Καλώδιο USB, Καπάκι σώματος, Κάλυμμα μπαταρίας, Αντιανεμική προστασία, Μεγάλο eye cup, Λογισμικό εφαρμογής CD-ROM, Τηλεχειριστήριο
Μόνο στη NEX-VG900E: Προσαρμογέας στήριξης φακού LA-EA3 ()
Μόνο στη NEX-VG30EH: Φακός ζουμ (E PZ 18-200mm F3.5-6.3 OSS); Κάλυμμα φακού, Μπροστά καπάκι φακού, πίσω καπάκι φακού