Το νέο εργοστάσιο θα έχει σαν στόχο να παράγει high-tech προϊόντα όπως Apple iPhone και iPad καθώς η μητρική εταιρία, η Hon Hai είπε σε πρακτορείο ειδήσεων, το Estadao πως στο νέο βιομηχανικό πάρκο θα παράγονται smartphones, tablets και άλλες συσκευές με στόχο τη δημιουργία 10,000 θέσεων εργασίας στη χώρα.

Η νέα μονάδα θα ετοιμαστεί στην περιοχή που ονομάζεται Itu, μια νέα βιομηχανική περιοχή που είναι 100 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα της Βραζιλία και ήδη επένδυση $30 εκατομμυρίων η Lenovo με στόχο την ολοκλήρωση της στο τέλος του έτους. Η Foxconn θα ετοιμάσει πέντε εργοστάσια εκεί με εκκίνηση το 2014 και στόχο την ολοκλήρωση σε δύο χρόνια, στους Ολυμπιακούς του 2016 δηλαδή.

Η Foxconn έτσι θα κατασκευάζει ‘στοιχεία’ από Apple μηχανάκια σε κάθε επίπεδο έτσι με εξαίρεση τις… πολύτιμες οθόνες. Η δε Foxconn έχει ένα εκατομμύριο εργαζόμενους σε όλο τον πλανήτη αλλά όχι μόνο ‘ρόδινες’ ημέρες με τους 2,500 εργάτες της στο εργοστάσιο Jundiai (Sao Paulo) να ήταν έτοιμη για απεργία τον περασμένο Απρίλη και ζητήματα εφορίας να είναι συχνά τροχοπέδη στη Βραζιλία.

Τώρα πάντως φαίνονται ήρεμα τα νερά…