Και έφτασαν. Σύμφωνα με την αρμόδια αρχή, την JEDEC Solid State Technology Association, έχουμε τα specifications για την επόμενη γενιά των synchronous DDR μνημών: και θα έχουν διπλάσια ταχύτητα από τις DDR3 ενώ θα είναι και λιγότερο ‘πεινασμένες’ για ρεύμα…

“The publication of the JEDEC DDR4 standard represents the culmination of years of dedicated effort by memory device, system, component and module producers worldwide,” είπε ο κος Joe Macri, Πρόεδρος της JEDEC’s JC-42.3 Subcommittee για μνήμες DRAM.

Ο κος Marci είπε δε πως “The new standard will enable next generation systems to achieve greater performance, significantly increased packaging density and improved reliability, with lower power consumption”

Οι μνήμες DDR4 θα έρχονται σε 2Gb έως και 16Gb για x4, x8, και x16 modules με μεγαλύτερη ταχύτητα τα 3.2 με τις ταχύτητες να μεγαλώνουν όσο περνά ο χρόνος. Στη δε κατανάλωση αντί για τις απαιτήσεις των DDR3 θα δίνουν 1.2v αντί για τα 1.5v των DDR3.

Και οι Samsung και άλλοι έχουν αρχίσει να παράγουν δοκιμαστικά DDR4 αλλά τα τελικά spec θα επιτρέπουν τη μαζική παραγωή. Η δε iSuppli πάντως πιστεύει πως DR4 δεν θα έχουν μεγάλο μερίδιο στην αγορά πριν από το 2014, αλλά θα είναι η μισή αγορά DRAM το 2015.

Ταχύτητα παντού…