…και με απίστευτη ομοιότητα με το JSF είναι αλήθεια.

Ένα νέο stealth μαχητικό της Κίνας ονομάζετα J-31. Το σκάφος είναι το δεύτερο μετά το J-20 μαχητικό της μεγάλης πλέον δύναμης που εμφανίζεται ενώ σύμφωνα με το CNN το J-31 εκτέλεσε δοκιμαστική πτήση πριν λίγο καιρό στην Shenyang, πόλη στη βόρειοανατολική Κίνα. Η δε φωτό που βλέπετε αποτελεί ‘επίσημη’ κατά πάσα πιθανότητα διαρροή των Κινέζων και ο κος John Pike της GlobalSecurity.org, λέει πως οι φωτό είναι “official” αφού δύσκολα κανείς πέρα από επίσημο φωτογράφο μπορεί να πλησιάσει τόσο κοντά.

Έτερος αναλυτής, ο κος Richard Fisher της International Assessment and Strategy Center (IASC) πιστεύει πως η διαρροή δεν έγινε κρυφά αλλά με στόχο την πολεμική προπαγάνδα.

Εκτιμήσεις; “The J-20 is the heavy stealth fighter, (The J-31) is going to be the medium-weight stealth fighter. It’s very much in the same vein as the F-22 versus the F-35, with the F-22 Raptor being the heavy fifth-generation fighter for the U.S. Air Force versus the medium-weight F-35,” λέεη ο κος Fisher αν και εμείς θα πούμε πως το J-20 έχει περισσότερα στοιχεία σχεδιασμού από το YF-23.

Πότε μπορεί να είναι επιχειρησιακά; ο κος Pike μιλά για 15 χρόνια από σήμερα και ο κο Fisher estimates τέσσερα με πέντε.

Νέα κούρσα εξοπλισμών;