Και επισήμως έφτασε.

Worldwide Web Consortium

Το νέο πρότυπο είναι “feature complete” όπως ονομάζεται και σύμφωνα με το Κονσόρτσιουμ Worldwide Web Consortium (W3C) να και μένει να έχουμε μερικές δοκιμές και δεν είναι official Web standard, δεν θα έχουμε περισσότερα χαρακτηριστικά και προστίθενται στο HTML5.

Τι σημαίνει ιγα όλους εμάς η εξέλιξη;

Ταχύτητα και σταθερότητα. Και πως web designers και κατασκευαστές των app μένουν ήσυχοι με το λεγόμενο “stable target” που θα πρέπει να ετοιμάσουν με την ησυχία τους μέχρι το 2015 ενώ οι HTML5 language lets developers θα μπορούν να ετοιμάζουν προϊόντα in-the-browser που πριν ήθελαν ξεχωριστές apps ή software όπως Java, Adobe (ADBE) Flash ή Microsoft’s (MSFT, Fortune 500) Silverlight.

Υποστηρίζονται και γρήγορα lightning-fast βίντεο και geolocation συστήματα, offline tools και αφή μεταξύ άλλων όπως λέει το fudzilla ενώ μιλάμε για εξέλιξη που χρειάστηκε μια δεκαετία. Ο W3C CEO λέει: “Likewise, developers will know what skills to cultivate to reach smart phones, cars, televisions, e-books, digital signs, and devices not yet known.”

Ήδη Microsoft Internet Explorer, Google Chrome, Mozilla Firefox και Apple Safari είναι συμβατοί browser με τα περισσότερα HTML5 στοιχεία ενώ η W3C is already δουλεύει στο HTML 5.1.