Η επιβεβαίωση ήρθε νωρίς πως στην Consumer Electronics Show θα δούμε διαφορετική προσέγγιση στο ‘αυτοκίνητο χωρίς οδηγό’…

CESLexus 2

Η δε Toyota θα δείξει το Lexus AASRV, ένα computer-controlled όχημα: “Lexus advanced active safety research vehicle is leading the industry into a new automated era.”

Αλλά και η Audi δια του εκπροσώπου της περιγράφει πως θα έχει όχημα με “autonomous vehicle capabilities” στο Las Vegas show, με ένα μοντέλο που θα βρίσκει τον χώρο στάθμευσης και μόνο του θα παρκάρεθ.

Η δε Toyota θα έχει ως πρωτότυπο ένα Lexus LS 600h με ραντάρ και κάμερες που θα καταλαβαίνει τι δρόμος είναι, τι οχήματα υπάρχουν γύρω και άλλα περίεργα όπως είχε δοκιμάσει και η Google που ΔΕΝ συνεργάζεται λένε με την Toyota.

Την ίδια ώρα και Audi και Mercedes-Benz, αναπτύσσουν autonomous driving technology ενώ η Ford Motor Co είπε δια του Προέδρου της κου Bill Ford Jr. πως είναι λύση οι αυτόνομοι στόλοι και για το κυκλοφοριακό.

Μέχρι στιγμής πάντως η Google είναι η κύρια υπέρμαχος των “autonomous cars” και έχει κερδίσει και νομοθετικά στις ΗΠΑ σε Nevada, Florida και California.

Θα είναι η επόμενη μεγάλη tech μάχη; Δείτε το βίντεο…