Με το Renault Captur, η γαλλοιαπωνική εταιρία ρίχνει ένα ‘πολιτισμένο’ crossover με βάση την πλατφόρμα του Clio και άφθονο DNA νέας γενιάς. Κινητήρες και λοιπά; Μα όπως το Clio φυσικά.

Renault-Captur-10

Θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο Valladolid στην Ισπανία και η επίσημη αποκάλυψη θα γίνει στο Σαλόνι της Γενεύης το Μάρτιο. Εξωτερικός σχεδιασμός που περιγράφεται ως “the next step in Renault’s design offensive under the leadership of Laurens van den Acker”, όπως λέει η εταιρία με το Captur να έχει ρευστές και απαλές γραμμές.

Δυναμικό αλλά Μη επιθετικό όπως το New Clio και με τη ‘σμιλευμένη’ αισθητική που είχει το Dezir Concept (2010) αλλά και μια ιδέα από συμπαγή δομικά στοιχεία όπως πρέπει σε ένα ala SUV μοντέλο. Γωνίες και αεροδυναμισός ενώ εσωτερικά, αν και compact footprint στα 4m12 είναι άνετο με μια “colorful, warm and relaxing” φιλοσοφία και πολύ customization όπως και έντονα MPV στοιχεία.

Renault-Captur-Interior-03

Στε δε tech κομμάτι, ένα σύστημα στο ταμπλό, το in-dash Renault R-Link touchscreen multimedia tablet, συνδέεται με έξι ηχεία του hi-fi.

Renault-Captur-03

Renault-Captur-04

Renault-Captur-05

Renault-Captur-011

Renault-Captur-18

Renault-Captur-22

Renault-Captur-Interior-01