Αυτή η CES έδωσε και με το παραπάνω όσα 4K υποσχέθηκε.

Sony X9000

Μέχρι και άγνωστες στο παγκόσμιο κοινό εταιρίες όπως η Vizio έφεραν 4Κ ενώ την παράσταση έκλεψε η Sony που μαζί με τις Panasonic και Sharp έφεραν το Japan στην αρένα των tv ξανά.

4K-OLED-FST-56

Η Sony προχώρησε γρηγορότερα από όλους και μετά την 84άρα 4K TV στην IFA στο Βερολίνο, έχει έτοιμα τα εκπληκτικά της μοντέλα το 55’αρι και 65άρι στη σειρά XBR X900 της εταιρίας. Κόστος; Δεν βγήκε ακόμη, αλλά η εταιρία μιλά μόνο για ένα “… premium” σε σχέση με 1080p μοντέλα.

Η δε Toshiba ετοίμασε ακόμη τα δικά της high-end 4K set ενώ η LG όπως και η Sony θα έχει δύο μηχανάκια, μια 55άρα και μια 65άρα με Ultra HD. Ακόμη δε και μια low-end εταιρία, η Hisense ετοίμασε μηχανάκι.

Η Sharp χρησιμοποίησε την έκθεση για την παρουσίαση premium 4K και ακόμη και με υψηλό κόστος, είναι μεγάλη νίκη για τις 4K TVs και την αποδοχή ως κανονικών consumer προϊόντων.

Panasonic-s-4k-tablet

Τι πρέπει να ξέρετε;

Πώς έρχεται νέα… μόδα!

Η δε LG Display επίσης θα δώσει μάχη και φαίνεται πως όλοι οι κατασκευαστές LCD θέλουν να φύγουν από τις χαμηλού περιθωρείου κόστους φτηνές τηλεοράσεις και ετοιμάζουν μεγάλα εργοστάσια με νέο εξοπλισμό για πιο καινοτόμα και αξίας προιόντα.

Τι είδαμε; η CES 2013 είχε εντυπωσιακά teasers για και για το ΜΕΛΛΟΝ της 4K τεχνολογίας με τη Sony και τη Panasonic both να μας έχουν κάνει να… τρέχουν τα σάλια μας με 4K OLED TVs στις 56 – οι Ultra HD OLED TV είναι ΤΟ όνειρο.

Η δε Panasonic είχε και ένα fun πραγματάκι, σμίκρυνε το 4K στις 20” και ένα Windows 8 tablet (;!). Επίδειξη τεχνολογίας φυσικά ενώ και Samsung με LG είχαν 4K πρωτότυπα.

Στο δε θέμα του 4K content αρχίζουν κάποιες κινήσεις. Και με Blu Ray – αρχικά τα The Amazing Spider-Man, Total Recall (2012), The Karate Kid (2010), Battle: Los Angeles, και The Other Guys, ενώ η Sony έχει εξαπολύσει μια full επίθεση με ένα content plan για όσους αγοράσουν δική της 4K TVs με την πρώτη στον πλανήτη “4K video distribution service.”

sonyf65

Ο δε CEO Kaz Hirai της Japan εταιρίας πιέζει για ένα 4K media standard ώστε να επιταχυνθεί η όλη ιστορία του Ultra HD, ενώ το The Verge μίλησε και με τον Samsung USA πρόεδρο, κο Tim Baxter, και μάλλον το ίδιο θέλουν και οι Κορεάτες.

File photo of Sony Corp's Chief Executive Officer Hirai attends a news conference at the company's headquarters in Tokyo

Από την IFA του Σεπτέμβρη του 2012 μέχρι σήμερα, το 4K ΔΕΝ είναι πλέον πειραματικό, και ούτε μένει στις εξωφρενικές 84” των super-TVs. Είναι εδώ. Το Ultra HD είναι του 2013.