Για να συνοψίσουμε τι ξέρουμε για το PlayStation 4, το νέο υπερμηχάνημα της Sony με τον κωδικό Orbis…

original

Οι πληροφορίες που μεταφέρει το Kotaku, όπως ισχυρίζεται το site είναι τεχνικά specs που έρχονται να επιβεβαιώσουν τις φήμες για αλλαγή στην κλασικό Sony controller ενώ κατά τους δημοσιογράφουςμ είναι από ΕΠΙΣΗΜΑ έγραφα του Orbis και συνολικά 90 PDFs.

Στο Kotaku τα έδωσε ένα άτομο που με κωδικό το ονομάζουν SuperDae και είναι το ίδιο πρόσωπο που είχε προσπαθήσει να πουλήσει next-gen Xbox development kits στο eBay.

Όπως σας έχουμε πει πάντως στο gadgetfreak.gr, οι εκτιμήσεις δεν είναι απόλυτες για το αν η Sony θα επιτεθεί φέτος ή το 2014 αλλά και πάλι τα στοιχεία έχουν ενδιαφέρον.

Τα specs που έχουμε τώρα και οι αποκαλύψεις!

Μιλάμε για τα specs του PS4 development kit και όχι το τελικό σετ hardware αν και και τα εμπορικά μοντέλα λογικά δεν θα διαφέρουν και πολύ από τα PS4 development kits και το συγκεριμένο – model # DVKT-KS000K— για το οποίο υπάρχουν τα στοιχεία μέχρι τώρα, Γενάρη του 2013.

  • System Memory: 8GB
  • Video Memory: 2.2 GB
  • CPU: 4x Dual-Core AMD64 “Bulldozer” (so, 8x cores)
  • GPU: AMD R10xx
  • Ports: 4x USB 3.0, 2x Ethernet
  • Drive: Blu-Ray
  • HDD: 160GB
  • Audio Output: HDMI & Optical, 2.0, 5.1 & 7.1 channels

Μιλάμε ΠΑΝΤΑ για τα specs μηχανημάτων στα οποία δουλεύουν οι developers για να ετοιμάσουν τα games τους και άρα χώροι αποθήκευσης και άλλα δεν έχουν και πολύ σχέση με το  τελικό προιόν. Ένα dev kit για local sharing/testing χρήση.

Μιλάμε για specs όπως η 8x core CPU που ταιριάζουν με τα όσα έδειξε το Digital Foundry πριν λίγες ημέρες με μόνη διαφορά τη RAM που το Kotaku λέει πως είναι 8GB.

Που και πάλι δίνει μια ‘γραμμή’ για το μηχάνημα που όπως έχουμε πει ξανά θα είναι.

Τι θα γίνει με το controller;

Σύμφωνα με τις πληρφορίες στα dev kits υποστηρίζεται και το Sixaxis και ο DualShock 3 controller κάτι που σημαίνει πως ο PS4’s controller μοιάζει με του PS3 ενώ τα στοιχεία που διέρρευσαν δείχνουν και χρήση Move controller.

Το νέο; η ομάδα δουλεύει ΚΑΙ με ένα νέο χειριστήριο που ονομάζεται Orbis Development Tool, έχει τα ίδια κουμπιά όπως τα iconic PlayStation κουμπιά και τα shoulder triggers αλλά ΚΑΙ κάτι νέο εκτός από το νέο “Share” button. : “trying to emulate the same user interface philosophies as the PS Vita”.

ΤΟ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ μηχάνημα της αγοράς και κατά πάσα πιθανότητα 4Κ τεχνολογίας.