Με τις προβλέψεις πάντα έχουμε κάτι ενδιαφέρον να δούμε και να σχολιάσουμε…

sony_bravia_x9

Αυτή τη φορά η DigiTimes Research δίνει τη δική της πρόβλεψη για την επόμενη γενιά εικόνας, την εικόνα ultra high-definition τηλεόρασης που με μια πρόταση λέει το εξής: σταδιακή άνοδος και στη συνέχεια σημαντική άνοδος.

Για δε το 2013 η DigiTimes Research υπολογίζει πως θα πουληθούν μόλις 500,000 τηλεοράσεις με την ανάλυση που έχουμε συνηθίσει να ονομάζουμε πλέον 4Κ (κανονικά ανάλυση 3840 Χ 2160), UHD ή και τα δύο μαζί.

What next?

Το δε 2016 θα είναι η χρονιά της μεγάλης εξέλιξης με 7 εκατομμύρια πωλήσεις. Οι δε κατασκευαστές panel κάνουν επίσης τα πρώτα τους βήματα με διαστάσεις 50 έως και 110′ UHD TVs ενώ σαν διάσταση ‘έναρξης’ κρίνεται πως οι 50 με 55 ίντσες είναι η βάση για τέτοια ανάλυση.

Στην κορυφή της κίνησης που θα δημιουργηθεί; η Κίνα φυσικά μαζί με τα consumer αμερικανάκια:

“Initially, we expect to see the highest Ultra HD adoption in China, Japan and Western Europe, as these regions typically prefer the latest highly-featured products,” noted Gray. “On the other hand, North American consumers are generally more likely to delay purchases of new technology, like Ultra HD, until prices fall. However, because demand is heavily skewed towards large screens in this market, there is a significant opportunity.”

Φυσικά το ζήτημα ΕΙΝΑΙ και εδώ το περιεχόμενο με το 4K TV content να αποτελεί σημαντικό στοιχεία που έρχεται από Ιαπωνία και Ευρώπη ενώ μεγάλα αθλητικά events όπως οι Ολυμπιακοί και τα Μουντιάλ θα φέρουν τις εξελίξεις.

Στο δε θέμα του tech και ένας 4K UHD DisplayPort-to-HDMI adapter θα βοηθήσει να έχουμε το τεχνικό κομμάτι.

Είναι… γκόλ;!!!

Super_Bowl_4K_cameras-900-75

Από την άλλη πάντως το 4Κ μπαίνει σε διάφορες πτυχές της ζωής όπως τα σπορ: στις ΗΠΑ οι διαιτητές θα αποφασίζουν για τους πόντους στο NFL όπως αποφάσισε το CBS με τη βοήθεια έξι ιαπωνικών 4K καμερών – της For-A – που θα τοποθετηθούν στο στάδιο Superdome της Νέας Ορλεάνης.

Πως θα χρησιμοποιήθούν; όταν υπάρχει κάποιο ερώτημα ή όπως λέει ο κανόνας “the previous play is under review”. Με 4x περισσότερα pixels από την HD εικόνα και 500 καρέ/δευτ όπως το ειδικό πρόγραμμα DreamCatcher της καναδικής Evertz, σε κάθε φάση που δεν είναι σίγουρο αν ο παίκτης ακούμπησε το γόνατο κάτω, θα αποφασίζεται η συνέχεια χάρη στην εικόνα 4Κ…