Λίγες ώρες πρίν τις αποκαλύψεις, η εκτίμηση του gadgetfreak.gr για το τι είναι – ή πρέπει να είναι, το Playstation 4 και πόσο μπροστά θα ‘πάει’ η Sony το παιχνίδι. Που είναι παιχνίδι επιβίωσης ή τεχνολογικού άλματος.

PS 4

Διαβάστε…

Αρχικά τι δεν πρέπει να είναι: ένα νέο ‘κουτί’ με ισχυρό hardware και καλύτερα γραφικά. Το μοντέλο αυτό έχει πεθάνει, ή είναι έτοιμο να περάσει στο χρονοντούλαπο στην εποχή του cloud processing, computing και των mobile διεργασιών που είναι πλέον ‘συνδεδεμένες’ στις ζωές μας.

PS4 controller

Τι περιμένουμε; Τι επαναστάσεις θα φέρει;

  • Τη Sony να ηγηθεί του free-to-play τεχνολογικού κόσμου: να μπορείς είτε μέσω του Playstation 4 – που θα υπάρχει, είτε μέσω tablet, smartphone, phable, Google Glass ή άλλης συσκευής να παίζεις με όλους σε κάθε σχεδόν game. Να παίζεις και μαζί με χρήστες/ιδιοκτήτες ενός Next Xbox; Το λένε ήδη και άλλοι ειδικοί. Γιατί όχι…
  • Αναμένουμε ακόμη να ρίξει ένα μηχανάκι πιο προσιτό από όσο κόστιζε το PS3 στην αρχή. Μάλλον σίγουρο.
  • Θα έχει drive; ναι, και έτσι πρέπει αφού είναι ένα global μηχανάκι και σε πολλούς υποψήφιους gamers π.χ στα δις των Ασιατών και Ινδών, το γρήγορο Ιντερνετ είναι ακόμη όνειρο. Το Cloud θέλει εξαιρετικές ταχύτητες ΟΠΟΙΑ συμπίεση και να έχουν τα data, κάτι στο οποίο ξέρουμε πως δουλεύει η Sony. Θα μπορείς να παίζεις ένα 1080p game με 2Μbps; Αν όχι, το μηχανάκι χωρίς drive θα είναι ‘κουτσό’ στην αγορά. Εκτός αν οι Ιάπωνες το πάνε ala Apple και κλείσουν κεφάλαιο των οπτικών drive επιβάλοντας το cloud με ένα π.χ προαιρετικό drive. Χλωμό το βλέπουμε.
  • Θα είναι και ένα μηχάνημα 4K εικόνας. Απίθανο το αντίθετο. Η Sony πρωτοστατεί στην 4Κ εποχή που στήνεται και έχουμε έτοιμο και το νέο πρότυπο στη θέση του MPEG 4 το Η.265.

4k

Ακόμη: Δεν θα απέχει ο controller πολύ από το σημερινό χειριστήριο, λογικό αφού είναι πετυχημένος, ενώ τα games θα είναι πιο εύκολο να στηθούν από τα στούντιο software-wise, και άρα θα σταματήσει ένα PS να θεωρείται πανίσχυρο αλλά ‘δύσκολο’ μηχάνημα για να στήσεις πάνω του games.