Μια μηχανή που θα αναπαριστά τι είδες το βράδυ; Τα FMRIs είναι σαρώσεις που δείχνουν τη δραστηριότητα του εγκεφάλου με βάση τη ροή του αίματος και δεν απέχουν και πόλυ από το ‘διαβάζω τη σκέψη’..!

FunctionalConnectivity_RightHemisphere_Parietal-1024x819

Μια ιαπωνική ομάδα ερευνητών τώρα, έχει βαλθεί να προχωρήσει περισσότερο την τεχνολογία και να δημιουργήσει μια μέθοδος με χρήση της τεχνολογίας fMRI που θα απεικονίζει τα όνειρα μας.

Η μελέτη δημοσιεύτηκε στα εργαστήρια ATR Computational Neuroscience Laboratories, in cooperation with the Nara Institute of Science and Technology σε συνεργασία με το Ινστιτούτο National Institute of Information and Communications Technology και με ερευνητή τον καθηγητή Yukiyasu Kamitani, ειδικό στη νευρολογία στο Ινστιτούτο Nara όπως και στις ειδικές επικοινωνίες University of Electro-Communications.

Ετοιμαστείτε για μια επανάσταση…

Έτερος μελετητής είναι από το Brown University ο μεταπτυχιακός κος Masako Tamaki του Nara Institute όπως και καθηγητής Yoichi Miyawaki, και ο Tomoyasu Horikawa μαθητής του Nara Institute Ph.D.

Recall

Ο καθηγητής Kamitani είπε στο BBC News in an interview: “I had a strong belief that dream decoding should be possible at least for particular aspects of dreaming… I was not very surprised by the results, but excited.” Και μάλιστα δήλωσε πως αν και περίμενε τα εντυπωσιακά αποτελέσματα, είναι ιδιαίτερα συναρπασμένος – “I had a strong belief that dream decoding should be possible at least for particular aspects of dreaming… I was not very surprised by the results, but excited.”

Η μελέτη έγινε με 3 εθελοντές και 200 δοκιμές οι οποίοι στο τέλος των οποίων, και δε δοκιμές, πέτυχαν το 60% των αντικειμένων που είχαν ονειρευτεί: επαναλαμβάνουμε, κατάλαβαν τα όσα είχαν ονειρευτεί στο 60% του χρόνο. Στόχος; η δημιουργία ενός “dream recorder” που θα χρησιμοποιείται και για θεραυπευτικούς και για ψυχαγωγικούς στόχους.

Έρχεται το “Total Recall”?