Μηχανήματα που μοιάζουν και έχουν στοιχεία ρομποτικής και κάνουν τη δουλειά του… μπαρμαν, δεν είναι και καινούργια ιδέα.

makr-shakr-4

Από την άλλη, το MIT Senseable City Lab σε συνεργασία με την Coca-Cola και το Bacardi Rum δημιούργησαν το Makr Shakr, ένα ρομπότ που παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο Google I/O annual developer conference στο San Francisco και είναι το πρώτο τέτοιο ρομπότ που ελέγχει το κοινό!

Ναι, δεν κάνει τη δουλειά του Patrick Swayze αλλά χρησιμοποιεί με την χρήση της τεχνολογίας motion capture, τις κινήσεις του Roberto Bolle, étoile dancer στο La Scala opera house στο Μιλάνο (!) και βασικό χορευτή – Principal Dancer, του American Ballet Theater.

Όλα τα κάνει μια app που επίσης μπορείς να χρησιμοποιήσεις και για share connections, συνταγών και φωτό σε κοινωνικά δίκτυα: “Makr Shakr is a great example of how digital technologies are changing the interaction between people and products – a topic that our laboratory has been exploring in great depth,” λέει ο Carlo Ratti, διευθυντής του MIT Senseable City Lab.

Για δείτε το…

Makr Shakr μέσω GigaOM