Η Sony μόλις ανακοίνωσε τη νέα κάμερα για vlog ZV-1F. Στόχος του νέου μοντέλου το vlogging μέσα από…

…”προηγμένη συνδεσιμότητα και φιλικές προς το περιβάλλον λειτουργίες, είναι η νέα κάμερα για vlogger και δημιουργούς που θέλουν να τραβήξουν εκπληκτικές φωτογραφίες και βίντεο” όπως λέει η εταιρία.

Κύρια χαρακτηριστικά της ZV-1F κατά την εταιρία:

  • Σταθερός εξαιρετικά ευρυγώνιος φακός 20 mmi F2.0 prime για λήψη selfie

  • Εφέ φόντου bokeh και AE προτεραιότητας προσώπου για να διασφαλιστεί ότι τα θέματα ξεχωρίζουν

  • Βελτιστοποίηση τόνου δέρματος, συμπεριλαμβανομένης της επιλογής Soft Skin Effect

  • Εστίαση υψηλής ακρίβειας και Eye AF τόσο για ανθρώπους όσο και για ζώαii

  • Σταθεροποίηση εικόνας Active Mode (ηλεκτρονική) κατά τη λήψη βίντεοiii

  • Creative Look presets για απόλυτη οπτική έκφραση

  • Επιλογές αργής κίνησης και γρήγορης κίνησης για ενίσχυση της δημιουργικότητας

  • Ρύθμιση Product Showcase για κριτικές προϊόντων

  • Βελτιωμένες λειτουργίες οθόνης αφής με λειτουργίες Touch Zoom και Step Zoomiv

  • Καθαρή εγγραφή φωνής με μικρόφωνο 3 καψουλών και φίλτρο ανέμου

  • 4K 30p /FHD 120p

  • Εύκολη σύνδεση με smartphone για μεταφορά περιεχομένου για χρήση σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης

  • Φιλική προς το περιβάλλον χαρακτηριστικά για μειωμένες περιβαλλοντικές επιπτώσεις

Για να δούμε τι  μας λένε στο επίσημο ΔΤ:

«Σχεδιάσαμε τη συμπαγή κάμερα ZV-1F με τους δημιουργούς να στο επίκεντρο της σκέψης μας», δήλωσε ο Yann Salmon Legagneur, Διευθυντής Μάρκετινγκ Προϊόντων, Digital Imaging της Sony Europe. «Καθώς το κοινό επιζητά περιεχόμενο υψηλής ποιότητας, οι δημιουργοί χρειάζονται μια λύση all-in-one κάμερας που προσφέρει ανώτερη ποιότητα με δημιουργικές επιλογές, ενώ είναι εύχρηστη και σχεδιασμένη για ασύρματη κοινή χρήση περιεχομένου. Είμαστε επίσης περήφανοι που έχουμε ενσωματώσει χαρακτηριστικά φιλικά προς το περιβάλλον στη ZV-1F, καθώς η βιωσιμότητα παραμένει βασικός στόχος για τη Sony».

Ενισχύστε τη δημιουργική σας δύναμη

H ZV-1F έχει σχεδιαστεί για να αφήνει το κύριο θέμα της λήψης να λάμπει σε οποιαδήποτε σκηνή με έναν εξαιρετικά ευρυγώνιο φακό prime 20 mm για βέλτιστη λήψη selfie και ευρύ οπτικό πεδίο για λήψη περισσότερου φόντου. Αυτή η κάμερα vlog προσφέρει επίσης εφέ bokeh φόντου, τόσο σε φωτογραφίες, όσο και σε βίντεο για να τονίσει περαιτέρω το θέμα ή να δημιουργήσει μια πιο απαλή εμφάνιση.

Ο τόνος του δέρματος έχει βελτιστοποιηθεί τόσο στα βίντεο όσο και στις φωτογραφίες με την επιλογή «Soft Skin Effect» που λειαίνει και μειώνει τις ρυτίδες κατά τη λήψη βίντεο και δημιουργεί ένα φυσικό εφέ τόνου δέρματος για φωτογραφίες. Το Face Priority AE προσαρμόζει αυτόματα τη φωτεινότητα κατά τη λήψη, έτσι ώστε τα πρόσωπα να μπορούν να αποτυπωθούν με τη βέλτιστη φωτεινότητα, ακόμη και σε καταστάσεις όπου ο φωτισμός μεταβάλλεται. Η ZV-1F διαθέτει επίσης εστίαση υψηλής ακρίβειας και αυτόματη εστίαση ματιών τόσο για ανθρώπους όσο και για ζώα, γεγονός που επιτρέπει στην αυτόματη εστίαση να σταθεροποιείται στο πρόσωπο και στα μάτια χωρίς να εκτρέπεται από άλλα θέματα. Οι χρήστες μπορούν εύκολα να αλλάξουν θέματα μέσω της οθόνης αφής της κάμερας.

Επιπλέον, κατά τη λήψη βίντεο, η σταθεροποίηση εικόνας είναι διαθέσιμη με τη λειτουργία Active Modev (ηλεκτρονική) για να διασφαλιστεί ότι το βίντεο είναι σταθερό και ομαλό όταν περπατάτε.

Η λειτουργία Creative Look που έγινε προσφάτως διαθέσιμη δίνει στους χρήστες πολλές προκαθορισμένες επιλογές για να δημιουργήσουν την επιθυμητή ατμόσφαιρα τόσο σε φωτογραφίες όσο και σε βίντεο με διαφορές στον τόνο, τη φωτεινότητα, το βάθος χρώματος και πολλά ακόμη. Διατίθενται συνολικά 10 διαφορετικές επιλογές για την ενίσχυση της δημιουργικότητας επιτρέποντας στους χρήστες να μοιράζονται περιεχόμενο αμέσως χωρίς να χρειάζεται επεξεργασία.

Η ZV-1F διαθέτει επίσης λειτουργία S&Qvi για λήψη τόσο σε αργή κίνηση με 5 φορές χαμηλότερη ταχύτηταvii, όσο και σε γρήγορη κίνηση με 60x μεγαλύτερη ταχύτηταviii hyper lapse για να επιτύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Εκτός από τις φωτογραφίες και το βίντεο, ο ήχος υψηλής ποιότητας είναι ζωτικής σημασίας για τη λήψη τέλειου περιεχομένου. Το κατευθυντικό μικρόφωνο 3 καψουλών και το φίλτρο ανέμου προσφέρουν καθαρή εγγραφή φωνής και μειωμένο θόρυβο από εξωτερικούς ανέμους.

Μια απλή και συμπαγής συσκευή για vlogging

Η ZV-1F έχει σχεδιαστεί για απόλυτη ευκολία στη χρήση, έτσι ώστε οι vlogger να μπορούν να εστιάζουν στην καταγραφή περιεχομένου και να χρησιμοποιούν διαισθητικά την κάμερα χωρίς δυσκολία. Ζυγίζει μόνο 229gix (περίπου) είναι συμπαγής και αρκετά ελαφριά για καθημερινή χρήση και μπορεί να μεταφερθεί παντού. Διαθέτει επίσης οθόνη αφής LCD μεταβλητής γωνίας με λειτουργίες και ρυθμίσεις που αλλάζουν με την αφή, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας μεγέθυνσηςx,, οπότε η χρήση της γίνεται ενστικτωδώς.

Η νέα vlog κάμερα διαθέτει ένα κουμπί Bokeh Switch για να επιτρέπει στους χρήστες να αλλάζουν γρήγορα μεταξύ του bokeh εφέ φόντου όταν θέλουν να τονίσουν το πρόσωπο ή όταν δεν θέλουν, ακόμη και κατά την εγγραφή βίντεο. Διαθέτει επίσης μια ρύθμιση Product Showcase που επιτρέπει στους χρήστες να αλλάζουν απρόσκοπτα την εστίαση μεταξύ του προσώπου και των προϊόντων – ιδανική για κριτικές.

Η ZV-1F διαθέτει επίσης χρονοδιακόπτηxi και φωτεινή ένδειξη εγγραφής για να κάνει ακόμα πιο εύκολη τη λήψη περιεχομένου βίντεο.

Συνδεσιμότητα και αξεσουάρ

Η νέα vlog κάμερα, ZV-1F, έχει βελτιστοποιηθεί για χρήση με smartphone. Η νέα εφαρμογή της Sony για smartphone Imaging Edge Mobile Plusxii επιτρέπει στους χρήστες να συνδέονται με την κάμερα μέσω Bluetooth ή Wi-Fi και να μεταφέρουν εικόνες και βίντεο. Το περιεχόμενο που καταγράφεται μπορεί εύκολα να μεταφερθεί σε ένα smartphone και στη συνέχεια να μεταφορτωθεί σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης. Οι χρήστες μπορούν ακόμη και να επισημάνουν λήψεις για ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χρησιμοποιώντας shot marksxiii κατά της λήψης ή στην κάμερα. Επιπλέον, οι χρήστες μπορούν να αποκόψουν και να μεταφέρουν συγκεκριμένα κλιπ 15, 30 ή 60 δευτερολέπτωνxiv στο smartphone τους και να δημοσιεύσουν απευθείας στα κοινωνικά δίκτυα χωρίς να χρειάζεται να επεξεργαστούν το μήκος του βίντεο για να ταιριάζει στην πλατφόρμα

Η εφαρμογή Imaging Edge Mobile Plus™ επιτρέπει επίσης στους χρήστες να ελέγχουν πολλές από τις ρυθμίσεις της κάμερας, όπως ημερομηνία, ώρα και περιοχή, καθώς και ενημερώσεις λογισμικού και οδηγούς υποστήριξης. Μπορεί επίσης να χειριστεί τη ZV-1F από απόσταση και να εμφανίσει τη στάθμη της μπαταρίας και την υπολειπόμενη χωρητικότητα αποθήκευσης.

Οι χρήστες μπορούν ακόμη και να χρησιμοποιήσουν τη ZV-1F ως συσκευή μετάδοσης ζωντανής ροής σε υψηλή ποιότηταxv. Με μια κατάλληλη εφαρμογή τηλεδιάσκεψης ή παρόμοιο λογισμικό, η ZV-1F μπορεί να λειτουργήσει ως κάμερα web υψηλής απόδοσης όταν συνδέεται σε υπολογιστή ή smartphone μέσω USBxvi.

Η ZV-1F είναι συμβατή με τη λαβή λήψης GP-VPT2BTxvii με ασύρματο τηλεχειριστήριο που προσφέρει έλεγχο ζουμ, εγγραφής και πολλά ακόμη, χωρίς καλώδιο και επεκτείνεται σε μίνι τρίποδο για σταθερές hands-free λήψεις. Ένα εξωτερικό μικρόφωνο μπορεί επίσης να συνδεθεί εύκολα στην υποδοχή αξεσουάρ shoexviii για καθαρή εγγραφή ήχου.

Υποστηρίζοντας ένα βιώσιμο μέλλον

Η ZV-1F σχεδιάστηκε με χαρακτηριστικά και τεχνολογία φιλικά προς το περιβάλλον για να διασφαλίσει ένα βιώσιμο μέλλον. Ανακυκλωμένα υλικάxix, συμπεριλαμβανομένου του SORPLASTMxx, χρησιμοποιούνται τόσο στο σώμα της κάμερας όσο και στα παρελκόμενα αξεσουάρ, όπως το πρόσφατα αναπτυγμένο φίλτρο ανέμουxxi, που έχουν προσαρμοστεί για διατήρηση της απόδοσης. Τα μη υφαντά υφάσματα με φυτική προέλευση που χρησιμοποιούνται στη συσκευασία των προϊόντων βοηθούν τη μείωση της πλαστικής συσκευασίας.

Διαθεσιμότητα

Η νέα ZV-1F θα είναι διαθέσιμη τον Οκτώβριο του 2022 σε διάφορους εξουσιοδοτημένους αντιπροσώπους της Sony.

i Ισοδύναμο format 35mm

ii Μόνο για φωτογραφίες. Δεν λειτουργεί με όλα τα είδη ζώων

iiiΕλαφριά περικοπή εικόνας στο Active Mode. Η λειτουργία Active Mode δεν είναι διαθέσιμη όταν ο ρυθμός καρέ εγγραφής είναι 120 (100) p για κανονικές ταινίες και όταν ο ρυθμός καρέ είναι 120 (100) fps σε S&Q

iv Οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε ζουμ 1,0/1,5/2,0/4,0x για να αλλάξουν γρήγορα τη γωνία θέασης. Σε FHD, τα ζουμ 1,5x και 2,0x χρησιμοποιούν καθαρό ζουμ εικόνας και το 4,0x χρησιμοποιεί ψηφιακό ζουμ. σε 4K, το 1,5x χρησιμοποιεί καθαρό ζουμ εικόνας και τα 2,0x και 4,0x χρησιμοποιούν ψηφιακό ζουμ

v Ελαφριά περικοπή εικόνας στο Active Mode. Η λειτουργία Active Mode δεν είναι διαθέσιμη όταν ο ρυθμός καρέ εγγραφής είναι 120 (100) p για κανονικές ταινίες και όταν ο ρυθμός καρέ είναι 120 (100) fps σε S&Q

vi Η εγγραφή στη λειτουργία S&Q είναι XAVC S HD. Δεν είναι δυνατή η εγγραφή ήχου. Απαιτείται κάρτα SDHC/SDXC Class 10 ή ανώτερης. Απαιτείται ταχύτητα UHS class 3 ή υψηλότερη για εγγραφή 100 Mbps

vii Εγγραφή σε λειτουργία S&Q στα 120 fps (ρυθμός καρέ) 24p (ρυθμός καρέ εγγραφής).

viii Εγγραφή σε λειτουργία S&Q σε 1 fps (ταχύτητα καρέ) 60p (ρυθμός καρέ εγγραφής).

ix Περίπου 229g μόνο σώμα και περίπου 256g με μπαταρία και κάρτα μνήμης

x Οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε ζουμ 1,0/1,5/2,0/4,0x για να αλλάξουν γρήγορα τη γωνία θέασης. Σε FHD, τα ζουμ 1,5x και 2,0x χρησιμοποιούν καθαρό ζουμ εικόνας και το 4,0x χρησιμοποιεί ψηφιακό ζουμ. σε 4K, το 1,5x χρησιμοποιεί καθαρό ζουμ εικόνας και τα 2,0x και 4,0x χρησιμοποιούν ψηφιακό ζουμ

xi Δεν είναι διαθέσιμο κατά τη λήψη ταινίας σε λειτουργία ακίνητης εικόνας πατώντας το κουμπί MOVIE

xii Μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή Imaging Edge Mobile Plus από την παρακάτω τοποθεσία. Χρησιμοποιήστε το Imaging Edge Mobile Plus Ver. 1.0 ή μεταγενέστερη. www.sony.net/ca/

xiii Δύο τύποι shot mark: Shot Mark1 και Shot Mark2

xiv Ανάλογα με το πού προστίθεται το shot mark, η διάρκεια του αποκομμένου βίντεο μπορεί να είναι μικρότερη από την καθορισμένη διάρκεια.

xv Κατά τη ροή μέσω USB, η ανάλυση είναι 1280x720 και ο ρυθμός καρέ είναι 30 fps

xvi Για να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη λειτουργία, το λειτουργικό σύστημα του υπολογιστή ή του smartphone πρέπει να υποστηρίζει UVC/UAC. Στα παραδείγματα περιλαμβάνονται οι συσκευές Sony AndroidTM 11 Xperia Pro, Xperia 1 II, Xperia 1 III, Xperia 5 II και Xperia 5 III (από τον Οκτώβριο του 2022). Χρησιμοποιήστε την πιο πρόσφατη έκδοση του λειτουργικού συστήματος. Όταν συνδέεστε σε φορητή συσκευή εξοπλισμένη με θύρα USB TypeC(R), χρησιμοποιήστε ένα καλώδιο USB ή έναν προσαρμογέα μετατροπής τερματικού που διατίθεται στο εμπόριο

xvii Πωλείται χωριστά

xviii Επειδή η υποδοχή shoe για αξεσουάρ αυτού του μοντέλου δεν έχει ηλεκτρονικές επαφές, δεν υποστηρίζει τη λειτουργία εξωτερικού φλας, εισόδου ήχου κ.λπ.

xix Τα ανακυκλωμένα υλικά ενδέχεται να μην είναι διαθέσιμα, ανάλογα με τον χρόνο παραγωγής.

xx Το “SORPLAS” είναι εμπορικό σήμα της Sony Group Corporation. Το “SORPLAS” είναι ένα βιώσιμο πλαστικό με επιβραδυντικό φλόγας που αναπτύχθηκε και παρέχεται από τη Sony Semiconductor Solutions Corporation

xxi Οι ίνες του φίλτρου ανέμου κατασκευάζονται αποκλειστικά από ανακυκλωμένο πολυεστέρα. Ο ανακυκλωμένος πολυεστέρας ενδέχεται να μην είναι διαθέσιμος, ανάλογα με τον χρόνο παραγωγής