Ναι, υπάρχει πλέον και στατιστική…

bii-facebook-friends-reach-1

Και συγκεκριμένα το σίγουρο είναι πως κάθε post σας στο Facebook θα το δει ένας μέσος όρος των 35%  από τους friends σύμφωνα με μελέτη του Stanford University και του ερευνητή κου Michael Bernstein που συνεργάστηκε με τρεις Facebook επιστήμονες των data.  Το Facebook να θυμίσουμε πως έχει αλλάξει τον  αλγόριθμο με τον οποίο ορίζει ποια posts θα φαίνονται στο News Feed για άλλη μια φορά με τον EdgeRank, όπως ονομάζεται, να φιλτράρει όσα βλέπετε.

Και; τι γίνεται;

Κατά την έρευνα πάντως παρά την αλλαγή ο μέσος αριθμός των user posts θα μείνει πάνω κάτω ίδιος. Σημειώνει δε πως posts που δεν λαμβάνουν likes ή comments έχουν και μικρότερη θέαση με μέσο όρο το 28.9% στο δίκτυο των χρηστών. Σε διάστημα ενός μήνα πάντως που κράτησε η έρευνα, οι εμπλεκόμενοι Facebook users είχαν ένα τουλάχιστον από τα posts τους να φτάνει το 61% των friends.

Με βάση τους 220,000 Facebook users, ο μέσος όρος ήταν 266 friends. Για να ορίσουν ΠΟΙΟ είναι το post που θεωρείται πως είδαν, εξέτασαν εσωτερικά Facebook log data με όρο πως το  post ήταν στη viewable area στο News Feed του ‘φίλου’ για 900 milliseconds.

Τώρα ξέρεις…