Όταν το μέγεθος πραγματικά μετράει… Ανακαλύψτε τις έξυπνες λήψεις και μοιραστείτε τις φωτογραφίες σας ασύρματα με τη φωτογραφική μηχανή τσέπης NEX-5T…

2

Για να δούμε:

  • Τεχνολογία NFC για ευκολότερη σύνδεση Wi-Fi1,2 και εφαρμογή Smart Remote Control για λήψη φωτογραφιών από το smartphone σας

  • Μεγάλος αισθητήρας Exmor™ APS HD CMOS για επαγγελματικής ποιότητας φωτογραφίες και βίντεο Full HD σε ένα πολύ μικρό σώμα

  • Υβριδικό σύστημα Fast Hybrid AF για καθαρή παρακολούθηση αυτόματης εστίασης, με ακρίβεια

Ο μεγάλος αισθητήρας προσφέρει καλύτερες φωτογραφίες, και αυτή είναι μια από τις περιπτώσεις όπου το μέγεθος μετράει. Η νέα NEX-5T από τη Sony συνδυάζει φωτογραφίες επαγγελματικής ποιότητας και ασύρματη ελευθερία, σε μια δυνατή φωτογραφική μηχανή τσέπης, με την απεριόριστη δημιουργικότητα των εναλλάξιμων φακών.

Χωράει άνετα στην τσέπη ή την τσάντα σας και αποτελεί τον ιδανικό σύντροφο για τους παθιασμένους φωτογράφους που θέλουν εικόνες τύπου DSLR και αρκετές επιλογές χειρισμού, με το μικρότερο δυνατό μέγεθος.

Με το Wi-Fi, μπορείτε να συνδέσετε τη NEX-5T με το smartphone, τον υπολογιστή ή την τηλεόρασή σας και να μεταφέρετε ασύρματα φωτογραφίες ή βίντεο3. Πρόκειται επίσης για την πρώτη φωτογραφική μηχανή εναλλάξιμων φακών E-mount, από τη Sony, με NFC, που προσφέρει επιπλέον ευκολία, χάρη στην ασύρματη σύνδεση One-touch με τα smartphone και τα tablet με λειτουργικό Android, ώστε να μοιράζεστε εύκολα τις φωτογραφίες σας και να τη χειρίζεστε από μακριά.

1

Δεν χρειάζεται να ρυθμίσετε τίποτα, απλώς αγγίξτε την κινητή σας συσκευή με την NEX-5T για να δημιουργηθεί αυτόματα μια ασύρματη σύνδεση. Η ενσωματωμένη εφαρμογή Smart Remote Control σάς επιτρέπει να απελευθερώσετε το κλείστρο της μηχανής από το smartphone σας, μεγάλη ευκολία για ομαδικές πόζες, στις οποίες θέλετε να είστε μέσα.

Μέσα στη NEX-5T βρίσκεται ένας μεγάλος αισθητήρας APS-C με 16,1 ενεργά megapixel, που συλλαμβάνει περισσότερο φως από τον μικρό αισθητήρα που βρίσκεται μέσα στις συνηθισμένες compact φωτογραφικές μηχανές. Θα σας ανταμείψουν οι φωτογραφίες, ποιότητας DSLR, με πολύ αναλυτικές λεπτομέρειες, και τα βίντεο Full HD, με πολύ χαμηλό ψηφιακό θόρυβο για καθαρότερες λήψεις στο λυκόφως και ατμοσφαιρικές εσωτερικές λήψεις.

Μη χάσετε αυτές τις στιγμές, που περνάνε σε κλάσματα του δευτερολέπτου, από τα αυθόρμητα πορτρέτα μέχρι τις ζωντανές σκηνές στους δρόμους. Το σύστημα Advanced Fast Hybrid AF συνδυάζει τη λειτουργία phase-detection AF, για να εντοπίζει γρήγορα κινούμενα αντικείμενα, με τη λειτουργία contrast-detection AF, για να σας παρέχει απόλυτη ακρίβεια. Είναι ένας συνδυασμός που κερδίζει και αποδίδει γρήγορη εστίαση με ακρίβεια, σε κάθε σκηνή.

Και μην ξεχνάτε… κάποιες φορές, πρέπει να ασχοληθείτε με τον εαυτό σας. Η NEX-5T είναι ιδανική για να βγάζετε φωτογραφίες πορτρέτου τον εαυτό σας, χάρη στην οθόνη LCD που περιστρέφεται έως και 180° και προσφέρει μία άνετη προβολή της σκηνής, όταν κρατάτε τη φωτογραφική μηχανή σε απόσταση μισού μέτρου. Με τη λειτουργία Auto Portrait Framing, που κροπάρει τη σύνθεσή σας για να έχετε ρετουσαρισμένα αποτελέσματα, δεν θα χρειάζεται πλέον να μαντεύετε αν βγήκατε καλά. Χάρη στο ψηφιακό όργανο ελέγχου στάθμης, μπορείτε εύκολα να κρατήσετε σταθερούς τους ορίζοντές σας.

Οι σοβαροί φωτογράφοι έχουν πολλές ευκαιρίες για να ρυθμίσουν το καλλιτεχνικό τους όραμα. Η NEX-5T προσφέρει επιπλέον ευελιξία με το αποκλειστικό της διακόπτη ελέγχου και το κουμπί Fn για άμεση ανάκληση των λειτουργιών που χρησιμοποιούνται συχνότερα.

Θήκες και αξεσουάρ
Μία σειρά προαιρετικών αξεσουάρ παρέχει κομψή προστασία για τη φωτογραφική μηχανή σας. Η LCJ-EBA είναι μια λεπτή και ελαφριά θήκη προστασίας, που επιτρέπει την πλήρη χρήση της λειτουργίας NFC, που προσφέρει η NEX-5T, και σχεδιάστηκε αποκλειστικά σε διάφορα χρώματα για να ταιριάζουν με την NEX-5T και τη NEX-5R. Η μαλακή θήκη μεταφοράς LCS-BBK χωράει άνετα στην τσάντα ταξιδίων σας. Η μαλακή θήκη μεταφοράς LCS-EMJ διαθέτει ένα επεκτεινόμενο τμήμα με φερμουάρ, στο οποίο χωράνε φακοί διαφόρων μεγεθών. Ο εύχρηστος φορτιστής μπαταρίας BC-QM1 φορτίζει γρήγορα τις μπαταρίες για τα τελευταία μοντέλα φωτογραφικών μηχανών α και βιντεοκαμερών Handycam® και μπορεί, ακόμα, να δώσει ισχύ και στο smartphone σας, μέσω του USB. Το κιτ αξεσουάρ ACC-PFW1 περιλαμβάνει το προστατευτικό φίλτρο LCD PCK-LS1EM, για να κρατάει μακριά τις δαχτυλιές, το προστατευτικό MC VF-K405MP (διάμετρος 40,5 χλστ.) καθώς και την επαναφορτιζόμενη μπαταρία NP-FW50.

H νέα NEX-5T θα είναι διαθέσιμη στην αγορά από τον Σεπτέμβριο του 2013.

Βασικές προδιαγραφές

 NEX-5T

Γενικά

Τύπος φωτογραφικής μηχανής

Ψηφιακή φωτογραφική μηχανή με εναλλάξιμους φακούς

Συμβατότητα φακών

Φακοί Sony Ε-mount

Αισθητήρας εικόνας

Τύπος

Αισθητήρας “Exmor” APS HD CMOS τύπου APS-C (23,5 x15,6 χλστ.)

Αριθμός pixel (ενεργών)

Περίπου 16,1 megapixel

Σύστημα εγγραφής (φωτογραφίες)

Φορμά εγγραφής

JPEG (DCF Έκδ. 2.0, Exif Έκδ.2.3, πληροί τη γραμμή βάσης MPF), RAW (φορμά Sony ARW 2.3)

Λειτουργίες ποιότητας εικόνας

RAW/RAW+JPEG/JPEG Fine/JPEG Standard

Εφέ εικόνας

11 τύπους εφέ (15 διαβαθμίσεις): Posterization (Έγχρωμο, Μαυρόασπρο), Pop Colour, Retro Photo, Partial Colour (κόκκινο, πράσινο, μπλε, κίτρινο), High Contrast Mono, Toy Camera, Soft High-key, Soft Focus, HDR Painting, Rich-tone Mono, Miniature

Σύστημα εγγραφής (ταινία)

Φορμά εγγραφής

Συμβατό με φορμά AVCHD Εκδ. 2.0

MP4

Συμπίεση βίντεο

MPEG-4 AVC/H.264
MPEG-4 AVC/H.264

Φορμά εγγραφής ήχου

Dolby Digital (AC-3) 2 καναλιών
MPEG-4 AAC-LC 2 καναλιών

Σύστημα εγγραφής ταινιών (AVCHD)

1920 x 1080(50p, 28M, PS)

Περίπου 28Mbps (Μέγ. bit-rate)

1920 x 1080(50i, 24M, FX)

Περίπου 24Mbps (Μέγ. bit-rate)

1920 x 1080(50i, 17M, FH)

Περίπου 17Mbps (Μέσος όρος bit-rate)

1920 x 1080(25p, 24M, FX)

Περίπου 24Mbps (Μέγ. bit-rate)

1920 x 1080(25p, 17M, FH)

Περίπου 17Mbps (Μέσος όρος bit-rate)

Σύστημα εγγραφής

Μέσα αποθήκευσης

Κάρτες μνήμης “Memory Stick PRO Duo”/”Memory Stick PRO-HG Duo”/”Memory Stick XC-HG Duo”/SD/SDHC/SDXC

Σύστημα εστίασης

Τύπος

Υβριδικό σύστημα Fast Hybrid AF (phase-detection AF/contrast-detection AF)

Πόντοι εστίασης

99 πόντους (phase-detection AF) / 25 πόντους (contrast-detection AF)

Παρακολούθηση εστίασης

Ναι

Έλεγχος έκθεσης

Ευαισθησία ISO (Συνιστώμενος δείκτης έκθεσης)

Φωτογραφίες: ISO100 στα 25600, AUTO (ISO100 στα 3200), Ταινίες: ISO100 στα 6400, ισοδύναμο, AUTO (ISO100 στα 3200, ισοδύναμο)

Οθόνη LCD

Τύπος

Τύπος ευρείας TFT 7,5 εκ. (3.0-type)

Οθόνη αφής

Ναι, λειτουργεί με πίεση

Αριθμός κουκίδων (dots) (σύνολο)

921.600 dot

Ρυθμιζόμενη γωνία

Επάνω κατά 180 μοίρες, περίπου, Κάτω κατά 50 μοίρες, περίπου

Άλλα χαρακτηριστικά

Λειτουργίες Auto Portrait Framing και Self-Portrait, Face Detection και Smile Shutter, Superior AUTO, Sweep Panorama (2D), Auto HDR, DRO, Hand-held Twilight mode, Creative Styles, Διασύνδεση Photo Creativity, Wi-Fi, φόρτιση USB, εφαρμογές PlayMemories Camera (σε συγκεκριμένες χώρες), τεχνολογία NFC

Ψηφιακό ζουμ

Smart ζουμ (Φωτογραφίες)

M: 1,4x, περίπου, S: 2x περίπου

Ψηφιακό ζουμ (Φωτογραφίες)

Περίπου 4x

Ψηφιακό ζουμ (Ταινία)

Περίπου 4x

SteadyShot™ INSIDE

Τύπος

Δεν υποστηρίζεται (το σύστημα σταθεροποίησης εικόνας υποστηρίζεται στο φακό)

Μονάδα οδήγησης

Ταχύτητα (κατά προσέγγιση, μέγιστο) *1

Λειτουργία Continuous: μέγ. 3 fps

Λειτουργία λήψης Speed Priority Continuous: μέγ. 10 fps

Ισχύς

Φωτογραφίες

Περίπου 330 λήψεις (Πρότυπο CIPA)

Διαστάσεις

χλστ. (ΠxΥxΒ), χωρίς τις προεξοχές

Κατά προσέγγιση 110,8 χλστ. x 58,8 χλστ. x 38,9 χλστ.