Και επισήμως…

QX10_with_Xperia-i1_3-1200

Οι φωτογραφικές μηχανές – φακοί Cyber-shot™ DSC-QX100 και DSC-QX10 μετατρέπουν το smartphone σας σε μία ισχυρή εξειδικευμένη φωτογραφική μηχανή!

  • Συνδέονται με το τηλέφωνό σας μέσω Wi-Fi και βγάζουν εκπληκτικές φωτογραφίες

  • Τεχνολογία NFC για εύκολη σύνδεση one-touch

  • Βγάλτε πιο όμορφες φωτογραφίες με τον αισθητήρα υψηλής ανάλυσης, το οπτικό ζουμ, το σύστημα σταθεροποίησης εικόνας και τους χειροκίνητους ελέγχους

  • Κάντε λήψεις από οποιαδήποτε γωνία και μετά καδράρετε τις σκηνές και προσαρμόστε τις ρυθμίσεις στην οθόνη αφής του κινητού σας

  • Ιδανικό ταίρι για το νέο Xperia™ Z1 και άλλα smartphones με Android και iOS

Όλο και πιο πολλοί βγάζουν ψηφιακές φωτογραφίες από τα smartphones τους. Τώρα, η Sony δημιούργησε δυο νέα προϊόντα, τα οποία αυξάνουν δραματικά την ποιότητα αυτών των λήψεων, ενώνοντας τη δημιουργική ισχύ μίας φωτογραφικής μηχανής υψηλής ποιότητας με την άνεση του smartphone σας.

SPA-ACX2_DSC-QX100_1-1200

   Cyber-shot™ DSC-QX10 & DSC-QX100

Μπορείτε, πλέον, να βγάζετε και να μοιράζεστε εξαιρετικές φωτογραφίες και βίντεο HD με το τηλέφωνό σας, με ποιότητα εικόνας και δημιουργικές επιλογές που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από μια αυτόνομη φωτογραφική μηχανή ποιότητας. Οι φωτογραφικές μηχανές- φακοί Cyber-shot™ DSC-QX100 και DSC-QX10 αποτελούν το ιδανικό ταίρι για το νέο Xperia™ Z1 και άλλα smartphones – μεταμορφώνοντας το κινητό σας σε μία ισχυρή φωτογραφική μηχανή.

Ένα όνειρο γίνεται πραγματικότητα για όλους όσους αγαπούν τα smartphone τους, αλλά θέλουν ποιότητα φωτογραφιών, που μπορεί να αποδώσει μόνο μια κανονική φωτογραφική μηχανή. Κι ενώ μοιάζουν με φακούς, οι DSC-QX100 και DSC-QX10 είναι πλήρεις φωτογραφικές μηχανές από μόνες τους!

Οι μηχανές DSC-QX100 και DSC-QX10 προσαρμόζονται εύκολα και γρήγορα με την παρεχόμενη σύνδεση για smartphone, η οποία εφαρμόζει σε πολλά δημοφιλή μοντέλα (πλάτος 54-75 χλστ./μέγ. πάχος 13 χλστ.). Η σύνδεση με το τηλέφωνό σας επιτυγχάνεται μέσω Wi-Fi, και της τελευταίας έκδοσης του PlayMemories Mobile, της Sony. Οι κάτοχοι smartphone με τεχνολογία NFC συνδέονται ακόμα πιο εύκολα, με τη σύνδεση με ένα άγγιγμα και χωρίς περίπλοκες ρυθμίσεις.

Τώρα είστε έτοιμοι για λήψεις… αλλά και να ανακαλύψετε έναν εντελώς καινούργιο κόσμο δημιουργικών οπτικών δυνατοτήτων. Χρησιμοποιώντας την μεγάλη, φωτεινή οθόνη του smartphone σας, ως σκόπευτρο πραγματικού χρόνου, «πατήστε» το κλείστρο, ξεκινήστε/σταματήστε την εγγραφή ταινίας, και προσαρμόστε ρυθμίσεις, όπως τη λειτουργία λήψης, το ζουμ και την περιοχή της Αυτόματης εστίασης. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την οθόνη του τηλεφώνου σας για να μοιραστείτε τις αναμνήσεις σας, άμεσα, μέσω οποιασδήποτε από τις εφαρμογές του κινητού σας.

QX10_Front-1200 QX10_Main1-1200 QX10_Right-1200

Δεν χρειάζεται καν να έχετε συνδεδεμένα το τηλέφωνο ή φωτογραφική σας μηχανή. Τοποθετήστε τη Cyber-shot™ ακριβώς εκεί που θέλετε και «πατήστε» το κλείστρο από το κινητό σας – είναι ιδανικό για λήψεις, όπου η μηχανή βρίσκεται πάνω από το ύψος των ματιών ή για αυτοπροσωπογραφίες.

Με βάρος μόλις 105 γρ. (με την μπαταρία και το Memory Stick Micro), η Cyber-shot™ DSC-QX10 συνδυάζει έναν αισθητήρα Exmor R™ CMOS, 18,2 ενεργών megapixel, με έναν υψηλής ποιότητας φακό Sony G Lens. Το εξαιρετικό εύρος οπτικού ζουμ 10x, είναι ιδανικό για ισχυρά κοντινά ανθρώπων, εκδηλώσεων και μακρινών τοπίων, που δεν θα ήταν δυνατόν να επιτευχθούν χωρίς έναν αποκλειστικό φακό ζουμ. Η ενσωματωμένη λειτουργία σταθεροποίησης εικόνας Optical SteadyShot καταπολεμά το κούνημα της μηχανής, όταν την κρατάτε στο χέρι και δίνει στις φωτογραφίες και στα βίντεό σας σταθερή εμφάνιση, χωρίς θόλωμα, ακόμα και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Η Cyber-shot™ DSC-QX100 διαθέτει έναν μεγάλο αισθητήρα Exmor R™ CMOS, τύπου 1,0, με 20,2 ενεργά megapixels. Η διαφορά φαίνεται στις εκθαμβωτικές εικόνες με χαμηλό ψηφιακό θόρυβο – ακόμα και σε εσωτερικούς χώρους ή το σούρουπο, όπου πολλές φωτογραφικές μηχανές και τηλέφωνα με φωτογραφικές μηχανές αδυνατούν να ανταπεξέλθουν. Είναι εύκολο να καδράρετε λήψεις και να χειρίζεστε τις ρυθμίσεις της μηχανής, όπως τον έλεγχο διαφράγματος και την αντιστάθμιση και τη λειτουργία εγγραφής φωτογραφίας/βίντεο στη μεγάλη οθόνη του smartphone σας. Ο δημιουργικός έλεγχος που αποκτάτε είναι πολύ μεγαλύτερος από αυτόν που θα είχατε ποτέ με την απλή φωτογραφική μηχανή του κινητού σας, χάρη στη δυνατότητα να συλλαμβάνετε αποεστιασμένες λήψεις με όμορφο φόντο. Αποκτήστε εύκολη πρόσβαση σε όλα, με τα αποκλειστικά πλήκτρα, για έλεγχο με τα ακροδάχτυλά σας, στο ζουμ ή στην αποδέσμευση κλείστρου πάνω στο σώμα της μηχανής. Ο συνδυασμός του φακού Carl Zeiss Vario-Sonnar T* με ευρύ διάφραγμα με οπτικό ζουμ 3,6x, με το σύστημα σταθεροποίησης εικόνας Optical SteadyShot, σάς χαρίζει την ποιότητα εικόνας που θα περίμενε κανείς από μία πρώτης ποιότητας φωτογραφική μηχανή τσέπης.

Ο ισχυρός επεξεργαστής BIONZ στη DSC-QX100 και τη DSC-QX10 ραφινάρει τις εικόνες σας και προσφέρει όμορφα φυσικές και με πολλές λεπτομέρειες φωτογραφίες και βίντεο HD. Με τη λειτουργία Superior Auto παίρνετε ό,τι καλύτερο από κάθε σκηνή, αφού αναγνωρίζει, αυτόματα, δεκάδες διαφορετικές συνθήκες λήψης και προσαρμόζει τις ρυθμίσεις της μηχανής για να συμβαδίζουν με αυτές. Επιπλέον, η DSC-QX100 διαθέτει έναν αποκλειστικό δακτύλιο ελέγχου για τη ρύθμιση της αυτόματης εστίασης και του ζουμ.

LCS-BBL_DSC-QX100-1200 SPA-ACX2_DSC-QX10_White_1-1200 DSC-QX10_Lifestyle_01_Xperia-Z_EXP201412E-1200

Στα αξεσουάρ συμπεριλαμβάνονται μία μαλακή θήκη μεταφοράς και μία αποκλειστική θήκη σύνδεσης της φωτογραφικής μηχανής για να εφαρμόζουν τέλεια με τα τελευταία μοντέλα από τη σειρά Sony Mobile, όπως το ολοκαίνουργιο Xperia™ Z1.

Τα νέα μοντέλα Cyber-shot™ DSC-QX100 και DSC-QX10, από τη Sony, είναι ήδη διαθέσιμα για προ-αγορά από την τοποθεσία sony.co.uk. Από τα τέλη Σεπτεμβρίου 2013, θα είναι διαθέσιμα για αγορά παντού.

– Τέλος –

Βασικές προδιαγραφές

Μοντέλο

DSC-QX100

DSC-QX10

Αισθητήρας εικόνας

Αισθητήρας Exmor R CMOS τύπου 1,0 (13,2 x 8,82 χλστ.)

Αισθητήρας Exmor R CMOS τύπου 1/2,3 (7,76 χλστ.)

Ενεργή ανάλυση

Περίπου 20,2 megapixels

Περίπου 18,2 megapixels

Επεξεργαστής εικόνας

BIONZ

BIONZ

Φακός

Carl Zeiss Vario-Sonnar T*, με 7 στοιχεία σε 6 ομάδες (4 ασφαιρικά στοιχεία συμπεριλαμβανομένων φακών AA)

Sony G Lens, με 7 ομάδες (συμπεριλαμβανομένων 4 ασφαιρικών στοιχείων)

Μέγιστο διάφραγμα

F1,8(Ευρυγώνιος)- F4,9 (Τηλεφακός)

F3,3(Ευρυγώνιος)- F5,9 (Τηλεφακός)

Εστιακό μήκος (ισοδύναμο με 35 mm)

(φωτογραφίες 4:3)

f=28-100 χλστ.

f=25-250 χλστ.

Οπτικό ζουμ

3,6x

10x

Ευαισθησία ISO (Φωτογραφία)

ISO160-6400 (iAuto), ISO160-25600 (Superior Auto), ISO160-3200 (Program Auto), ISO160-3200 (Aperture Priority)

ISO100-3200 (iAuto), ISO100-12800 (Superior Auto), ISO100-1600 (Program Auto)

Εγγραφή ταινιών

MP4: 12MP (1440×1080/30fps)

MP4: 12MP (1440×1080/30fps)

Σύστημα σταθεροποίησης εικόνας

Optical SteadyShot™ (με λειτουργία Active Mode για ταινίες)

Optical SteadyShot™ (με λειτουργία Active Mode για ταινίες)

Τύπος εστίασης

Contrast detection AF

Contrast detection AF

Λειτουργίες εστίασης

Single-shot AF, Χειροκίνητη εστίαση, Touch AF

Single-shot AF, Touch AF

Λειτουργίες λήψης

Superior Auto, Intelligent Auto, Program Auto, Aperture Priority, Movie Mode

Superior Auto, Intelligent Auto, Program Auto, Movie Mode

Ασύρματη σύνδεση

Wi-Fi: Αποστολή σε smartphone / έλεγχος με smartphone

NFC: Τηλεχειριστήριο One-touch

Wi-Fi: Αποστολή σε smartphone / έλεγχος με smartphone

NFC: Τηλεχειριστήριο One-touch

Διαστάσεις (Π x Υ x Β)

Περίπου 62,5 x 62,5 x 55,5 χλστ.

Περίπου 62,4 x 61,8 x 33,3 χλστ.

Συμβατότητα καρτών μέσων αποθήκευσης

Memory Stick Micro™ / Memory Stick Micro™ Mark 2 και κάρτα μνήμης Micro SD/SDHC/SDXC Memory Card (κατηγορίας 4 ή υψηλότερη)

Memory Stick Micro™ / Memory Stick Micro™ Mark 2 και κάρτα μνήμης Micro SD/SDHC/SDXC Memory Card (κατηγορίας 4 ή υψηλότερη)

Βάρος (μόνο η βασική μονάδα)

Περίπου 165 γρ.

Περίπου 90 γρ.

Βάρος (με την παρεχόμενη μπαταρία και το Memory Stick Micro)

Περίπου 179 γρ.

Περίπου 105 γρ.

Παρεχόμενα αξεσουάρ

Επαναφορτιζόμενη μπαταρία NP-BN, καλώδιο micro USB, σύνδεση με Smartphone, λουρί καρπού, Οδηγίες χρήσης

Επαναφορτιζόμενη μπαταρία NP-BN, καλώδιο micro USB, σύνδεση με Smartphone, λουρί καρπού, Οδηγίες χρήσης