Το USS Gerald R. Ford και βαφτίστηκε στα ναυπηγεία Newport News, Va. και αποτελεί την πιο εντυπωσιακή πολεμική μηχανή που έχει μπει σε θάλασσα…

Gerald R. Ford 2

Στο ιστορικό event η next generation των αεροπλανοφόρων με το πρώτο σκάφος, το Gerald R. Ford είναι πλέον στη θάλασα για να μπει σε υπηρεσία το 2016. Πληθώρα νέων τεχνολογιών από το νέο σύστημα εκτόξευσης με ηλεκτρομαγνητική τεχνολογία – Electromagnetic Aircraft Launch System, τα προστατευτικά Advanced Jet Blast deflectors αλλά και το σύστημα “Pit stop” για να φτάσουν πιο γρήγορα στον αέρα κύματα αεροσκαφών.

Το σύστημα Plasma Arc Waste Disposal System μειώνει τα απορρίμματα, η δομή του σκάφους είναι πιο ανθεκτική, νέοι οι πυρηνικοί αντιδραστήρες 250% πιο αποδοτικοί, νέο σημείο ελέγχου, το “island” που είναι σε άλλη θέση και έχει ενεργό ραντάρ – flat panel array radar system, διπλής μπάντας.

aircraft

Με το ανασχεδιασμό του καταστρώματος μπορεί να εκτοξεύσει 25% περισσότερα σκάφη ενώ οι ανελκυστήρες είναι τρεις αντί για 4 της προηγούμενης γενιάς που σχεδιάστηκε το 1968 με πρώτο το USS Nimitz. Τέλος είναι το πρώτο με σχεδίαση και κατασκευή από 3D συστήματα – collaborative visualization, τα ROVR.

Gerald-Ford1

Gerald R. Ford

Το Gerald R. Ford είναι τεράστιο: 1,080 πόδια μακρύ, 100 πόδια ψηλό, 250 πλατύ και 134 στο επίπεδο νερού ενώ το εκτόπισμα περιλαμβάνει 47,000 τόνους ατσάλι. Και κόστισε 22% περισσότερο από τον προϋπολογισμό στα 13 δις δολάρια!

Είναι το πρώτο αεροπλανοφόρο που θα μπει στη θάλασσα για τις ΗΠΑ από το 2003.