…για ένα μαχητικό που μέχρι σήμερα έχει παραχθεί σε 4.500 τεμάχια.

Η δε ‘μαμά’ Lockheed Martin Corp δεν μένει όμως με σταυρωμένα χέρια και το προωθεί ακόμη σε χώρες ενώ έχει παραγγελίες για F-16 μέχρι και το 3ο τρίμηνο του 2017 ενώ ετοιμάζει παραγγελίες που, ελπίζει, πως θα φτάσουν την παραγωγή μέχρι και το 2020.

turkish air force c F-16  D Block 50 + Fighting Falcon For Turkish Air Force CFT  conformal fuel tanks (CFTs) APG-68(V9) Common Configuration Implementation Program (CCIP)  (5)

Η εταιρία υποστηρίζει και το Lockheed F-35 stealth μαχητικό θα έχει πέσει τότε αρκετά σε τιμή για να προωθηθεί στη θέση του αγαπημένου Viper. Τάδε έφη κος Bill McHenry, στη θέση του “Lockheed’s head of F-16 business development,” που μίλησε στο Reuters.

Σημείωσε δε πως θα προωθήσει τις παραγγελίες σε πολλές χώρες στη Μέση Ανατολή, την Ασία και όχι μόνο ενώ η εταιρία εργάζεται για 12 F-16 του Oman στην γραμμή παραγωγής Building 8, το “Falcon’s Nest,” αλλά και 36 jet για το Ιράκ (…). Ακόμη συνολικά 145 jet για την Ταϊβάν είναι σε ροή με ενσωμάτωση του ηλεκτρονικού ραντάρ Active Electronically Scanned Array (AESA) για να γεννηθεί έτσι ένα F-16V.

turk f16