Μετά από ενάμισι χρόνο στον οποίο έδωσαν τη μάχη για να στήσουν μεγαλύτερη παραγωγή OLED TV, Panasonic και Sony το κλείνουν στο στοίχημα…

4K-OLED

Οι δύο εταιρίες κολοσσοί, αποφάσισαν πως οι ultra-thin OLED και καθώς πέφτουν οι τιμές στις 4K Ultra High Definition (UHD) TVs δεν μπορούν να πέσουν στο κόστος.

Όπως λέει η ανακοίνωση της Wall Street Journal: “technical challenges in improving panel durability and lowering production costs” είναι ο λόγος για το στοπ. Την τεχνολογία OLED θα συνεχίσουν να την εξελίσσουν αλλά φαίνεται πως οι οθόνες 4K είχαν επιτυχία τόση που τα νέα δεν είναι καλά για τις OLED. Οι 4K TVs χρησιμοποιούν τεχνολογία LCD 4 φορές ανάλυση σε σχέση με το 1080p TVs αλλά οι OLED με τα organic light emitting diodes εξακολουθούν να έχουν πρόβλημα σταθερότητας.

Οι OLED TVs σήμερα υπάρχουν μόνο σε ανάλυση 1080p ενώ ακόμη και αν η Sony έριξε στην αγορά OLED μοντέλο το 2007, δεν έχει απογειωθεί η τεχνολογία. Οι κορεατικές LG και Samsung παλεύουν με τις OLED, με την LG να έχει ετοιμάσει ακόμη και μια 105άρα curved 4K, αλλά αυτά παραμένουν hype μηχανάκια με τις 4K TVs να είναι σε αύξηση.

KDL65S990A_1

Η CEpro προβλέπει πως οι πωλήσεις 4K TV θα πάνε από τα 1.9 εκατομμύρια το 2013 σε 12.7 εκατομμύρια το 2014, με budget 4K TVs  από την Κίνα να είναι ένα ακόμη όπλο απέναντι στα 1080p models. Οι OLED παραμένουν trophies για τους ολίγους…