Η νέα αδιάβροχη βιντεοκάμερα, που μπορεί να φορεθεί, εγγράφει εικόνες Full HD υψηλής ποιότητας, σε φορμά XAVC S, στα 50 Mbps παρακαλώ…

freeze_proof-AS100V_1200

  • Αδιάβροχη, χωρίς ξεχωριστό περίβλημα, για να μην αυξάνεται ο όγκος της

  • Προβολή χαρτών με τη λειτουργία Map Views, χάρη στο GPS Data Overlay, ή ενοποίηση λήψεων από πολλές βιντεοκάμερες με το λογισμικό επεξεργασίας PlayMemories Home

  • Λειτουργία Advanced SteadyShot, που ομαλοποιεί το τρεμούλιασμα και τις δονήσεις βελτιώνοντας την απόδοση κατά 2,5 φορές σε σχέση με τα υπάρχοντα μοντέλα

  • Τηλεχειριστήριο Live-View, που ελέγχει μέχρι και πέντε βιντεοκάμερες από απόσταση

  • Επεξεργαστής BIONZ X, που αποδίδει ποιότητα εικόνας Full HD σε XAVC S στα 50Mbps

Όποιο και αν είναι το άθλημά σας από σκι και speedway μέχρι ποδηλασία σε λασπωμένα μονοπάτια, η ολοκαίνουργια Action Cam HDR-AS100VR σάς συντροφεύει σε όλα τα extreme sports.

Η καινούργια Full HD βιντεοκάμερα της Sony που μπορεί να φορεθεί, κατασκευάστηκε για να ζείτε στο έπακρο την κάθε σας στιγμή στο βουνό, στο χιόνι ή στο νερό. Με το λεπτό σχεδιασμό της, κόβει τον αέρα και το νερό με τη λιγότερη δυνατή αντίσταση, ενώ χάρη στο αδιάβροχο σώμα της δεν χρειάζεστε αδιάβροχη θήκη για να αντιμετωπίσετε τις μουσκεμένες ποδηλατικές διαδρομές σας. Το νέο μοντέρνο, λευκό φινίρισμα της Action Cam αντανακλά τις ακτίνες του ήλιου όταν κάνετε κατάβαση αμμόλοφου με σανίδα με αποπνικτική ζέστη.

Επεξεργαστείτε εύκολα και ευχάριστα τις ταινίες που γυρίσατε με το λογισμικό PlayMemories Home για Windows ή Mac, το οποίο μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν. Μπορείτε ακόμα να παρακολουθείτε τις περιπέτειές σας στο χάρτη με τη λειτουργία Map Views, η οποία απεικονίζει τη διαδρομή σας, ενώ με την εφαρμογή PlayMemories Home μπορείτε να ενώσετε μέχρι τέσσερα βίντεο και να επεξεργαστείτε υλικό που γυρίσατε σε εγγραφή υψηλής ταχύτητας για να δημιουργήσετε ένα μοιρασμένο βίντεο με δεδομένα κάλυψης GPS.

Είτε κατεβαίνετε την πλαγιά ενός χιονισμένου λόφου κάνοντας σκι, είτε αποφεύγετε τις λακκούβες με το ποδήλατό σας, η λειτουργία Advanced SteadyShot διατηρεί σταθερές και χωρίς θόλωμα τις λήψεις σας με 2,5 φορές βελτιωμένη απόδοση  σε σχέση τον προκάτοχό της.ii Είναι πιο αποτελεσματική από ποτέ, ειδικά με τις μηχανικές δονήσεις που προκαλούν οι μηχανές και τα ποδήλατα.

Με την Action Cam μπορείτε, επίσης, να κάνετε λήψεις βίντεο υψηλής ποιότητας σε μεγάλη ταχύτητα 120 fps ή 240 fps με ήχο. Μετά, δείτε τι γυρίσατε σε replay με κανονική ταχύτητα για να θαυμάσετε σε αργή κίνηση τα άλματα που κάνατε με το BMX και τα άλλα κόλπα με το skateboard σας.

Επιπλέον, μπορείτε να χειριστείτε ασύρματα μέχρι πέντε Action Cam AS100VR με το τηλεχειριστήριο RM-LVR1 που φοριέται σαν ρολόι, το οποίο παρέχεται με τη βιντεοκάμερα. Ξεκινήστε και σταματήστε την εγγραφή, δείτε προβολές ή κάντε τις ρυθμίσεις που θέλετε, με το πάτημα ενός κουμπιού. Όλα βρίσκονται στην άκρη των δακτύλων… ακόμα και όταν φοράτε τα γάντια του σκι σας.

water_proof_up_to_5m_AS100V_1-1200

Η Action Cam αποδίδει καλύτερη από ποτέ ποιότητα εικόνας. Η λήψη είναι πιο ευκρινής και πιο καθαρή, χάρη στον αναβαθμισμένο ευρυγώνιο φακό ZEISS Tessar® 170 μοιρών, στον αισθητήρα Exmor R CMOS με 13,5 megapixel και στον νέο, ισχυρό επεξεργαστή εικόνας BIONZ X.

Για πρώτη φορά, η Action Cam μπορεί, πλέον, να εγγράφει εικόνες σε Full HD με υψηλό bit-rate, μέχρι 50 Mbps, με το αποτελεσματικό νέο φορμά βίντεο XAVC S. Θα καταλάβετε τη διαφορά με την υπέροχη ποιότητα εικόνας σε κάθε καρέ, ακόμα και σε γρήγορες πανοραμικές σκηνές που φαίνονται θολές ή τρεμάμενες σε άλλες βιντεοκάμερες.

Η νέα λειτουργία Interval Still Recording προσθέτει ακόμα περισσότερες δημιουργικές επιλογές. Η βιντεοκάμερα εκτελεί αυτόματα λήψεις σε μια σειρά από φωτογραφίες σε επιλεγμένα διαστήματα μεταξύ 1 και 60 δευτερολέπτων. Στη συνέχεια, μπορείτε να τις αναπαράγετε για να ξαναζήσετε τις περιπέτειές σας. Υπάρχει, επίσης, μια εύχρηστη λειτουργία «στροφής» που αντιστρέφει τη λήψη, όταν έχετε στερεώσει τη βιντεοκάμερα στο πλάι ή ανάποδα στο κράνος σας.

Με το δεύτερο φωτάκι στο πάνω μέρος της Action Cam, μπορείτε να γνωρίζετε με βεβαιότητα, άμεσα, πότε αρχίζει και πότε σταματά η εγγραφή, όπου και αν βρίσκεται η βιντεοκάμερα, πάνω ή κάτω σας. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να στερεώσετε τη βιντεοκάμερα χάρη στο νέο προσαρμογέα τριπόδου, που δεν χρειάζεται πλαίσιο σκελετού.

bicycle_AS100V_02_EXP201506-1200

Η νέα Action Cam προσφέρει πολλές ακόμα λειτουργίες, που θα ικανοποιήσουν ακόμα και τους σοβαρούς βιντεογραφιστές. Χάρη στις ρυθμίσεις χρώματος έχετε μεγαλύτερη δημιουργική ευελιξία κατά το μοντάζ. Γυρίστε βίντεο με ποιότητα εικόνας Neutral (Ουδέτερο), ή δώστε ζωντάνια στις λήψεις σας με το Vivid (Ζωντανό), που τονίζει τα πλούσια και δυνατά χρώματα. Όσο για τους δημιουργούς που επιθυμούν πιο επαγγελματικό αποτέλεσμα, η Action Cam εγγράφει βίντεο με κωδικό χρόνου, και συμβάλει στο συγχρονισμό λήψεων όταν επεξεργάζεστε σκηνές από πολλές βιντεοκάμερες. Με τη νέα λειτουργία User bit μπορείτε να εγγράφετε πληροφορίες (8ψήφιους δεκαεξαδικούς αριθμούς) όπως την ημερομηνία, την ώρα και τον αριθμό της σκηνής, κάτι που είναι εξαιρετικά χρήσιμο όταν επεξεργάζεστε ταινίες που γυρίστηκαν με δυο ή περισσότερες βιντεοκάμερες.

Χάρη στη λειτουργία NFC, μπορείτε να συνδέσετε εύκολα τη βιντεοκάμερα με το Xperia και άλλα συμβατά smartphones και tablets, με ένα μόνο άγγιγμα. Η μεταφορά των σκηνών, που γυρίσατε στην κινητή σας συσκευή, γίνεται εύκολα και ασύρματα, χωρίς κάρτες μνήμης ή καλώδια σύνδεσης. Η σύνδεση με ένα άγγιγμα χρησιμοποιεί την εφαρμογή PlayMemories Mobile στο smartphone σας (εάν είναι εγκατεστημένη), για γρήγορο έλεγχο των γωνιών της βιντεοκάμερας από την οθόνη του κινητού σας.

Το live video streaming, που έχει προγραμματιστεί ως ενημέρωση για τους χρήστες για το καλοκαίρι του 2014, θα επιτρέπει στους κατόχους Action Cam να μοιράζονται τις εμπειρίες τους σε πραγματικό χρόνο. Η βιντεοκάμερα θα μεταδίδει ασύρματα live βίντεο στο smartphone σας, το οποίο με τη σειρά του μεταφέρει το υλικό σας στο Internet. Τώρα, όλοι μπορούν να μοιραστούν τις στιγμές σας όσο αυτές διαδραματίζονται.

Παρέχονται, επίσης, ασορτί αξεσουάρ για να απολαμβάνετε ακόμα περισσότερο την Action Cam σας – όπου κι αν βρίσκεστε και ό,τι και αν κάνετε. Με το κιτ για ποδήλατα HDR-AS100VRB ή το κιτ που φοριέται HDR-AS100VRW είστε έτοιμοι για την επόμενη περιπέτειά σας.

Η νέα Action Cam HDR-AS100VR της Sony θα είναι διαθέσιμη για αγορά από τον Απρίλιο του 2014.

Βασικές προδιαγραφές της Action Cam

Αισθητήρας εικόνας

Τύπου 1/2.3 αισθητήρας οπίσθιου φωτισμού Exmor R™ CMOS με 13,5 megapixels (ενεργά, κατά προσέγγιση)

Επεξεργαστής εικόνας

BIONZ X

Φορμά εγγραφής βίντεο

XAVC S:MPEG4-AVC/H.264

MP4: MPEG-4 AVC/H.264

Λειτουργία βίντεο (ανάλυση)

XAVC S: 60p:1920×1080 60p/50p
30p:1920×1080 30p/25p
24p:1920×1080 24p

MP4: PS (1920 x 1080 60p/50p) / HQ (1920 x 1080 30p/25p) /

STD (1280 x 720 30p/25p) / SSLOW (1280 x 720 120p/100p) /

VGA (640 x 480 30p/25p) / HS120 (HS100) (1280×720 120p/100p) /

HS240 (HS200) (800×480 240p/200p)

Τύπος φακού

ZEISS® Tessar

Εστιακό μήκος (ισοδύναμο με 35 mm)

SteadyShot OFF: 17,1 χλστ. (170°)

SteadyShot ON: 21. 8 χλστ. (120°)

Σύστημα σταθεροποίησης εικόνας

SteadyShot™ (ηλεκτρονικό)

Multi Camera Control

Μέχρι 5 βιντεοκάμερες (μόνο στη HDR-AS100VR)

Ρύθμιση χρωμάτων

Ζωντανά / Ουδέτερα

Λειτουργία σκηνής

Auto/Underwater (Αυτόματη/Υποβρύχια)

Κωδικός χρόνου/Bit χρήστη

Μόνο XAVC S

GPS

Ενσωματωμένο

Φόρτιση USB

Ναι

Τερματικό Multi/Micro USB

Ναι (Υποστηρίζει συμβατή συσκευή Micro USB)

Wi-Fi /NFC

Ναι, Τηλεχειριστήριο One-touch

Διαστάσεις (Π x Υ x Β)

Περίπου 24,2 χλστ. x 46,5 χλστ. x 81,5 χλστ.

(συμπεριλαμβάνονται οι προεξοχές)

Συμβατότητα καρτών μέσων αποθήκευσης

MP4: Memory Stick Micro™ (Mark 2)

MP4: Κάρτα μνήμης Micro SD/SDHC/SDXC (Κατηγορία 4 ή μεγαλύτερη)

XAVC S: Κάρτα μνήμης Micro SDXC (Κατηγορία 10)

Βάρος (μόνο η βασική μονάδα)

Περίπου 67 γρ.

Βάρος (με την παρεχόμενη μπαταρία)

Περίπου 92 γρ. (με NP-BX1(παρεχόμενη μπαταρία))

Τύπος μπαταρίας

NP-BX1 (παρεχόμενη)

Παρεχόμενα αξεσουάρ

Επαναφορτιζόμενη μπαταρία (NP-BX1) (1)

Καλώδιο micro USB (1)

Οδηγίες λειτουργίας (1)

Αδιάβροχη θήκη (SPK-AS2)(1)

Αυτοκόλλητη βάση (VCT-AM1)(1)

Προσαρμογέας τρίποδου (1)