Δεν φτάνει η παραγωγή…

11

Η ιαπωνική Sony βασίζεται και στα smartphones και την “όρεξη” όλων megapixels και καλύτερες βιντεοκλήσεις και “selfies” για να δει την αγορά αισθητήρων – sensor business, να εκτινάσσεται.

Ο τομέας του imaging είναι μαζί με τα Xperia smartphones, τα PlayStation, οι βασικοί τομείς στα electronics της Sony που πάνε με τα χίλια – 16% πάνω στα 360 δις. yen ($3.52 δις) στο οικονομικό έτος που τελειώνει αυτό το μήνα για την εταιρία.

Η Sony κυριαρχεί στο imaging με τα high-end imaging τσιπάκια και σε Apple iPhone 5S, Samsung Electronics Galaxy 4 και άλλα, ενώ από την άλλη, η εταιρία δεν έχει και πολύ ενδιαφέρον σε lower-quality τσιπάκια.

Γιατί τα θέλουν;

Τα Sony δε τα θέλουν ΚΑΙ τα κινέζικα κινητά αφού ‘πουλάνε’ έτσι το ότι τα κινητά τους έχουν ιαπωνικά εξαρτήματα. Η εταιρία υπολογίζει πως θα αυξήσει την παραγωγή της και για αυτό το σκοπό θα αγοράσει εργοστάσιο της Renesas Electronics προς 35 δις. yen ($342 εκατομμύρια).

Η Sony έχει υπολογίσει πως μπορεί να καλύπτει τη ζήτηση μέχρι τα μέσα του 2015, όπως λέει ο κος Okamoto της εταιρίας, ενώ μαζί με τη Toshiba είναι οι μόνες που έχουν μείνει να παράγουν τέτοιους αισθητήρες στην Ιαπωνία.

22

Η εταιρία Renesas άλλαξε αντικείμενο και ασχολείται με αυτοκίνητα, η Panasonic έχει πουλήσει τις υποδομές της ενώ η ιαπωνική Elpida Memory αγοράστηκε από τη Micron Technology, πέρυσι.

Η Sony πάντως έχει σημαντικά κέρδη από το τμήμα και κατέκτησε το 44% της αγοράς smartphone. Ποντάρει και αλλού: “Our hope is that wearables are next. We also expect to see increasing demand for sensors used in medical devices, autos, and in agriculture,” είπε η εταιρία που βλέπει τις συσκευές που φοράς να είναι μια επόμενη αγορά…