Από τα στούντιο για πρόβες, μέχρι το διαδίκτυο, το κοινό σας σας περιμένει.

Ναι, ΑΥΤΟ το gadget είναι καταπληκτικό.

HDR-MV1 side

  • Εγγράψτε ζωντανές μουσικές παραστάσεις, demo και πρόβες με ήχο Linear PCM, ποιότητας στούντιο ηχογραφήσεων

  • Εξαιρετική ποιότητα βίντεο Full HD με ευρυγώνιο φακό και υψηλή ευαισθησία για λήψεις σε χαμηλό φωτισμό

  • Μοιραστείτε περιεχόμενο γρήγορα κι εύκολα με Wi-Fi και NFC για σύνδεση με ένα άγγιγμα

Με τη νέα μουσική βιντεοκάμερα HDR-MV1, από τη Sony, μπορείτε να γυρίσετε και να μοιραστείτε οποιαδήποτε παράσταση με ευκρινείς, καθαρές εικόνες και ήχο ποιότητας στούντιο ηχογραφήσεων.

Είναι ιδανική για πρόβες συγκροτημάτων, για εξάσκηση και ζωντανές παραστάσεις. Η λεπτή και φορητή HDR-MV1 είναι το τέλειο εργαλείο για να καταγράφετε γκρουπάκια, σόλο και όργανα. Συλλαμβάνει βίντεο Full HD και μη συμπιεσμένο ψηφιακό στερεοφωνικό ήχο hi-fi, πρόκειται – δηλαδή – για μεγάλη πρόοδο σε σχέση με τα χαμηλόφωνα και σκοτεινά κλιπ που γυρίζατε, μέχρι τώρα, με την κάμερα του κινητού σας. Και αφού τελειώσετε, συνδέεστε εύκολα, ασύρματα, με ένα smartphone ή tablet για να τα ανεβάσετε άμεσα στο διαδίκτυο.

 

 

Η HDR-MV1 παρουσιάζει κάθε λεπτομέρεια από τη μουσική σας προσπάθεια με όμορφο, πλούσιο ήχο πλήρους εύρους, όπως, δηλαδή, θα περίμενε κανείς από τη Sony – είτε ηχογραφείτε τον ντελικάτο ήχο ενός φλάουτου, είτε ένα συγκρότημα που παίζει «τέρμα τα γκάζια». Το υψηλής ποιότητας στερεοφωνικό μικρόφωνο 120 μοιρών X-Y είναι τοποθετημένο πάνω στην κάμερα και σας εγγυάται εξαιρετικό βάθος και διαχωρισμό. Ο έλεγχος και η προσαρμογή των επιπέδων του μικροφώνου για καθαρές ηχογραφήσεις χωρίς ηχητικές αλλοιώσεις, επιτυγχάνεται χάρη σε ένα μετρητή, που βρίσκεται πάνω στην οθόνη. Υπάρχει ένας ενσωματωμένος περιοριστής, για μια επαγγελματική πινελιά, που εμποδίζει το κλιπάρισμα του σήματος όταν αρχίζουν κι ανεβαίνουν τα επίπεδα του ήχου. Εάν θέλετε, μπορείτε να συνδέσετε ένα εξωτερικό μικρόφωνο ή όργανα, απευθείας, για να συλλάβετε μία πλήρως καθαρή παράσταση.

Η εγγραφή σε Linear PCM διασφαλίζει καθαρό, μη συμπιεσμένο ήχο, που είναι ακόμα καλύτερος, από ό,τι σε CD – καθιστώντας, με αυτόν τον τρόπο τη βιντεοκάμερα HDR-MV1 ιδανική για ηχογράφηση ακόμα και όταν δεν χρειάζεται να γυρίσετε βίντεο. Εναλλακτικά, αν προτιμάτε, αλλάξτε σε φορμά AAC, που είναι ιδανικό για γρήγορα uploads στο Internet. Το ενσωματωμένο ηχείο είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για να ελέγχετε άμεσα τις εγγραφές σας.

Ο ζωντανός, δυναμικός ήχος συνδυάζεται με καθαρή ποιότητα βίντεο. Από τις πρόβες ενός ερασιτεχνικού συγκροτήματος, μέχρι τις μεγάλες σκηνές, ο ευρυγώνιος φακός 120 μοιρών Carl Zeiss «βλέπει» όλη τη σκηνή, ώστε κανένα μέλος του συγκροτήματος να μη μένει εκτός. Ακόμα και σε χώρους με χαμηλό φωτισμό δεν υπάρχει πρόβλημα, ο αισθητήρας Exmor R™ CMOS με οπίσθιο φωτισμό συλλαμβάνει εξαιρετικά λεπτομερή βίντεο Full HD, με πολύ χαμηλό ψηφιακό θόρυβο.

Τα άτσαλα βίντεο με ήχο και φωτογραφίες εκτός συγχρονισμού, δεν κολακεύουν την παράστασή σας. Χάρη στο συγχρονισμό Audio lip, είσαστε σίγουροι ότι η μουσική παραμένει σε συμφωνία με την εικόνα που προβάλλεται, χωρίς τις ενοχλητικές καθυστερήσεις που απογοητεύουν τους θεατές.

Και μόλις ακουστεί και το τελευταίο ρεφρέν, είστε πια έτοιμοι να μοιραστείτε την παράσταση που είδατε, με όλον τον κόσμο. Το ενσωματωμένο Wi-Fi συνδέει τη HDR-MV1 με το smartphone ή το tablet σας για να ανεβάζετε εύκολα κι ασύρματα τα βίντεο κλιπ σας, χωρίς να χρειάζεται υπολογιστής. Απλώς ακουμπήστε τη βιντεοκάμερα πάνω στη συσκευή Android με ενεργοποιημένο NFC για να μοιραστείτε το υλικό σας με ένα άγγιγμα (ισχύει μόνο για ταινίες). Χρησιμοποιήστε το κινητό σας ως εύχρηστο τηλεχειριστήριο για να ξεκινήσετε την εγγραφή και να ελέγχετε τις γωνίες της κάμερας πάνω στην οθόνη.

Το λογισμικό MVR studio (για υπολογιστή και Mac) είναι διαθέσιμο για λήψη από τον ιστότοπο της Sony και σας δίνει τη δυνατότητα να επεξεργάζεστε, να βελτιώνετε και να ανεβάζετε, εύκολα, τις εγγραφές σας στο Internet. Διατίθεται, επίσης, προαιρετικά, η μαλακή θήκη μεταφοράς LCS-MVA, η οποία προστατεύει τη μουσική βιντεοκάμερα όσο τριγυρνάτε έξω, ή ταξιδεύετε.

Η νέα μουσική βιντεοκάμερα HDR-MV1, από τη Sony, θα είναι διαθέσιμη στην αγορά από τα τέλη Νοεμβρίου 2013.

 

Βασικές προδιαγραφές

 

Μοντέλο

HDR-MV1

Αισθητήρας εικόνας

Αισθητήρας Exmor R™ CMOS με οπίσθιο φωτισμό, τύπου 1/2,3 (7,77 χλστ.) με περίπου 16.800.000 pixels

Ενεργή ανάλυση εικόνας

Περίπου 8.400.000 pixels (16:9)

Φορμά εγγραφής βίντεο

MP4: MPEG-4 AVC/H.264

Λειτουργία βίντεο (ανάλυση)

1920×1080 30p / 1280×720 30p

Χρόνος συνεχούς εγγραφής

Περίπου 130 λεπτά (MP4 1920×1080/30p)

Μικρόφωνο / ηχείο

Αμφίδρομης κατεύθυνσης, στερεοφωνικό 120-μοιρών X/Y / μονοφωνικό ηχείο

Φορμά εγγραφής ήχου

MPEG-4 AAC-LC 2ch / MPEG-4 Linear PCM 2 καναλιών (48kHz/16bit)

Τύπος φακού

Carl Zeiss® Tessar® F2.8

Εστιακό μήκος

18,2 χλστ. (ισοδύναμο με 35 χλστ.)

Ελάχιστη απόσταση εστίασης

Περίπου 30 εκ.

Οθόνη LCD

Οθόνη LCD™ Clear Photo 6,7 εκ. (τύπου 2,7) (230.000 dots) Ευρυγώνια (16:9)

Λειτουργία σκηνής

Auto/Night Scene/Sunrise & Sunset / Fireworks/Landscape/Spotlight/Beach/Snow

Ασύρματη σύνδεση

Wi-Fi (IEEE 802.11b/g/n): Αποστολή σε smartphone (μόνο ταινίες) / έλεγχος με smartphone

NFC: Τηλεχειριστήριο One-touch / Κοινή χρήση με One-touch (μόνο ταινίες)

Διασυνδέσεις

Έξοδος HDMI (μικρόφωνο), Τερματικό Multi/Micro USB, Ακουστικά (στερεοφωνικό βύσμα mini ), Είσοδος αναλογικής γραμμής (στερεοφωνικό βύσμα mini ), εξωτερική είσοδος μικροφώνου (αθροίζεται στην είσοδο αναλογικής γραμμής)

Διαστάσεις (Π x Υ x Β)

Περίπου 116,5 x 70,5 x 27 χλστ.

Συμβατότητα κάρτας μέσων αποθήκευσης

Memory Stick Micro™ (Mark 2) και κάρτα μνήμης Micro SD/SDHC/SDXC (κατηγορίας 4 ή υψηλότερη)

Βάρος (μόνο η βασική μονάδα)

Περίπου 140 γρ.

Βάρος (με την παρεχόμενη μπαταρία)

Περίπου 165 γρ.

Παρεχόμενα αξεσουάρ

Επαναφορτιζόμενη μπαταρία NP-BX1, καλώδιο micro USB, καπάκι για το φακό, κορδόνι για το καπάκι, Οδηγίες χρήσης

HDR-MV1 angle

HDR-MVR1_Lifestyle_Band1_EXP201508-1200

HDR-MVR1_Lifestyle_Audience_EXP201508-1200