Αυτό θα είναι το μεγαλύτερο διαστημικό τηλεσκόπιο του κόσμου. Η NASA σχεδιάζει να εκτοξεύσει το James Webb Space Telescope (JWST), το 2018. Και οι επιστήμονες του Goddard Space Flight Center (GSFC) έχουν παραλάβει στο Greenbelt του Maryland των ΗΠΑ τους 18 καθρέπτες του τηλεσκοπίου.

123

Για το project είναι μια πολύ σημαντική στιγμή ενώ το τεράστιο – σε σχέση με το Humble, τηλεσκόπιο θα είναι το πρώτο που θα εκτοξευτεί ‘διπλωμένο.’

Το JWST έχει τρια σετ καθρέπτες, το καθένα από τα οποία μπορεί να ελεγχθεί ξεχωριστά και ηλεκτρονικά.

image1a-diagramlabeled_copy

Το απίστευτο εγχείρημα το έχει αναλάβει η εταιρία από το Colorado Ball Aerospace & Technologies Corporation ενώ το κύριο τμήμα έχει διάμετρο 6.5 μέτρα, διπλάσιο από το Hubble Space Telescope!

Συνολικά 18 εξαγωνικά τμήματα των 1.3 μέτρων με βάρος 40 κιλά. Ένας σκελετός Delta τα κρατά στη θέση του και κάθε τμήμα είναι στημένο πάνω σε δομές – Backplane Interface Flexures.

Πολύπλοκο; “The complexity of the mirror assemblies comes from the fact that they are designed to be very lightweight, work at cryogenic temperatures below -400F [-240ºC], survive launch vibration and forces, be align-able on-orbit via actuators, and then stay aligned for up to two weeks as though they are a single large mirror,” λέει ερευνητής Lee Feinberg.

Η NASA αναμένει πολλά από το $8.8 δισεκατομμυρίων τηλεσκόπιο με του επιστήμονες να αναμένουν αποτελέσματα από τη μελέτη της σκοτεινής ύλης.