Μια μεγάλη επιστροφή. Ή αν θέλετε απόβαση. Τι θα γίνει όταν η μεγαλύτερη αγορά στον πλανήτη συναντήσει το πιο πετυχημένο gaming μηχανάκι αυτή τη στιγμή; Μένει να το μάθουμε…

Sony-PlayStation-4-in-China

Η είδηση από την άλλη είναι πως το PS4 κατευθύνεται στην Κίνα. Με την αφαίρεση της δεκαετούς ‘κουρτίνας’ που είχαν οι Κινέζουν στις κονσόλες gaming, η Sony έχει στόχο να φέρει το πανίσχυρο μηχανάκι της στην Κίνα: τελευταία φορά που η Sony είχε ένα σύστημα gaming στην αγορά της από επίσημα κανάλια, ήταν το 2004.

Μέχρι σήμερα οι Κινέζοι είχαν ρυθμισμένη την αγορά του gaming με αυστηρό τρόπο και αυτό για να ελέγχουν τα online games και όχι μόνο όπως λέει η WSJ. Μέχρι σήμερα, η αγορά και πώληση τέτοιων αγαθών μπορούσε να γίνει μόνο ‘μαύρα’ και τώρα θα ξεκινήσει στις ζώνες ελεύθερου εμπορίου της Shanghai. Η Sony θα έχει συνεργασία με το κυβερνητικό Shanghai Oriental Pearl Group για να πωλεί PlayStation κονσόλες και software στην Κίνα.

Η προσπάθεια θα δώσει μεγάλη ενίσχυση στα οικονομικά της Sony με το gaming να είναι μια από τις αγορές στις οποίες εστιάζει η εταιρία κα το PS4 να έχει διαλύσει το Xbox One σε όλο τον κόσμο. Η Sony όπως είπαμε άλλωσε, μιλά για πωλήσεις 17 εκατομμυρίων τεμαχίων από τα 14.6 πέρυσι.

Μια νέα μάχη με όπλο τα χειριστήρια…