Επιτυχία.

11

Η NASA δοκίμασε με επιτυχία στις πρώτες από τις τρεις δοκιμές το εντυπωσιακό όχημα που ονομάζει Low-Density Supersonic Decelerator (LDSD). Τι είναι; είναι ένας ιπτάμενος δίσκος, ένα test vehicle που κάποια μέρα θα επιβραδύνει διαστημικά οχήματα στην ατμόσφαιρα του Άρη.

Το νέο σύστημα επιβράδυνσης – atmospheric deceleration, θα επιτρέπει στην Υπηρεσία να στέλνει βαρύτερα οχήματα στην μακρινό πλανήτη. Στις εικόνες είναι η φωτό με το όχημα που φτάνει στο σημείο δοκιμών, U.S. Navy’s Pacific Missile Range Facility.

22

Ο δίσκος, το SIAD, είναι ένα τεράστιο φουσκωτό doughnut που θα μειώνει την ταχύτητα στην απαιτητική αποστολή, αυτό που ονομάζουν extra velocity-killing drag. Μια κατασκευή που μπορεί να μας δώσει απίστευτη εξέλιξη…

Η δεύτερη δοκιμή θα δει πως δουλεύει το επονομαζόμενο Decelerator supersonic parachute, τεχνολογία που δοκιμάζεται από το 1976. Με 34 μέτρα διάμετρο, δύο φορές η διάμετρος του αλεξιπτώτου που προσγείωσε το Curiosity rover το 2012.

SONY DSC

Επιτυχία στη πρώτη δοκιμή λοιπόν: “We are thrilled about yesterday’s test,” είπε ο κος Mark Adler, project manager του LDSD στο NASA Jet Propulsion Laboratory, στην Pasadena της California, “The test vehicle worked beautifully, and we met all of our flight objectives. We have recovered all the vehicle hardware and data recorders and will be able to apply all of the lessons learned from this information to our future flights.”

Πάμε Άρη;