Η μέρα είναι σήμερα. To online Apple store είναι ήδη κάτω για το press event. Η εταιρία έχει ενεργοποιήσει πάλι τη “Apple Events” app στο Apple TV για να δείτε live

Apple-iphone6-invite

Διαρροές τέλος. Ώρα για την αλήθεια.

Η Αpple στις 10:30pm IST – 20:00 ώρα Ελλάδος, στο Flint Center for the Performing Arts, εκεί όπου ο μεγάλος Steve Jobs είχε λανσάρει τον πρώτο Macintosh πριν 30 χρόνια θα μας δείξει το/τα iPhone 6. Και κάτι άλλο. Ίσως.

Τι ξέρουμε; Είναι σίγουρο πως η εταιρία ετοιμάζει δύο μοντέλα, στις 4.7” και στις 5.5 με υψηλό ppi, ενώ το/τα κινητά θα έχει/ουν μια κάμερα με καλύτερες επιδόσεις και OIS, βελτιωμένο Touch ID, το Apple A8 SoC που κατασκευάζουν οι TSMC και Samsung αλλά μόνο 1GB RAM.

Τελευταία διαρροή πάντως από China μεριά λέει για δύο μοντέλα.

iPhone-6-Ads-Confirm-Apple-Will-Announce-Both-4-7-Inch-and-5-5-Inch-Models-Today-458218-2

Αναμένεται δε να έχει NFC (near field communications) όπως και Wi-Fi 802.11ac. ενώ θα υπάρχει για να επιλέξεις και μοντέλο με 128GB – με τιμή όσο μια 50αρα 4Κ τηλεόραση.

Αδιάβροχο; Σαφείρι; Κάμερα; Λειτουργικό; Smartwatch;

Πρέπει να περιμένουμε μια αδιάβροχη. Όλοι εκεί πάνε. Όπως και το ότι θα είναι λεπτό, κάτω από τα 8 χιλιοστά. Στο κατασκευαστικό κομμάτι, από υλικά δεν έχουμε κάτι εξωτικό όπως το διαβόητο liquidmetal ενώ είναι ερώτημα αν έχει θα επικάλυψη τελικά saphire στην οθόνη. Μάλλον ναι. Αα, και θα βγει σε τρία χρώματα.

Φυσικά περιμένουμε περισσότερα features στο νέο OS όπως ενσωμάτωση για τα HealthKit και HomeKit, third-party keyboards, Touch ID-based apps, καλύτερο iMessage και πιο έξυπνη Siri.

Λογικά θα είναι σε ράφια στις 19 Σεπτέμβρη, 10 ημέρες μετά την αποκάλυψη του smartphone και το 5.5αρι iPhone 6 ίσως να είναι – αν παρουσιαστεί σήμερα, σε limited παραγωγή.

Όσο για το iWatch; Δεν θα κρατούσαμε την αναπνοή μας…