Να το πω: σε πρώτη ματιά το πέτυχαν. Το ρίχνω και βλέπουμε.

windows_10_start_button

Και τελικά το όνομα αυτού, 10.

Στο event της εταιρίας στο San Francisco, η Microsoft έκανε κάτι που περιμέναμε. Έφτιαξε το Windows που να μας αρέσουν. Και τα ονόμασε 10.

windows 10

Με μερικά λόγια:

Στο τεχνικό preview μάθαμε το όνομα, Windows 10, μάθαμε πως θα έχει στοιχεία όπως το Windows 7 που μας αρέσουν, την επιστροφή του Start Menu σε υβριδική μορφή.

Τα Windows 10 θα αλλάζουν modes δυναμικά με το Continuum και θα χρησιμοποιούν πολλά Bluetooth περιφερειακά, Miracast οθόνες και ποικιλία hardware. Οθόνες; από 4” μέχρι και 80.

Το δε λειτουργικό έχει χειρισμό ανάλογα με τη συσκευή, tablet, κινητό ή υπολογιστή ενώ με έξυπνο τρόπο δεν θα είναι optimize για “edge cases’. Πιο έξυπνα από τα 8. Στο δε «technical preview» που θα έχουμε μέσα στην εβδομάδα αρκετοί θα πάρουν πρώτη γεύση επιλεγμένα.

Όπως σωστά ακούσαμε:

Windows 10 will switch modes depending on how it’s being used. Continuum switches the system behavior depending on what hardware is available, and it will dynamically change the interface paradigm as that hardware changes. So plug the keyboard into your Surface Pro 3 and it’ll switch from touch-oriented to mouse and keyboard-oriented.

Πότε τα Windows 10; στα τέλη του 2015.