Σοκ: ετοιμαστείτε για ‘διασυνδεδεμένους’ εγκεφάλους. Ναι, σαν τον “Παγκόσμιο Στρατιώτη”.

stormtrooper

Τη ιδέα έχουν, αλλά και εξελίσσουν οι ‘τρελοί’ της υπηρεσίας Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA). Ονομάζεται “brain interface” και η Υπηρεσία το ονομάζει “Cortical Modem” project.

Το σχέδιο προέκυψε στο περιοδικό Humanity Plus και οι απίστευτοι τύποι θέλουν να βάλουν ηλεκτρονικό ‘τμήμα’ σε ένα εγκέφαλο. Ονομάζεται direct neural interface (DNI) chip και θα χρησιμοποιείται για να ‘βελτιωθούμε’: human enhancement και motor-function repair το ονομάζουν…

DARPA-Warrior-Web

Ο υπεύθυνος του Project, Dr Phillip Alvelda, στη θέση Biological Technologies στην DARPA, είπε τα παραπάνω στο συνέδριο Biology Is Technology conference στη Silicon Valley και μάλιστα έδωσε και στόχο: να φτιαχτεί μια συσκευή με κόστος US$10 σε μέγεθος νομισμάτων.

Το project ετοιμάστηκε με βάση τις έρευνες του Dr Karl Deisseroth στην επιστήμη που ονομάζεται Optogenetics (!). Σε αυτή την έρευνα χρησιμοποιούν πρωτεΐνες από άλγη που την τοποθετούν σε νευρώνες και στη συνέχεια ελέγχεται με ριπές φωτός (…)

“The short term goal of the project is the development of a device about the size of two stacked nickels with a cost of goods on the order of $10 which would enable a simple visual display via a direct interface to the visual cortex with the visual fidelity of something like an early LED digital clock,”
λέει το άρθρο.

Αρχικά το δοκιμάζουν σε ψάρια – ο εγκέφαλος ενός ψαριού έχει 85,000 νευρώνες και μια πρώτη ‘crude device’ ετοιμάζεται.

Το νέο τμήμα της DARPA ονομάζεται Biological Technologies Office, σχηματίστηκε τον περασμένο Απρίλιο και έχει πολλές… ‘τρελές’ ιδέες.