Είναι οι διασημότεροι hi end φορητοί μετά τα Mac. Αν ήθελες κάτι με χαρακτήρα και Windows, εδώ ήσουν πάντα. Hands down. Και πλέον η εταιρία επιστρέφει ενώ θα έχει και ρομπότ στην αγορά! Και είναι ήδη μέγα θέμα παντού

Vaio Computers

Και οι μόνοι με το πρεστίζ που μπορεί να κοντράρει στην αγορά. Η Sony όμως εδώ και έναν χρόνο έδιωσε το τμήμα τω VAIO PC από το βασικό της κορμό. Για την ακρίβεια πούλησε το τμήμα σε ένα τμήμα – investment firm, από το οποίο έχουν βγει και κάποια μοντέλα VAIO εδώ και έναν χρόνο. Μόνο για το Japan.

Τώρα μπορεί να αλλάζουν τα πράγματα. Ναι η επιστροφή των VAIO είναι γεγονός. Πως;

Σύμφωνα με αναφορά της The Wall Street Journal η εταιρία επιστρέφει και πάει αρχικά στις ΗΠΑ μάλιστα από τον ερχόμενο Οκτώβρη.

Η εταιρία θα πωλεί τα νέα VAIO αρχικά από τα καταστήμα της Microsoft. Η επιβεβαίωση ήρθε από τον CEO της εταιρίας, Yoshimi Ota που μάλιστα μίλησε και για την αγορά της Βραζιλίας.

Το πρώτο μοντέλο που θα πάει αρχικά στο US είναι ένα VAIO Canvas Z, ένα “monster tablet” με πληκτρολόγιο που αποσπάται και επεξεργαστή i7, 256GB SSD, μέχρι 16GB onboard μνήμη και $2,199 κόστος. Θα βρεθεί εκτός από τα καταστήμα της Microsoft και online από το VAIO website στις 5 Οκτώβρη με προπαραγγελίες από τα μέσα Σεπτέμβρη.

Η εταιρία έχει στόχο να ετοιμάσει και άλλα προϊόντα: “communication devices”, wearables, factory-automation μηχανήματα, entertainment robots από το εργοστάσιο που έφτιαχνε το Sony Aibo robotσκυλί: “Whether it’s humanoid or dog-shaped, we plan to start making VAIO-branded robots in the near future,” είπε ο Ota.

Θα αγοράζατε έναν VAIO;