KD-65S8005C

Στην έκθεση IFA καταναλωτικών ηλεκτρονικών στο Βερολίνο η Sony αποκάλυψε μια σειρά από καινούργια προϊόντα, που αντιπροσωπεύουν ό,τι καλύτερο διαθέτει στον τομέα της δημιουργικότητας και της τεχνολογικής εφευρετικότητας. Η ενίσχυση της ανάπτυξης και του σχεδιασμού αυτών των προϊόντων αποτελεί τη φιλοσοφία της Sony που περικλείεται στο μότο: «σας εμπνέουμε, ικανοποιούμε την περιέργειά σας και σας συγκινούμε», και θα παρουσιαστεί σε όλο της το μεγαλείο στην έκθεση IFA 2015.

Xperia Z5 Preimum 2

Πριν από τα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης IFA, η Sony παραχώρησε Συνέντευξη Τύπου στις 2 Σεπτεμβρίου. Εκεί, ο Kazuo Hirai, Πρόεδρος και CEO της Sony Corporation, παρουσίασε τα καινούργια προϊόντα της Sony στους τομείς του ήχου υψηλής ποιότητας (Hi-Res Audio) και των κινητών συσκευών. Υποστήριξε, επίσης, ένθερμα τις καινούργιες εμπειρίες που μπορεί να βιώσει κανείς με τις εξαιρετικές προσφορές της Sony, συμπεριλαμβανομένων των προϊόντων ψηφιακής απεικόνισης και των τηλεοράσεων.

«Πιστεύω ότι υπάρχει ακόμα μεγάλη δυναμική για καινοτομία στα καταναλωτικά ηλεκτρονικά προϊόντα. Εμείς, στη Sony, θα συνεχίσουμε να κάνουμε άλματα που θα βελτιώνουν τη ζωή σας, προσφέροντάς σας εμπειρίες, που θα σας κάνουν να αναφωνήσετε ”wow”», δήλωσε ο Kazuo Hirai, Πρόεδρος και CEO της Sony Corporation.

Μπορείτε να κάνετε streaming από το βίντεο της συνέντευξης Τύπου από εδώ:
https://community.sony.gr/t5/blog-news-from-sony/ifa-2015/ba-p/1999855

Βασικά προϊόντα που παρουσιάζονται

Σειρά ήχου υψηλής ποιότητας

h.ear_on_Y_Lifestyle_1_-Large

Μια νέα σειρά ακουστικών με την ονομασία h.ear™ και τα νέα μοντέλα Walkman® έρχονται να ζωντανέψουν τον κόσμο σας με τον απίστευτο ήχο υψηλής ποιότητας και τα εκθαμβωτικά τους χρώματα. Τα ακουστικά και το Walkman® με τον απλό, απέριττο και κομψό σχεδιασμό τους θα κυκλοφορήσουν σε όμορφα και ζωντανά χρώματα. Συνδυάζοντάς τα, θα απολαμβάνετε ήχο υψηλής ποιότητας, εντυπωσιάζοντας του γύρω σας.

Η σειρά h.ear αποτελείται από ακουστικά κεφαλής και ενδώτια ακουστικά. Τα ακουστικά κεφαλής h.ear on χαρακτηρίζονται από την κομψή γραμμή τους και από τις σχεδόν αόρατες ενώσεις τους, μεταξύ του στηρίγματος κεφαλής και των μονάδων των ακουστικών, καταλήγοντας σε έναν πολύ πιο απλό σχεδιασμό, σε σχέση με τα συμβατικά ακουστικά, έναν σχεδιασμό που κάθεται όμορφα πάνω στα αυτιά του χρήστη. Παράλληλα, τα ακουστικά h.ear in NC είναι τα πρώτα, στον κόσμο*1, ενδώτια ακουστικά ήχου υψηλής ποιότητας*2 με λειτουργία ακύρωσης ψηφιακού θορύβου, μια εξέλιξη που θα προσθέσει απίστευτα πλούσια, ανεμπόδιστη και πρωτόγνωρη ακρόαση στις μετακινήσεις σας. Το νέο compact Walkman® NW-A25HN, το οποίο διαθέτει, επίσης, λειτουργία ακύρωσης ψηφιακού θορύβου και ήχο υψηλής ποιότητας, θα πωλείται μαζί με τα δικά του ακουστικά με λειτουργία ακύρωσης ψηφιακού θορύβου και ήχο υψηλής ποιότητας, ώστε να απολαμβάνετε άψογο ήχο με το που θα το βγάλετε από το κουτί. Χάρη στη νέα σειρά χρωματιστών προϊόντων ήχου υψηλής ποιότητας της Sony, ο εξαιρετικός ήχος απέκτησε πλέον και κομψή εμφάνιση.

UI_Hi-Res-e3-Large

Επιπλέον, η Sony παρουσιάζει το Walkman® NW-ZX100HN, το τελευταίο της σειράς ZX, που αντιπροσωπεύει το απόλυτο στην αναζήτηση του ποιοτικού ήχου. Το NW-ZX100HN, με ήχο υψηλής ποιότητας και δυνατότητα ακύρωσης ψηφιακού θορύβου, θα πωλείται μαζί με τα δικά του ακουστικά ήχου υψηλής ποιότητας με ακύρωση ψηφιακού θορύβου. Αυτό το Walkman® διαθέτει συνεχή αναπαραγωγή ήχου υψηλής ποιότητας*3 έως και 45 ώρες και είναι ακόμα πιο φορητό, σε σχέση με τους προκατόχους του.

Η Sony αποκαλύπτει ακόμα μία σειρά από νέα προϊόντα ήχου υψηλής ποιότητας. Μεταξύ αυτών είναι και το ηχοσύστημα CAS-1, του οποίου το πολύ μικρό μέγεθος έρχεται σε αντίθεση με την ισχύ και την αντήχηση που αποδίδει συνδυαζόμενο, είτε με ακουστικά, είτε με ηχεία. Το ηχοσύστημα παράγει απίστευτα γεμάτο ήχο και δημιουργεί μια έντονη αίσθηση παρουσίας, ακόμα και όταν το τοποθετείτε σε περιορισμένους χώρους, όπως πάνω στο γραφείο σας. Το νέο ηχοσύστημα αυτοκινήτου RSX-GS9, καθώς και άλλα προϊόντα αναδεικνύουν την ανωτερότητα της Sony στις συσκευές ήχου υψηλής ποιότητας, που παρουσιάζονται στην IFA.

*1: Τη στιγμή της δημοσίευσης. Σύμφωνα με έρευνα της Sony.

*2: Όπως ορίζεται από την Japan Audio Society (JAS).

*3: Σε 24bit/192kHz FLAC

 

Xperia™ smartphones και ακουστικά

Sony Xperia Z5 Premium

Η Sony παρουσιάζει το τελευταίο smartphone, ναυαρχίδα της, το Xperia Z5 με οθόνη 5,2″, μαζί με το Xperia Z5 Compact με οθόνη 4,6″ που χωράει όλες τις λειτουργίες και τα χαρακτηριστικά του μεγαλύτερου μοντέλου σε ένα μικρό σώμα. Κάτι που κατέστη δυνατό, μέσα από τη συνεργασία με μηχανικούς των φωτογραφικών μηχανών α™ της Sony. Και τα δυο αυτά μοντέλα διαθέτουν καινοτόμα φωτογραφική τεχνολογία, που αξιοποιεί την ισχύ ενός αισθητήρα Exmor RS™ για κινητά με 23 MP και αυτόματη εστίαση που συνδυάζει την ανίχνευση φάσης με την ανίχνευση αντίθεσης, δημιουργώντας την ταχύτερη αυτόματη εστίαση στον κόσμο σε ένα κορυφαίο smartphone*1 με εκπληκτική ταχύτητα μόλις 0,03 δευτερόλεπτα*2. Έχοντας αυτήν τη δύναμη, δεν θα χάσετε ποτέ τη στιγμή, για μερικά πολύτιμα κλάσματα δευτερολέπτου.

Το Xperia Z5 και το Xperia Z5 Compact προσφέρουν απίστευτη δυνατότητα ζουμ και διατηρούν ζωντανή, υψηλή ποιότητα εικόνας στις λήψεις φωτογραφιών και βίντεο, ακόμα και σε ζουμ 5x. Διαθέτουν, επίσης, βελτιωμένο σύστημα σταθεροποίησης εικόνας, που ελαχιστοποιεί το κούνημα όταν γυρίζετε βίντεο – ακόμα και όταν στερεώνετε το τηλέφωνο σε ένα κινούμενο ποδήλατο. Για πρώτη φορά, τα Xperia ενσωματώνουν αισθητήρα δακτυλικού αποτυπώματος στο κουμπί power, για να σας απαλλάξουν από τον μπελά του ξεκλειδώματος της συσκευής. Τέλος, τα νέα smartphones της Sony είναι αδιάβροχα και ανθεκτικά στη σκόνη (IP65/68)*3, με ένα απλό και κομψό σχεδιασμό, που συνδυάζει το πλαίσιο του τηλεφώνου με ένα αμμοβολισμένο γυαλί στην πλάτη, για εντυπωσιακή εμφάνιση και άνεση στο κράτημα.

Εκτός από αυτά τα δυο νέα μοντέλα, η Sony παρουσιάζει και το απόλυτο smartphone, το Xperia Z5 Premium, με την πρώτη*4 οθόνη 4K στον κόσμο*5 σε ένα smartphone. Οι χρήστες δεν θα γυρίζουν μόνο βίντεο σε 4K, αλλά θα μπορούν να τα βλέπουν κιόλας στην εκπληκτική του οθόνη μεγέθους 5,5″. Το εξαιρετικό Xperia Z5 Premium, μπορεί, επίσης, να στέλνει απευθείας βίντεο σε μια τηλεόραση 4K με σύνδεση MHL*6, ώστε να βλέπουν εύκολα, οι χρήστες το βίντεο 4Κ που γύρισαν σε μια μεγάλη οθόνη. Διαθέτει, επίσης τεχνολογία upscaling 4K, με την οποία αναβαθμίζει τις φωτογραφίες και τα βίντεο που δεν είναι 4Κ σε απίστευτα καθαρή ανάλυση 4K.

Τα υψηλής ανάλυσης ακουστικά MDR-NC750, που συνοδεύουν αυτά τα δυο smartphones, διαθέτουν λειτουργία ακύρωσης ψηφιακού θορύβου, ώστε να μπορούν οι χρήστες να απολαμβάνουν το πλήρες δυναμικό της ανώτερης τεχνολογίας ήχου, που έχει ενσωματωθεί στη σειρά Xperia της Sony. Τα τρία μοντέλα Xperia Z5, μαζί με τα ακουστικά Xperia, θα είναι διαθέσιμα στην Ιαπωνία, αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο, ξεκινώντας από επιλεγμένες αγορές, αυτό το φθινόπωρο*7.

*1: Βάσει των αποτελεσμάτων των τεχνικών δοκιμών για την ταχύτητα της αυτόματης εστίασης των smartphone της Sony, Xperia™ Z5 Compact και Xperia™ Z5, σε σύγκριση με τα Apple iPhone 6, Apple iPhone 6 Plus, HTC One M9, LG G4, Samsung Galaxy Note 4 και Samsung Galaxy S6 (τα οποία είναι «κορυφαία smartphone», και ορίζονται από την υπηρεσία Strategy Analytics ως οι έξι πρώτες κορυφαίες συσκευές σύμφωνα με το μερίδιο της αγοράς που κατείχαν το 2015). Η έρευνα διεξήχθη από την Strategy Analytics μεταξύ 5 και 6 Αυγούστου 2015. Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στην ηλεκτρονική τοποθεσία: www.sonymobile.com/testresults/

*2: Σύμφωνα με τις οδηγίες για τα πρότυπα CIPA (http://www.cipa.jp/index_e.html)

*3: Η σειρά Xperia Z5 είναι αδιάβροχη και διαθέτει προστασία κατά της σκόνης, εφόσον ακολουθούνται οι παρακάτω απλές οδηγίες: Όλες οι θύρες και τα καλύμματα πρέπει να είναι εντελώς κλειστά, το τηλέφωνο δεν πρέπει να βυθιστεί σε βάθος μεγαλύτερο του 1,50 μέτρου ή για περισσότερο από 30 λεπτά, το νερό θα πρέπει να καθαρό. Επιτρέπεται η συνηθισμένη χρήση σε πισίνες με χλώριο, αλλά θα πρέπει μετά να ξεπλένεται με καθαρό νερό. Να μην χρησιμοποιείται στη θάλασσα ή σε πισίνες με θαλασσινό νερό. Η κακή και ακατάλληλη χρήση της συσκευής ακυρώνει την ισχύ της εγγύησης. Το τηλέφωνο έχει λάβει βαθμολογία IP65 και IP68 στο σύστημα κατάταξης «Βαθμός προστασίας από εισχώρηση». Για να δείτε τι σημαίνει αυτό και για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στην ιστοσελίδα http://support.sonymobile.com/global-en/dm/waterproof.

*4: Την στιγμή της δημοσίευσης. Πηγή: Sony Mobile Communications Inc.

*5: 3840 pixels οριζόντια x 2160 pixels κάθετα (βάσει των προτύπων SID). Με τον όρο 4K smartphones αναφερόμαστε στην οθόνη 4K Ultra HD του Xperia™ Z5 Premium της Sony σε συνδυασμό με τη λήψη, αναπαραγωγή και κοινή χρήση (μέσω MHL) βίντεο 4K. Οι προδιαγραφές έχουν επαληθευτεί από την υπηρεσία Strategy Analytics της SpecTRAX από τις 3 Ιουλίου 2015.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα αποτελέσματα των δοκιμών της υπηρεσίας Strategy Analytics, ανατρέξτε στην ηλεκτρονική τοποθεσία: www.sonymobile.com/testresults/

*6: Mobile High-Definition Link

*7: Ανατρέξτε στα δελτία τύπου για τα Xperia Z5, Xperia Z5 Compact, Xperia Z5 Premium και MDR-NC750, για περισσότερες λεπτομέρειες: http://blogs.sonymobile.com/category/press-releases/

 

Συστήματα ψηφιακής απεικόνισης

Μεταξύ των τελευταίων προϊόντων ψηφιακής απεικόνισης της Sony, περιλαμβάνονται η RX100 IV και η RX10 II, που είχαν ανακοινωθεί στο πρόσφατο παρελθόν, και αποτελούν δυο ισχυρές προσθήκες στη σειρά ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών Cyber-shot™ της Sony, που προσφέρουν «επαγγελματικά» χαρακτηριστικά στους απλούς χρήστες. Και τα δυο αυτά μοντέλα διαθέτουν λειτουργία βίντεο με εξαιρετικά αργή κίνηση (έως 40x)*1 (σε ταχύτητα κάδρου 1000fps, 500fps ή 250fps και σε φορμά αναπαραγωγής 50p ή 25p)*2, διευκολύνοντάς σας, περισσότερο από ποτέ, να απαθανατίσετε τη στιγμή που επιθυμείτε. Διαθέτουν, επίσης, τον αισθητήρα Exmor RS™, τον πρώτο αισθητήρα Stacked CMOS τύπου 1.0 στον κόσμο*3 με προηγμένη επεξεργασία σημάτων και προσαρτημένο τσιπ μνήμης DRAM, ενώ χάρη σε αυτόν τον αισθητήρα τοποθετήθηκε και ένα πολύ γρήγορο κλείστρο κατά της παραμόρφωσης με μέγιστη ταχύτητα 1/32000 s, λήψη βίντεο 4K υψηλής ανάλυσης*4, και πολλά άλλα.

DSC-RX100M4

Η α7R II, η άλλη φωτογραφική μηχανή που είχε ανακοινώσει προηγουμένως η Sony, είναι η τελευταία προσθήκη στη σειρά φωτογραφικών μηχανών με εναλλάξιμους φακούς α7. Η νέα ναυαρχίδα της εταιρείας, η full-frame φωτογραφική μηχανή χωρίς καθρέπτες α7R II, εκτοξεύει σε άλλα επίπεδα τις τρεις διαστάσεις: ανάλυση (με 42,4 ενεργά megapixels), ευαισθησία (με δυνατότητα επέκτασης ως ISO 102400*5) και ταχύτητα απόκρισης της αυτόματης εστίασης. Και όλα αυτά, χάρη στον Exmor R™, τον πρώτο full-frame αισθητήρα CMOS στον κόσμο*6 με οπίσθιο φωτισμό, με τον οποίο είναι εξοπλισμένη η α7R II. Ο αισθητήρας διαθέτει, επίσης, 399 σημεία αυτόματης εστίασης με ανίχνευση φάσης – την ευρύτερη κάλυψη αυτόματης εστίασης, παγκοσμίως, σε έναν αισθητήρα*6 – και κατά συνέπεια είναι δυνατή η απίστευτα γρήγορη απόκριση Fast Hybrid AF της φωτογραφικής μηχανής. Τέλος, η α7R II έχει ενσωματωμένο σύστημα σταθεροποίησης εικόνας 5 αξόνων και τη δυνατότητα εγγραφής βίντεο 4K σε εσωτερική μνήμη με πλήρη ανάγνωση pixel*7 (χωρίς τη διαδικασία συγχώνευσης γειτονικών pixel (pixel binning)), ώστε η φωτογραφική μηχανή να παραμένει compact, διατηρώντας πλούσιες λειτουργίες για φωτογραφίες και βίντεο.

A7R II

*1: Δεν μπορεί να εγγραφεί ήχος κατά τη λήψη σε αργή κίνηση. Είναι απαραίτητη κάρτα μνήμης SDXC Κατηγορίας 10 ή υψηλότερης.

*2: Σε PAL. Μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ PAL και NTSC από το σύστημα του μενού.

*3: Για ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές (σύμφωνα με έρευνα της Sony, από τις 26 Ιουνίου 2015).

*4: Για την εγγραφή σε φορμά XAVC S, είναι απαραίτητη μια κάρτα μνήμης SDXC, Κατηγορίας 10 ή υψηλότερης βαθμολογίας ταχύτητας, ενώ το UHS Speed, Κατηγορίας 3, είναι απαραίτητο για εγγραφή στα 100Mbps. Η RX100 IV μπορεί να γυρίσει βίντεο 4K συνεχώς για έως και 5 λεπτά.

*5: Η επέκταση του εύρους ISO διατίθεται μόνο για λήψη φωτογραφιών.

*6: Για full-frame φωτογραφικές μηχανές με εναλλάξιμους φακούς 35mm (σύμφωνα με έρευνα της Sony από τον Ιούνιο 2015).

*7: Στις λήψεις με 4K σε λειτουργία Super 35mm.

 

BRAVIA® 4K

sony 4k

Η Sony θα παρουσιάσει ακόμα την κομψή σειρά των τηλεοράσεων BRAVIA 4K, που είχε ανακοινώσει πρόσφατα. Σε αυτήν τη σειρά περιλαμβάνεται και η X90C με οθόνες 65″ και 55″, η οποία προκαλεί το θαυμασμό ως η λεπτότερη*1 LCD τηλεόραση στον κόσμο – με πάχος μόλις 4,9 χλστ., περίπου, στο πιο λεπτό της σημείο. Η Sony πρόκειται, επίσης, να εισάγει στην ευρωπαϊκή αγορά την X91C με οθόνη 75″ και πάχος μόλις 15 χλστ. Η Sony θα επιδείξει και τα μοντέλα S85C και S80C (65″/55″) από τη σειρά των κυρτών τηλεοράσεων 4K LCD, που καθηλώνουν τους θεατές με τα εκπληκτικά τους οπτικά. Κάθε μια από αυτές τις σειρές αντιπροσωπεύει ένα τεράστιο άλμα προς την καθαρότητα, το χρώμα και την αντίθεση, χάρη στην ενσωμάτωση του 4Κ επεξεργαστή X1TM. Όλες αυτές οι τηλεοράσεις διαθέτουν Android TV, για ασυναγώνιστη πρόσβαση σε μεγάλη ποικιλία περιεχομένου, εύκολη λειτουργία και απαράμιλλη ολοκλήρωση και διαλειτουργικότητα με smartphones.

Η Sony ξεκίνησε συνεργασίες με παρόχους υπηρεσιών streaming video, όπως το Amazon Video, ώστε να φέρει στους πελάτες της ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές σε HDR (Υψηλό δυναμικό εύρος), μια κορυφαία τεχνολογία, με την οποία δημιουργούνται πιο βαθιά μαύρα, φωτεινότερες χρωματικές κορυφώσεις και πλουσιότεροι χρωματικοί τόνοι.

*1: Για τηλεοράσεις LCD 20 ιντσών ή μεγαλύτερες. Την στιγμή της δημοσίευσης.

 

Παιχνίδια και Υπηρεσίες δικτύου

face

Το σύστημα εικονικής πραγματικότητας (VR) “Project Morpheus” της Sony Computer Entertainment ανεβάζει το επίπεδο στο PlayStation®4 (PS4™) και θα σας καθηλώσει, επιδεικνύοντας το μέλλον του gaming. Φορώντας απλά το VR headset, ο παίκτης μπαίνει σε έναν ρεαλιστικό εικονικό κόσμο 360 μοιρών, σαν να έμπαινε μέσα στο ίδιο το παιχνίδι. Ο προσανατολισμός του κεφαλιού του παίκτη και οι κινήσεις του παρακολουθούνται με ακρίβεια, ώστε, όπως γυρίζει το κεφάλι του, να γυρίζει και η εικόνα στον εικονικό κόσμο, φυσικά και με ευκολία, σε πραγματικό χρόνο. Με οθόνη OLED 5,7″, με ανάλυση 920 x RGB x 1080, και τη δυνατότητα να αποδίδει εικόνες στα 120fps, το Project Morpheus παράγει απίστευτα ομαλά οπτικά και επιτυγχάνει μια αίσθηση παρουσίας που σπρώχνει το παιχνίδι πέρα από τα συνηθισμένα όριά του. Έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει στο πρώτο εξάμηνο του 2016.

 

Life Space UX

Επιπλέον, η Sony θα επιδείξει προϊόντα από τη σειρά της Life Space UX, που ζωντανεύουν και δημιουργούν εντελώς νέους τρόπους διεπαφής με το φυσικό χώρο. Ο φορητός κυβικός βιντεοπροβολέας Portable Ultra Short Throw, παρά το μόλις 10 εκατοστών μικρό του μέγεθος, προβάλει μια εικόνα μεγέθους από 20″ έως 50″ και μπορεί να τοποθετηθεί οπουδήποτε, πάνω σε ένα τραπέζι ή στον τοίχο. Το Symphonic Light Speaker, ένα φωτιζόμενο ηχείο, γεμίζει κάθε γωνία του δωματίου με κρυστάλλινο ήχο. Και τα δυο αυτά προϊόντα χαρακτηρίζονται από τα ανανεωμένα σχέδιά τους και πρόκειται να κυκλοφορήσουν την επόμενη άνοιξη στην αγορά.

Sony Portable Ultra Short Throw Projector

Η σειρά Life Space UX – με αυτά τα νέα προϊόντα, αλλά και με τον 4K βιντεοπροβολέα Ultra Short Throw Projector και το ηχείο LED Bulb Speaker – στοχεύει στην ουσιαστική αλλαγή του τρόπου με τον οποίο οι χρήστες αλληλοεπιδρούν με τους χώρους διαμονής τους. Προφέρει μεγαλύτερη ελευθερία, όσον αφορά στον τρόπο χρήσης του περιβάλλοντός τους, προτείνοντας νέους τρόπους διαβίωσης μέσα από περισσότερο ουσιαστικούς και πραγματικά αλληλεπιδραστικούς χώρους.

Seed Acceleration Program

Το πρόγραμμα Seed Acceleration Program της Sony είναι ένα εσωτερικό σύστημα «εκκόλαψης» start-up που έχει ως στόχο την ταχεία υλοποίηση και το λανσάρισμα νέων, πολλά υποσχόμενων, επαγγελματικών ιδεών που βγαίνουν από τα υπάρχοντα οργανωτικά πλαίσια. Το πρόγραμμα έδωσε ζωή σε startup projects όπως το δημιουργικό DIY κιτ «MESH», το «FES Watch», το «Qrio Smart Lock», το «HUIS REMOTE CONTROLLER» και το «wena wrist». Αυτά τα προϊόντα παρουσιάζονται μαζί για πρώτη φορά στην έκθεση IFA 2015.

*Όλες οι ονομασίες προϊόντων που αναφέρονται εδώ αποτελούν σήματα κατατεθέντα ή εμπορικά σήματα της Sony Corporation και των θυγατρικών της.