Τα πολυαναμενόμενα Xperia™ smartphones έρχονται. Και η μάχη των κορυφαίων smartphones δε λέει να κοπάσει…

Sony Xperia Z5 Premium

Η Sony παρουσιάζει το τελευταίο smartphone, ναυαρχίδα της, το Xperia Z5 με οθόνη 5,2″, μαζί με το Xperia Z5 Compact με οθόνη 4,6″ που χωράει όλες τις λειτουργίες και τα χαρακτηριστικά του μεγαλύτερου μοντέλου σε ένα μικρό σώμα. Κάτι που κατέστη δυνατό, μέσα από τη συνεργασία με μηχανικούς των φωτογραφικών μηχανών α™ της Sony. Και τα δυο αυτά μοντέλα διαθέτουν καινοτόμα φωτογραφική τεχνολογία, που αξιοποιεί την ισχύ ενός αισθητήρα Exmor RS™ για κινητά με 23 MP και αυτόματη εστίαση που συνδυάζει την ανίχνευση φάσης με την ανίχνευση αντίθεσης, δημιουργώντας την ταχύτερη αυτόματη εστίαση στον κόσμο σε ένα κορυφαίο smartphone*1 με εκπληκτική ταχύτητα μόλις 0,03 δευτερόλεπτα*2. Έχοντας αυτήν τη δύναμη, δεν θα χάσετε ποτέ τη στιγμή, για μερικά πολύτιμα κλάσματα δευτερολέπτου.

Xperia Z5 compact

Το Xperia Z5 και το Xperia Z5 Compact προσφέρουν απίστευτη δυνατότητα ζουμ και διατηρούν ζωντανή, υψηλή ποιότητα εικόνας στις λήψεις φωτογραφιών και βίντεο, ακόμα και σε ζουμ 5x. Διαθέτουν, επίσης, βελτιωμένο σύστημα σταθεροποίησης εικόνας, που ελαχιστοποιεί το κούνημα όταν γυρίζετε βίντεο – ακόμα και όταν στερεώνετε το τηλέφωνο σε ένα κινούμενο ποδήλατο. Για πρώτη φορά, τα Xperia ενσωματώνουν αισθητήρα δακτυλικού αποτυπώματος στο κουμπί power, για να σας απαλλάξουν από τον μπελά του ξεκλειδώματος της συσκευής.

Τέλος, τα νέα smartphones της Sony είναι αδιάβροχα και ανθεκτικά στη σκόνη (IP65/68)*3, με ένα απλό και κομψό σχεδιασμό, που συνδυάζει το πλαίσιο του τηλεφώνου με ένα αμμοβολισμένο γυαλί στην πλάτη, για εντυπωσιακή εμφάνιση και άνεση στο κράτημα.

Premium

Εκτός από αυτά τα δυο νέα μοντέλα, η Sony παρουσιάζει και το απόλυτο smartphone, το Xperia Z5 Premium, με την πρώτη*4 οθόνη 4K στον κόσμο*5 σε ένα smartphone. Οι χρήστες δεν θα γυρίζουν μόνο βίντεο σε 4K, αλλά θα μπορούν να τα βλέπουν κιόλας στην εκπληκτική του οθόνη μεγέθους 5,5″. Το εξαιρετικό Xperia Z5 Premium, μπορεί, επίσης, να στέλνει απευθείας βίντεο σε μια τηλεόραση 4K με σύνδεση MHL*6, ώστε να βλέπουν εύκολα, οι χρήστες το βίντεο 4Κ που γύρισαν σε μια μεγάλη οθόνη. Διαθέτει, επίσης τεχνολογία upscaling 4K, με την οποία αναβαθμίζει τις φωτογραφίες και τα βίντεο που δεν είναι 4Κ σε απίστευτα καθαρή ανάλυση 4K.

Sony-Xperia-Z5-Premium

Τα υψηλής ανάλυσης ακουστικά MDR-NC750, που συνοδεύουν αυτά τα δυο smartphones, διαθέτουν λειτουργία ακύρωσης ψηφιακού θορύβου, ώστε να μπορούν οι χρήστες να απολαμβάνουν το πλήρες δυναμικό της ανώτερης τεχνολογίας ήχου, που έχει ενσωματωθεί στη σειρά Xperia της Sony. Τα τρία μοντέλα Xperia Z5, μαζί με τα ακουστικά Xperia, θα είναι διαθέσιμα στην Ιαπωνία, αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο, ξεκινώντας από επιλεγμένες αγορές, αυτό το φθινόπωρο*7.

*1: Βάσει των αποτελεσμάτων των τεχνικών δοκιμών για την ταχύτητα της αυτόματης εστίασης των smartphone της Sony, Xperia™ Z5 Compact και Xperia™ Z5, σε σύγκριση με τα Apple iPhone 6, Apple iPhone 6 Plus, HTC One M9, LG G4, Samsung Galaxy Note 4 και Samsung Galaxy S6 (τα οποία είναι «κορυφαία smartphone», και ορίζονται από την υπηρεσία Strategy Analytics ως οι έξι πρώτες κορυφαίες συσκευές σύμφωνα με το μερίδιο της αγοράς που κατείχαν το 2015). Η έρευνα διεξήχθη από την Strategy Analytics μεταξύ 5 και 6 Αυγούστου 2015. Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στην ηλεκτρονική τοποθεσία: www.sonymobile.com/testresults/

*2: Σύμφωνα με τις οδηγίες για τα πρότυπα CIPA (http://www.cipa.jp/index_e.html)

*3: Η σειρά Xperia Z5 είναι αδιάβροχη και διαθέτει προστασία κατά της σκόνης, εφόσον ακολουθούνται οι παρακάτω απλές οδηγίες: Όλες οι θύρες και τα καλύμματα πρέπει να είναι εντελώς κλειστά, το τηλέφωνο δεν πρέπει να βυθιστεί σε βάθος μεγαλύτερο του 1,50 μέτρου ή για περισσότερο από 30 λεπτά, το νερό θα πρέπει να καθαρό. Επιτρέπεται η συνηθισμένη χρήση σε πισίνες με χλώριο, αλλά θα πρέπει μετά να ξεπλένεται με καθαρό νερό. Να μην χρησιμοποιείται στη θάλασσα ή σε πισίνες με θαλασσινό νερό. Η κακή και ακατάλληλη χρήση της συσκευής ακυρώνει την ισχύ της εγγύησης. Το τηλέφωνο έχει λάβει βαθμολογία IP65 και IP68 στο σύστημα κατάταξης «Βαθμός προστασίας από εισχώρηση». Για να δείτε τι σημαίνει αυτό και για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στην ιστοσελίδα http://support.sonymobile.com/global-en/dm/waterproof.

*4: Την στιγμή της δημοσίευσης. Πηγή: Sony Mobile Communications Inc.

*5: 3840 pixels οριζόντια x 2160 pixels κάθετα (βάσει των προτύπων SID). Με τον όρο 4K smartphones αναφερόμαστε στην οθόνη 4K Ultra HD του Xperia™ Z5 Premium της Sony σε συνδυασμό με τη λήψη, αναπαραγωγή και κοινή χρήση (μέσω MHL) βίντεο 4K. Οι προδιαγραφές έχουν επαληθευτεί από την υπηρεσία Strategy Analytics της SpecTRAX από τις 3 Ιουλίου 2015.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα αποτελέσματα των δοκιμών της υπηρεσίας Strategy Analytics, ανατρέξτε στην ηλεκτρονική τοποθεσία: www.sonymobile.com/testresults/