….όλα της τα τελευταίας προϊόντα στη CES 2016.

ces2016

Η Sony Corporation αποκάλυψε τις καινούργιες σειρές προϊόντων της, που θα κυκλοφορήσουν το 2016, στη Διεθνή έκθεση καταναλωτικών ηλεκτρονικών (CES) 2016, που διεξάγεται από την Τετάρτη 6 Ιανουαρίου, στο Λας Βέγκας, στη Νεβάδα.

Στη συνέντευξη τύπου της Sony, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 5 Ιανουαρίου (τοπική ώρα), ο Πρόεδρος και CEO της Sony Corporation, Kazuo Hirai, δήλωσε: «Από τις επιλογές που κάνουμε ώστε να είμαστε διαφοροποιημένοι και μοναδικοί, μέχρι την περιέργεια που κινεί το πάθος μας να αντιμετωπίζουμε προκλήσεις, και τη δέσμευσή μας να είμαστε καταλυτικοί παράγοντες δημιουργικότητας, είναι πασιφανές ότι οι φιλοσοφικοί και στρατηγικοί πυλώνες μας βρίσκονται στη θέση τους και εξακολουθούν να στηρίζουν μια δυνατότερη, καλύτερη και περισσότερο κερδοφόρα Sony. Το όραμα kando εξακολουθεί να είναι ο βασικός στόχος και σκοπός των επιχειρηματικών μας δραστηριοτήτων.»

HDR-AS50_main_with_case

Ο Πρόεδρος και COO της Sony Electronics (SEL), Michael Fasulo, πήρε, στη συνέχεια, το λόγο και παρουσίασε κάποια από το προϊόντα της Sony, που πρόκειται να κυκλοφορήσουν μέσα στη χρονιά, σε διάφορες κατηγορίες. Οι τηλεοράσεις 4Κ BRAVIA® της Sony δίνουν πολύ μεγάλη έμφαση στην ποιότητα της εικόνας και την εμφάνιση, και φέρνουν οπτικές εμπειρίες της επόμενης γενιάς στο σαλόνι σας. Η διαρκώς διευρυνόμενη σειρά προϊόντων ήχου της Sony σάς προσφέρει διαφορετικούς τρόπους για να απολαμβάνετε τη μουσική σας, ώστε να ταιριάζει με τις απολύτως προσωπικές σας προτιμήσεις, από ήχο υψηλής ανάλυσης (Hi-Res), μέχρι έξτρα μπάσα. Η σειρά προϊόντων ψηφιακής απεικόνισης σάς δίνει τη δυνατότητα να απαθανατίζετε στιγμές, που θα μπορούσαν εύκολα να χαθούν στην ύπαιθρο και να φυλάξετε τις αναμνήσεις των πιο σημαντικών γεγονότων της ζωής σας σε εκπληκτικές ρεαλιστικές λεπτομέρειες. Τέλος, τα προϊόντα της σειράς Life Space UX ενσωματώνονται απόλυτα στους χώρους σας και επαναπροσδιορίζουν το πώς βιώνετε την εμπειρία. Η Sony θα παρουσιάσει καινούργια προϊόντα σε κάθε κατηγορία, καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Τα βασικά νέα προϊόντα

BRAVIA 4K

XD94_QF_75_front_Hero

Η Sony επιδιώκει ακόμα πιο ρεαλιστικά και καθηλωτικά οπτικά, συνδυάζοντας τις κορυφαίες τεχνολογίες καθαρότητας εικόνας 4Κ μαζί με το HDR (High Dynamic Range), στο οποίο στράφηκε πρόσφατα η προσοχή ως νέα τεχνολογία. Το HDR επεκτείνει δραματικά το εύρος της οπτικής έκφρασης, με υψηλότερη φωτεινότητα, υψηλότερη αντίθεση και πιο ζωντανά χρώματα. Από φέτος, οι τηλεοράσεις BRAVIA που μπορούν να επωφελούνται πλήρως από το περιεχόμενο 4K HDR, θα φέρουν ένα νέο λογότυπο. Αυτό το λογότυπο θα είναι το «4K HDR», ώστε οι καταναλωτές να καταλαβαίνουν ξεκάθαρα ότι με αυτές τις τηλεοράσεις έχουν εξασφαλισμένες επιβλητικές, οπτικές εμπειρίες της επόμενης γενιάς.

Η νέα σειρά XD93 των τηλεοράσεων BRAVIA 4K LCD διαθέτει την ολοκαίνουργια τεχνολογία Slim Backlight Drive™ της Sony, η οποία ανεβάζει το επίπεδο εικόνας, αποδίδοντας την καλύτερη ποιότητα από περιεχόμενο 4K HDR. Με τη μοναδική δομή συστήματος οπίσθιου φωτισμού, η σειρά XD93 επιτυγχάνει οπίσθιο φωτισμό σε grid array (συστοιχία πλέγματος), κάτι που παλαιότερα ήταν εφικτό μόνο με άμεσο full-array (πλήρης συστοιχία) LED οπίσθιο φωτισμό. Η τεχνολογία Slim Backlight Drive, σε συνδυασμό με την τεχνολογία X-tended Dynamic Range™ PRO της Sony, για την ενίσχυση της αντίθεσης, και την τεχνολογία TRILUMINOS™ για μεγάλο χρωματικό εύρος, αποδίδουν φωτεινότερα έντονα χρώματα, βαθύτερα μαύρα και πιο ζωντανά χρώματα.

9

Αυτές οι τεχνολογίες ξεκλειδώνουν το πλήρες δυναμικό του περιεχομένου 4K HDR, ενώ ταυτόχρονα είναι εφικτός ένας ακόμα πιο λεπτός σχεδιασμός. Όταν κρεμάτε στον τοίχο, μια τηλεόραση BRAVIA από τη σειρά XD93, κυριολεκτικά χάνεται μέσα σε αυτόν και αφήνει πίσω της μόνο την εικόνα. Αυτή η σειρά προσφέρει μια νέα διορατική εμπειρία θέασης, με την αδιάλειπτη διεπαφή χρήστη και τη λειτουργία φωνητικής αναζήτησης της Sony, και φέρνει έναν ολόκληρο κόσμο περιεχομένου στα πόδια σας με μερικά μόνο κλικ.

Στο περίπτερό της η Sony θα επιδεικνύει, επίσης, μία από τις καινούργιες τεχνολογίες επόμενης γενιάς, την Backlight Master Drive. Αυτή η τεχνολογία αυξάνει τη φωτεινότητα και την αντίθεση ακόμα περισσότερο, ώστε να αξιοποιεί πλήρως το δυναμικό του συνδυασμού 4K HDR. Η επίδειξη της τεχνολογίας Backlight Master Drive γίνεται με μια πρωτότυπη συσκευή 85″, με την οποία επιτυγχάνεται ενίσχυση ακριβείας του οπίσθιου φωτισμού με πίσω λυχνίες LED υψηλής πυκνότητας. Σε συνδυασμό με το X-tended Dynamic Range PRO, η τεχνολογία Backlight Master Drive φτάνει ένα δυναμικό εύρος χωρίς προηγούμενο, βελτιώνοντας δραματικά το οπτικό βάθος και το ρεαλισμό. Αναπαράγει βαθιά μαύρα και εκθαμβωτικά ανοιχτά χρώματα με φωτεινότητα που φτάνει τα 4.000 nits στο ανώτερό της, δημιουργώντας εικόνες τόσο πειστικές, που μοιάζουν αληθινές.

8

Επιπλέον, στη Συνέντευξη Τύπου, η Sony αποκάλυψε την ULTRA, μια νέα εφαρμογή από τη Sony Pictures Home Entertainment που θα κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ, φέτος. Με την ULTRA, θα μπορεί κανείς να αγοράσει και να κάνει streaming ταινίες και τηλεοπτικά προγράμματα σε 4K HDR – θα μπορεί να βρεί τα καλύτερα από νέες και παλιές κυκλοφορίες της Sony Pictures – απευθείας στην τηλεόραση του Sony BRAVIA.

 

Ήχος

Πρόκειται να προστεθούν τρία νέα προϊόντα στη σειρά h.ear™, τα οποία δεν αποδίδουν μόνο απίστευτα καθαρό ήχο υψηλής ανάλυσης, αλλά προκαλούν εντύπωση όταν τα αφοράτε, με τα εντυπωσιακά σχέδια και χρώματά τους. Το h.ear go είναι ένα φορητό ασύρματο ηχείο που μπορείτε εύκολα να μεταφέρετε μαζί σας. Τα h.ear on Wireless NC και h.ear in Wireless είναι ασύρματα ακουστικά, παλιότερα είχαν κυκλοφορήσει τα αντίστοιχα ενσύρματα μοντέλα. Με αυτές τις προσθήκες στη σειρά, τα προϊόντα της σειράς h.ear είναι πια, περισσότερο φορητά από ποτέ – από το σπίτι στο δρόμο – αλλά με την ίδια ποιότητα ήχου υψηλής ποιότητας και χρώματα που ξεχωρίζουν και ταιριάζουν με το δικό σας στυλ.

00

Εκτός, όμως, από τα προϊόντα ήχου υψηλής ανάλυσης, η Sony προσθέτει νέα προϊόντα και στη δημοφιλή σειρά EXTRA BASS (XB), που αποδίδουν ισχυρό ήχο που έχει αντίκτυπο, τα ακουστικά MDR-XB650BT, τα ασύρματα ηχεία SRS-XB3 και SRS-XB2 και το high power ηχοσύστημα GTK-XB7. Με αυτές τις νέες EXTRA BASS συσκευές, θα νιώθετε σαν να βρίσκεστε σε κλαμπ, ή σε φεστιβάλ μουσικής, απολαμβάνοντας δυνατά μπάσα όπου κι αν βρίσκεστε.

Κάποια από τα καινούργια προϊόντα ήχου της Sony διαθέτουν τη νέα λειτουργία Wireless Surround, με την οποία αποκτάτε εύκολα ένα καθηλωτικό σύστημα οικιακού κινηματογράφου συνδέοντας ασύρματα*1 μπάρες ηχείων και ασύρματα ηχεία της Sony*2.

88

Τόσο η σειρά h.ear, όσο και η EXTRA BASS σχεδιάστηκαν για να δημιουργούν μια αίσθηση «ύπαρξης μέσα στη στιγμή» όσο πιο πιστά γίνεται, από τις λεπτές διακρίσεις της ανάσας του καλλιτέχνη, μέχρι τον έντονο ήχο σε μια live παράσταση. Η Sony θα εξακολουθήσει να διευρύνει περαιτέρω αυτές τις σειρές, ώστε να ικανοποιήσει τις ανάγκες των μουσικόφιλων σε όλο τον κόσμο, με διαφορετικά στυλ και προτιμήσεις.

*1: Μοντέλα που είναι συμβατά με Wireless Surround: τα συστήματα οικιακού κινηματογράφου HT-NT5, HT-CT790 και HT-XT2, ο δέκτης AV STR-DN1070, τα h.ear go, τα ασύρματα ηχεία SRS-ZR7 και SRS- ZR5.

k0Q8T-vHKqdAQltYce5pr9Zaavuibh1DiVepS8tlJP8

*2: Η ενημέρωση λογισμικού έχει προγραμματιστεί για το καλοκαίρι του 2016.

 

Συστήματα ψηφιακής απεικόνισης

Η νέα βιντεοκάμερα 4K Handycam® FDR-AX53 διαθέτει έναν καινούργιο φακό ZEISS® με οπτικό ζουμ 20x, καθώς και αισθητήρα εικόνας υψηλής ευαισθησίας με μέγεθος pixel σχεδόν 1,6 φορές μεγαλύτερο από το υπάρχον μοντέλο βιντεοκάμερας 4K Handycam*1. Η FDR-AX53 διαθέτει, επίσης, τεχνολογία σταθεροποίησης εικόνας Balanced Optical SteadyShot™, η οποία περιορίζει το θόλωμα σε όλες τις λειτουργίες λήψης – από ευρυγώνιες λήψεις, έως και κοντινά πλάνα, και προσφέρει καθαρή εικόνα υψηλής ανάλυσης σε 4K ακόμα και σε λήψεις από απόσταση. Έχει εξοπλιστεί και με τη νέα Fast Intelligent AF και μια καινούργια δομή μικροφώνου, που καταγράφει υψηλό στερεοφωνικό ήχο, ενώ συλλαμβάνει με πιστότητα τον αρχικό ήχο. Από κάθε άποψη, από την καθαρότητα της εικόνας μέχρι την ποιότητα του ήχου, η FDR-AX53 αποτελεί ένα τεράστιο βήμα προς τα εμπρός.

6ipR5t2U1oma0kwoE8sgD7JAQKM6xjN06Av8V7iAtSA

Η νέα HD Handycam HDR-CX675 διαθέτει τεχνολογία σταθεροποίησης εικόνας Balanced Optical SteadyShot και λειτουργία Intelligent Active, η οποία επιτρέπει την σταθεροποίηση εικόνας σε πέντε άξονες, ακόμα και όταν τρέχετε. Τόσο η HDR-CX675, όσο και το ελαφρύτερο και μικρότερο μοντέλο, η HDR-CX455, διαθέτουν Fast Intelligent AF. Η HDR-CX455 έχει να επιδείξει ένα μικρόφωνο surround 5,1 καναλιών, που διευκολύνει την εγγραφή λήψεων υψηλής ποιότητας, με πεντακάθαρες εικόνες και ήχο, οπουδήποτε κι οποτεδήποτε.

luiDtLx87h-HWpv6TGR2K5Cu_wdBdimBX3W81HPF-Og,N6rbHsUGTS5gnn3MOxQI0eszfqiEEm_gFenzr3zPHKc

Η σειρά των Action Cam της Sony που διαθέτει SteadyShot θα ανανεωθεί με την προσθήκη της HDR-AS50R, με τηλεχειριστήριο Live-View Remote. Αυτό το τηλεχειριστήριο σάς δίνει τον πλήρη κι εύκολο έλεγχο των ρυθμίσεων της Action Cam από απόσταση, ακόμα και της ενεργοποίησής της. Αυτό το μοντέλο διαθέτει, ακόμα, εφέ 4K time-lapse*2 και δυνατότητα υποβρύχιων λήψεων σε βάθος έως και 60 μέτρα κάτω από την επιφάνεια, όταν χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με το υποβρύχιο περίβλημα, που περιλαμβάνεται στην συσκευασία. Με τη νέα Action Cam είναι ευκολότερο να γυρίσετε υψηλής ποιότητας βίντεο με αθλήματα και άλλες ψυχαγωγικές δραστηριότητες και να έχετε ακόμα περισσότερες αναμνήσεις από ποτέ.

*1: FDR-AX33.

*2: Δημιουργήθηκε με την ένωση δυο διαδοχικών φωτογραφιών που τραβήχτηκαν από την κάμερα σε σταθερά μεσοδιαστήματα, χρησιμοποιώντας λογισμικό επεξεργασίας, όπως το Action Cam Movie Creator έκδ. 5,1 ή μεταγενέστερη (διαθέσιμο από τον Ιανουάριο του 2016)

Life Space UX 

Η σειρά προϊόντων Life Space UX της Sony, που ξεφεύγει από την πεπατημένη, έχει ως στόχο της να αλλάξει ουσιαστικά τον τρόπο, με τον οποίο αλληλεπιδρούμε με το φυσικό χώρο και βιώνουμε την ψυχαγωγία. Στη Ιαπωνία κυκλοφορεί ήδη το ηχείο LED Bulb, το οποίο ταιριάζει απόλυτα σε οποιοδήποτε χώρο. Μπορεί κανείς απλά να το βιδώσει σε μια υποδοχή λάμπας και να ακούσει ασύρματα μουσική οπουδήποτε στο σπίτι. Το ηχείο LED Bulb θα κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ μετά τα μέσα του έτους.

Η Sony θα κυκλοφορήσει, ακόμα, τον κυβικό φορητό προβολέα 10 εκ. Ultra Short Throw, με εσωτερικά ηχεία και μπαταρία. Ο προβολέας μπορεί να «ρίξει» μια εικόνα διαστάσεων από 22″ έως 80″ σε τοίχους, τραπέζια ή οποιαδήποτε άλλη παρακείμενη επιφάνεια, παρά το μικρό του μέγεθος.

Τέλος, η Sony θα κυκλοφορήσει το ηχείο Glass Sound, το οποίο γεμίζει κάθε γωνιά του δωματίου με κρυστάλλινο ήχο, μέσα από το σωλήνα από οργανικό γυαλί που περικλείει φωτισμό LED και πλημμυρίζει το δωμάτιο με ένα ζεστό φως που εναρμονίζεται με κάθε χώρο. Τόσο ο φορητός προβολέας Ultra Short Throw, όσο και το ηχείο Glass Sound θα κυκλοφορήσουν στην Ιαπωνία την άνοιξη και τις ΗΠΑ το πρώτο μισό του οικονομικού έτους 2016.

Στο περίπτερο της Sony στη CES θα δει κανείς και προϊόντα από διάφορες κατηγορίες. Κάποια από αυτά αξιοποιούν τις τεχνολογίες αισθήσεων στο χώρο των σπορ (το Smart B-Trainer™ και ο αισθητήρας Smart Tennis) και της ομορφιάς (το BeautyExplorer™, σύστημα ανάλυσης του δέρματος), καθώς και προϊόντα από τα start-up project της Sony, που γεννήθηκαν μέσα από την καινούργια πρωτοβουλία της, το πρόγραμμα Seed Acceleration Program, που είναι ένα εσωτερικό σύστημα «εκκόλαψης» νέων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.