Το MQA σημαίνει Master Quality Authenticated και είναι μια νέα audio τεχνολογία που έχει εξελίξει η Meridian Audio. Τι είναι;

MeridianAudioMQA

Με τις υπηρεσίες streaming μουσικής να γίνονται το κύριο μέσο ακρόασης και να φτάνουν το τζίρο του $1 δις μόνο το 2015, το μέλλον είναι όχι μόνο το Spotify, με τους 20 εκατομμύρια συνδρομητές και τους 55 εκατομμύρια με free συνδρομή αλλά και τα: Apple Music, Deezer, Tidal, Google Play Music και όχι μόνο.

Τι ήχο όμως ακούς;

Κατά κανόνα απωλεστική – lossy, συμπίεση σε 256kbps ή 320kbps, AAC, MP3 ή Ogg Vorbis, ενώ τα Deezer Elite, Qobuz και Tidal δίνουν ναι CD-quality lossless stream. Κανένα όμως δε δίνει hi-res audio streaming παρά μόνο το Qobuz σε Android.

Pioneer_02

Και εδώ έρχεται η Meridian με το MQA που έχει στόχο να “fundamentally change the way we all enjoy music”. Η εταιρία μπορεί έτσι να ‘μεταφέρει’ ήχο σε χώρο CD-quality streams αλλά με την κορυφαία ποιότητα. Το δε Tidal ισχυρίζεται πως θα δώσει hi-res audio streaming με τεχνολογία MQA το 2016 κάτι που σημαίνει πως θα έχουμε hi-res audio streaming λογικά σε όλο και περισσότερες εταιρίες.