• Αποκαλύπτεται η μία και μοναδική, καλύτερη λήψη Έλληνα φωτογράφου στο πλαίσιο των SonyWorldPhotographyAwards 2016
  • Η νικητήρια φωτογραφία θα εκτεθεί στο SomersetHouse, στο Λονδίνο, μεταξύ 22 Απριλίου και 8 Μαΐου
  • Οι φωτογραφίες διατίθενται για δημοσίευση στην τοποθεσία press.worldphoto.org

 2

17 Μαρτίου 2016: Ο Έλληνας φωτογράφος Τάσος Ανέστης αναδείχθηκε νικητής του Ελληνικού Εθνικού Βραβείου, στο πλαίσιο των Sony World Photography Awards 2016, του μεγαλύτερου διαγωνισμού φωτογραφίας, παγκοσμίως.

Η νικήτρια φωτογραφία του κ. Ανέστη με τίτλο «Vesturhorn, Iceland» επελέγη ως η μία και μοναδική, καλύτερη φωτογραφία Έλληνα φωτογράφου, η οποία υποβλήθηκε σε οποιαδήποτε από τις δέκα κατηγορίες του Ανοιχτού Διαγωνισμού.

15H_GM_lens_image_06

Ο Τάσος Ανέστης, γενικός διευθυντής εταιρείας βιντεοπαιχνιδιών με καταγωγή από τη Λιβαδειά, ο οποίος σήμερα κατοικεί στην Αθήνα, έχει κερδίσει μια SonyILCE-7M2K. Επιπλέον, η νικήτρια φωτογραφία θα είναι μέρος της Έκθεσης SonyWorldPhotographyAwards 2016 που θα διεξαχθεί στο SomersetHouse, στο Λονδίνο από 22 Απριλίου έως 8 Μαΐου και θα δημοσιευθεί στο ετήσιο βιβλίο των SonyWorldPhotographyAwards. Η έκθεση θα περιλαμβάνει,επίσης, τις νικητήριες και επιλαχούσες φωτογραφίες του Επαγγελματικού, Ανοιχτού και διαγωνισμού Νέων, παράλληλα με την πρώτη μεγάλη ευρωπαϊκή έκθεση του καλλιτεχνικού ντουέτου των φωτογράφων Rongrong&inri (Κίνα/ Ιαπωνία), οι οποίοι έλαβαν το βραβείο της Εξαιρετικής Συμβολής στην Φωτογραφία.

Η νικήτρια εικόνα, «Vesturhorn, Iceland», είναι μια εκπληκτική λήψη της φύσης που αντικατοπτρίζει την δραματική και βγαλμένη από παραμύθι φύση του νησιού.

Μιλώντας για τη νικητήρια φωτογραφία του, ο κος Ανέστης σχολιάζει: «Η λήψη αυτής της φωτογραφίας του Vesturhorn στην Ισλανδία έγινε το περασμένο καλοκαίρι κατά τη διάρκεια μιας πολύ δυνατής καταιγίδας. Για πολλές ώρες προσπαθούσα να το συλλάβω αυτό, κάτι σχεδόν αδύνατο λόγω της βροχής και της άμμου στο φακό μου, αλλά στο τέλος μετά από εκατοντάδες απόπειρες πήρα τελικά το σωστό πλάνο.»

Ο κος Ανέστης συνεχίζει: «Είναι μεγάλη τιμή να λάβω αυτό το βραβείο ανάμεσα σε τόσους πολλούς άλλους ταλαντούχους φωτογράφους, και είμαι ευγνώμων για αυτήν την αναγνωρισμένου κύρους διάκριση. Πάνω από όλα είμαι πολύ χαρούμενος καθώς πρόκειται για μια μοναδική ευκαιρία να παρουσιάσω τη δουλειά μου σε περισσότερους ανθρώπους.»

Οι φιναλίστ για τα Ελληνικά Βραβεία ήταν οι εξής:

  • 2η θέση – Νίκος Κοντοσταυλάκης
  • 3η θέση – Γιώργος Διγαλάκης

Το πρόγραμμα των ΕθνικώνΒραβείων τιμά και επιβραβεύει την μια και μοναδική καλύτερη φωτογραφία ενός φωτογράφου ανά χώρα. Σε αυτό το πρόγραμμα συμμετέχουν 60 χώρες ανά τον κόσμο, από την Αργεντινή μέχρι την Αυστραλία.Μπορούν να λάβουν μέρος φωτογράφοιόλων των δυνατοτήτων.

Για να δείτε τους νικητές και των 60 Εθνικών Βραβείων που ανακοινώθηκαν, μεταβείτε στο www.worldphoto.org

Τα Sony World Photography Awards επιβραβεύουν και αναγνωρίζουν τις καλύτερες σύγχρονες φωτογραφίες του κόσμου, από το περασμένο έτος. Προσελκύοντας φωτογράφους όλων των δυνατοτήτων, τα βραβεία διαθέτουν τέσσερις διαγωνισμούς: Επαγγελματικό, Ανοιχτό, Νέων και Φοιτητών. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα βραβεία μπορείτε να βρείτε στο www.worldphoto.org

  • Οι φωτογραφίες της λίστας των φιναλίστ είναι διαθέσιμες στην τοποθεσία press.worldphoto.org
  • Εάν χρησιμοποιείτε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, χρησιμοποιήστε το #SWPA και κάντε tag το @WorldPhotoOrg

15b1-1900x680

 

131019131209748261_NETHERLAND_Carina_Dumais_2nd-place