Η επόμενη ιδέα κατανάλωσης. Λαχανικά φρέσκα από τον ‘κήπο’ του τοπικού σου σούπερ. Σε κατάστημα της αλυσδίδας Metro στο Βερολίνο έγινε πραγματικότητα. Αυτό που ετοίμασε μέσα στο κατάστημα μια startup είναι μια ειδική φάρμα – vertical farm, όπου χάρη στην τεχνολογία της υδροπονίας, οι πελάτες μπορούν να αγοράσουν λαχανικά που έχουν μεγαλώσει άμεσα.

infarm

Την ιδέα είχε μια startup με έδρα το Βερολίνο, η Infarm και στόχος είναι να υπάρχουν φρέσκα λαχανικά 365 ημέρες το χρόνο!

Η ‘φάρμα’ είναι ένα φωτεινό modular κουτί που κατά την εταιρία κάνει εφικτή την τεχνολογία του vertical farming σε micro κλίμακα. Λάμπες LED προσομειώνουν το ηλιακό φως ενώ micro-αισθητήρες και επεξεργασία δεδομένων εξασφαλίζουν την υγεία των φυτών.

“I was always very passionate about being self sufficient,” λέει ο κος Erez Galonska, ιδρυτής και CEO της Infarm στο Mashable που μετά από ταξίδια ανακάλυψε πως “…growing food is such a powerful and natural experience when you eat truly fresh vegetables you recognise immediately how much tastier and healthier they are.”

Επέστρεψε στο διαμέρισμα του και αποφάσισε να κάνει κάτι για τον αστικό χώρο.

infarm2

Χάρη στην υδροπονία ο κος Galonska ετοίμασε ένα δοκιμαστικό σύστημα στο χώρο του, μια “jungle farm full of delicious greens.” Ο κος Galonska πιστεύει σε μια “urban farming revolution” και εμείς απλά περιμένουμε να δούμε πόσο οι καταναλωτές θα μπορούν να στηρίξουν μια τέτοια ιδέα.

Ενώ πειράζουμε το κλασικό μας μπαχτσεδάκι…