Annually on holidays vu lan - signaling parents. People want them to pray for his parents. They were released on river use candles temple.

 

  • Ο Ιρανός φωτογράφος Asghar Khamseh απέσπασε το βραβείο L’Iris d’Or μαζί με τον τίτλο Φωτογράφος της Χρονιάς καθώς και χρηματικό έπαθλο ύψους $25.000 για τα δυνατά πορτραίτα θυμάτων επίθεσης με οξύ
  • Ο τίτλος Φωτογράφος της Χρονιάς του Ανοιχτού Διαγωνισμού, απονεμήθηκε στον Kei Nomiyama, από την Ιαπωνία
  • Αποκαλύφθηκαν οι νικητές των δεκατεσσάρων ενοτήτων της Κατηγορίας Επαγγελματιών
  • Οι φωτογράφοι RongRong & inri τιμήθηκαν με το Βραβείο Εξαιρετικής Προσφοράς στη Φωτογραφία
  • Οι νικητές επιλέχθηκαν από έναν αριθμό ρεκόρ 230.103 συμμετοχών από πάνω από 186 χώρες
  • Οι νικήτριες φωτογραφίες, αλλά και όσες έφτασαν μέχρι τον τελικό, θα εκτεθούν στο Somerset House, στο Λονδίνο από 22 Απριλίου έως και 8 Μαΐου
  • Οι εικόνες είναι διαθέσιμες για λήψη από τη ηλεκτρονική τοποθεσία press.worldphoto.org ή από την Image.net

«Οι Κριτές ομόφωνα εξέφρασαν τον θαυμασμό τους για το συνολικό έργο του Φωτογράφου της Χρονιάς και το φως που ρίχνει στην τραγική αυτή πρακτική που εκθέτει.»

Dominique Green, Πρόεδρος, Επιτροπή Ντοκυμαντέρ

Οι συνολικοί νικητές του μεγαλύτερου παγκοσμίως διαγωνισμού φωτογραφίας, των Sony World Photography Awards 2016, ανακοινώθηκαν σήμερα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Φωτογραφίας. Η έκθεση με όλες τις νικητήριες φωτογραφίες, αλλά και όσες έφτασαν στον τελικό θα πραγματοποιηθεί στο Somerset House, στο Λονδίνο, από τις 22 Απριλίου έως τις 8 Μαΐου.

Προσθέτοντας έναν αριθμό ρεκόρ 230.103 συμμετοχών στην ένατη χρονιά της, η Επίτιμη Επιτροπή των βραβείων επέλεξε τον Ιρανό φωτορεπόρτερ Asghar Khamseh ως το νικητή του πιο πολυπόθητού βραβείου της, εκείνου του L’Iris d’Or μαζί με τον τίτλο του Φωτογράφου της χρονιάς.

sony-world-photography-awards-2016

Το έργο με τίτλο «Fire of Hatred», που ξεχώρισε μεταξύ των νικητών των δεκατεσσάρων επί μέρους κατηγοριών της Κατηγορίας Επαγγελματιών, και βραβεύτηκε, είναι μια δυνατή σειρά πορτρέτων που πραγματεύεται τις κοινωνικές απολήξεις των βίαιων επιθέσεων με οξύ.Ο Khamseh ανακοινώθηκε ως ο νικητής του βραβείου με χρηματικό έπαθλο ύψους $25.000, σε μια τελετή απονομής στο Λονδίνο στην οποία παρευρέθηκαν οι κορυφαίοι του χώρου της φωτογραφίας. Οι νικητές και οι φιναλίστ και των δεκατεσσάρων επιμέρους κατηγοριών της Κατηγορίας Επαγγελματιών ανακοινώθηκαν επίσης στην τελετή.

Στην τελετή, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Φωτογραφίας ανακοίνωσε τον Φωτογράφο της Χρονιάς για τον Ανοιχτό Διαγωνισμό και παραλήπτη χρηματικού επάθλου $5.000, Kei Nomiyama, από την Ιαπωνία.

Ο Scott Gray, CEO του Παγκόσμιου Οργανισμού Φωτογραφίας σχολίασε: «Τα βραβεία προσφέρουν σταθερά μια απίστευτη γκάμα έργων, από μια πλειάδα χωρών και κυρίως δίνουν σε φωτογράφους την ευκαιρία να γίνουν γνωστοί και να διευρύνουν την καριέρα τους. Ελπίζω ότι αυτή τα φετινά έργα των νικητών θα αποτελέσουν έμπνευση για άλλους φωτογράφους, βοηθώντας τους να διευρύνουν τα όρια της δημιουργίας τους, ενώ ταυτόχρονα συνεισφέρουν στην αναγνώριση του έργου της φωτογραφίας.»

Τα Sony World Photography Awards αναδεικνύουν σε ετήσια βάση τις καλύτερες φωτογραφίες του κόσμου. Καθώς η συμμετοχή είναι ανοικτή και δωρεάν για όλους τους φωτογράφους, τα βραβεία αποτελούν μια έγκυρη φωνή στη φωτογραφική βιομηχανία που έχει τη δύναμη να διαμορφώσει τη σταδιοδρομία των νικητών και των φιναλίστ φωτογράφων.

L’IRIS D’OR – ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ – ASGHAR KHAMSEH

Γεννημένος στην Τεχεράνη το 1963, ο Asghar khamseh είναι φωτορεπόρτερ στο Πρακτορείο Mehr News, του Ιράν, ενώ το έργο του εστιάζει κυρίως στα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Η νικητήρια σειρά «Fire of Hatred» είναι μια δυνατή σειρά πορτρέτων θυμάτων επίθεσης με οξύ. Αυτό το εξαίσιο έργο αποτελεί τροφή για σκέψη, εξετάζοντας τα κοινωνικά ζητήματα σχετικά με αυτή τη βίαιη πράξη – βλέποντας πέρα από τη φυσική και ψυχολογική επίπτωση που έχει στα θύματα, και προς το κοινωνικό στιγματισμό και την ευθύνη που αποδίδεται τα θύματα, κυρίως στις γυναίκες.

Η Dominique Green, Πρόεδρος της Επιτροπής Ντοκυμαντέρ δήλωσε για το έργο: «Τα πορτρέτα της παραμόρφωσης που προκύπτει από την κοινωνική βία είναι χωρίς αμφιβολία ένα σκληρό θέμα το οποίο δεν αποφεύγει η μακρά παράδοση του φωτογραφικού ντοκυμαντέρ. Η δύναμη της επιβλητικής σειράς φωτογραφιών του Asghar Khamseh «Fire of Hatred» είναι τόση, ώστε δίνει τη δυνατότητα στον θεατή να αντιμετωπίσει ευθέως προσωπικές εικόνες οι οποίες θα μπορούσαν να εξεταστούν με ενσυναίσθηση και σεβασμό, επιτρέποντας στον θεατή να γίνει μάρτυρας και όχι απλά παρατηρητής. Η Κριτική Επιτροπή, ομόφωνα εξέφρασε τον θαυμασμό της για το συνολικό έργο του Φωτογράφου της Χρονιάς και το φως που ρίχνει στην τραγική αυτή πρακτική που εκθέτει.»

ΝΙΚΗΤΕΣ ΚΑΙ ΦΙΝΑΛΙΣΤ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ

sony-world-photography-awards-20162

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΕΧΝΗΣ

  • Αρχιτεκτονική – Νικήτρια: Amélie Labourdette, Γαλλία

2η θέση – Hui Zhang, Κίνα / 3η θέση – Stephan Zirwes, Γερμανία

  • Αυθόρμητο – Νικήτρια: Kirstin Schmitt, Γερμανία

2η θέση – Nick Ng, Μαλαισία / 3η θέση – Andrea Rossato, Ιταλία

  • Εννοιολογική Σύλληψη – Νικητής: Julien Mauve, Γαλλία

2η θέση – Alejandro Beltran, Βενεζουέλα / 3η θέση – Barbaros Kayan, Τουρκία

  • Τοπίο – Νικήτρια: Maroesjka Lavigne, Βέλγιο

2η θέση Maoyuan Cui, Κίνα / 3η θέση Stefan Schlumpf, Ελβετία

    • Πορτρέτα -Νικητής: Marcello Bonfanti, Ιταλία

2η θέση Fauzan Ijazah, Ινδονησία / 3η θέση Rubén Salgado Escudero, Ισπανία

    • Σκηνοθετημένο – Νικητής: Alberto Alicata, Ιταλία

2η θέση Cristina Vatielli, Ιταλία / 3η θέση Kristoffer Eliassen, Νορβηγία

  • Νεκρή φύση – Νικητής: Francesco Amorosino, Ιταλία

2η θέση Oliver Schwarzwald, Γερμανία / 3η θέση Hiroshi Watanabe, Ιαπωνία

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ

  • Καμπάνια – Νικητής: Jetmir Idrizi, Κόσοβο

2η θέση – David Chancellor, Ηνωμένο Βασίλειο / 3η θέση – Antoine Repessé, Γαλλία

  • Σύγχρονα θέματα – Νικητής: Asghar Khamseh, Ιράν

2η θέση – Kevin Frayer, Καναδάς / 3η θέση – Simona Ghizzoni, Ιταλία

  • Επικαιρότητα – Νικητής: Άγγελος Τζωρτζίνης, Ελλάδα

2η θέση – Andrea and Magda, Ιταλία / 3η θέση – Andrew Burton, Ηνωμένες Πολιτείες

      • Καθημερινότητα – Νικητής: Espen Rasmussen, Νορβηγία

2η θέση Sandra Hoyn, Γερμανία / 3η θέση Stephanie Sinclair, Ηνωμένες Πολιτείες

  • Περιβάλλον – Νικητής: Kevin Frayer, Καναδάς

2η θέση Li Feng, Κίνα / 3η θέση Lucy Nicholson, Ηνωμένο Βασίλειο

  • Άνθρωποι – Νικητής: Kevin Frayer, Καναδάς

2η θέση Filippo Venturi, Ιταλία / 3η θέση Alessandro D’Angelo, Ιταλία

  • Σπορ – Νικητής: Nikolai Linares, Δανία

2η θέση Jens Juul, Δανία / 3η θέση Annick Donkers, Βέλγιο

ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ – KEI NOMIYAMA, ΙΑΠΩΝΙΑ

Το “Enchanted Bamboo Forest” από τον Kei Nomiyama επιλέχθηκε ως η μοναδική καλύτερη φωτογραφία στον κόσμο από μια επιτροπή κριτών με πρόεδρο την Jael Marschner, πρώην φωτογραφική συντάκτης στο Time Out London και τη Sunday Times Travel. Ο φωτογράφος έλαβε χρηματικό έπαθλο ύψους $5.000 στην τελετή του Λονδίνου.

Ο Nomiyama, Αναπληρωτής Διδάκτωρ στην Περιβαλλοντική Χημεία, στο Πανεπιστήμιο Ehime της Ιαπωνίας, είναι δεινός φωτογράφος της άγριας ζωής και του υποβρύχιου κόσμου. Η φωτογραφία του τραβήχτηκε στα βουνά του νησιού Shikoku και αντικατοπτρίζει την πυγολαμπίδα Luciola parvula κατά την έναρξη της περιόδου των βροχών.

Η φωτογραφία επιλέχθηκε από τους 10 νικητές των κατηγοριών του Ανοιχτού Διαγωνισμού που ανακοινώθηκαν στις 29 Μαρτίου. Η συμμετοχή στον Ανοιχτό Διαγωνισμό απαιτεί μια μοναδική φωτογραφία και είναι ελεύθερη για όλους.

ΝΕΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ – SAM DELAWARE, ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ

Ένα μαγευτικό πορτρέτο της αδελφής του, έδωσε στον δεκαοχτάχρονο μαθητή Sam Delaware τον τίτλο του Νέου Φωτογράφου της Χρονιάς. Γεννημένος στο Freeport του Maine, ο Delaware μαθητής πλέον στο Angwin της California, είναι ένας αυτοδίδακτος φωτογράφος που συλλαμβάνει φωτογραφίες από την ηλικία των 12. Ως μέρος του επάθλου του, μεταφέρθηκε στο Λονδίνο για να παρευρεθεί στην τελετή απονομής των βραβείων.

ΣΠΟΥΔΑΣΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ

Η Sofia Jern, 23 ετών από το Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών Novia στη Φινλανδία, εξασφάλισε τον τίτλο του Σπουδαστή Φωτογράφου της Χρονιάς. Έλαβε το έπαθλό της, φωτογραφικό εξοπλισμό της Sony, αξίας €30.000, για το Πανεπιστήμιό της, στην τελετή βράβευσης στο Λονδίνο. Το νικητήριο έργο της Jern ακολουθεί τις ζωές των «glue boys», νέων ανδρών, χρηστών ναρκωτικών που προσπαθούν να ξεφύγουν από την πραγματικότητα, στους δρόμους του Kitale, στην Κένυα.

Το πρόγραμμα Student Focus είναι ένα από τα μεγαλύτερα διεθνή προγράμματα που απευθύνεται σε σπουδαστές φωτογραφίας, σε συνεργασία με πάνω από 400 εκπαιδευτικά ιδρύματα. Υποστηρίζεται από το British Journal of Photography. www.worldphoto.org/student-focus

ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ – RONGRONG & INRI

Η γνωστή φωτογραφική ομάδα των συζύγων RongRong & inri που διαμόρφωσαν τη σύγχρονη φωτογραφία στην Κίνα και όχι μόνο, το βραβείο της Εξαιρετικής Προσφοράς στη Φωτογραφία  στην τελετή απονομής του Λονδίνου. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Φωτογραφίας τους απέδωσε το βραβείο, αναγνωρίζοντας όχι μόνο τις καριέρες τους, σαν καλλιτέχνες, αλλά και τη σημαντική επιρροή που είχαν στην Ασιατική φωτογραφία.

Το φωτογραφικό έργο των RongRong & Inri αντικατοπτρίζει έναν προσωπικό κόσμο που δημιούργησαν μαζί και διευρύνει τα όρια των παραδοσιακών ασπρόμαυρων τεχνικών εμφάνισης φωτογραφιών. Μαζί ίδρυσαν τον πρώτο χώρο σύγχρονης τέχνης στην Κίνα, αφιερωμένο στη φωτογραφία, το Three Shadows Photography Art Centre, αλλά και το Φεστιβάλ Φωτογραφίας Jimei x Arles σε συνεργασία με το Les Recontres d’Arles.

ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΙ ΒΙΒΛΙΟ

Όλες οι φωτογραφίες που κέρδισαν, καθώς και όσες βρέθηκαν στις λίστες των φιναλίστ, θα εκτεθούν στο Somerset House, στο Λονδίνο, από τις 22 Απριλίου έως και τις 8 Μαΐου. Η έκθεση θα περιλαμβάνει επίσης ένα τμήμα ειδικά αφιερωμένο στους παραλήπτες του Βραβείου Εξαιρετικής Προσφοράς στη Φωτογραφία, RongRong & inri.

Η έκθεση συνοδεύεται από ένα βιβλίο με τα έργα των νικητών και των φιναλίστ, διαθέσιμο για αγορά από το www.worldphoto.org.

Γρήγοροι σύνδεσμοι

  • Οι νικητήριες φωτογραφίες είναι διαθέσιμες για λήψη στην τοποθεσία press.worldphoto.org
  • Εάν χρησιμοποιείτε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, χρησιμοποιήστε το #SWPA και κάντε tag το @WorldPhotoOrg
  • Τα βιογραφικά των κριτών βρίσκονται στην ηλεκτρονική τοποθεσία: http://bit.ly/1pUIKgL

sony-world-photography-awards-20163 sony-world-photography-awards-20164 sony-world-photography-awards-20165 sony-world-photography-awards-20166 sony-world-photography-awards-20167 sony-world-photography-awards-20168