Πάει τρένο. Και αυτό μόνο καλά νέα είναι για το τμήμα τη ιαπωνικής Sony, το Games & Network division που ανακοίνωσε πως το PlayStation 4 έφτασε τα 40 εκατομμύρια μηχανάκια στις 31 Μάρτη του έτους 2016.

playstation-4-stock

Και αυτό είναι χρήμα: 12.8 δισεκατομμύρια Euro για την εταιρία, αύξηση 11.8% σε σχέση με το προηγούμενο οικονομικό έτος. Η εταιρία 2015 έστειλε 17.7 εκατομμύρια μηχανάκια, από τα 14.8 εκατομμύρια για το αντίστοιχο διάστημα του 2014, μια τάση σπάνια για τη σκηνή των video game hardware. Η Sony ισχυρίστηκε δε πως από το PlayStation Network έβγαλε πέρυσι 4.5 δις Euro, τεράστια αύξηση σε σχέση με τα 2.9 δις Euro της αντίστοιχης περιόδου πέρυσι.

Από την άλλη επιβεβαίωσαν πως το PlayStation 3 πέφτει χωρίς να επηρεάζει το bottom line. Το θέμα είναι όμως το 2016. Εκεί η εταιρία δεν μπορεί να δώσει πρόβλεψη αφού ακόμη δεν έχει υπολογίσει τα προβλήματα στις γραμμές παραγωγής από τον σείσμο το Kumamoto earthquake that affected Japan.

Το βασικό ερώτημα σήμερα πάντως είναι: Θα έχουμε PlayStation 4 NEO μέχρι το τέλος του 2016;

Η Sony έχει παραδεχτεί πως το νυν μηχάνημα πάει καλύτερα από τις προβλέψεις και μια νέα version με καλύτερο hardware, το NEO, μπορεί να έρθει φέτος. Οι πηγές λένε πως official ανακοίνωση θα έχουμε μάλλον σύντομα, στο E3 2016 event, όπως και τα τελευταία για το PlayStation VR.