Και με HDR αλλά και με το UHD Blu-ray. Τα specs της επόμενης κονσόλας της Microsoft αποκαλύπτονται. Η Microsoft αποκάλυψε στο Digital τα τελικά tech specifications για τη next game κονσόλα της που θα ετοιμαστεί για 4K gaming. Το Xbox ’Scorpio’ θα είναι 40% πιο ισχυρό από το PS4 Pro.

Η εταιρία επιβεβαιώνει πως το Scorpio θα είναι συμβατό με ανάλυση 4K HDR (High Dynamic Range ενώ θα διαθέτει και UHD Blu-ray drive, όλα παρόμοια με το Xbox One S που δίνει τα πάντα εκτός από το native 4K.

Το δε Digital Foundry είδε και το Forza να τρέχει σε 4K και 60fps με τη GPU να χρησιμοποιεί το 60-70% της ισχύος.

Δίνουν 6 teraflops graphical κάτι που σημαίνει 40% μεγαλύτερη ισχύ από το PlayStation 4 Pro και 330% μεγαλύτερη του Xbox One S. Η GPU έχει για το λόγο αυτό 40 compute units, 12GB RAM, 1TB σκληρό δίσκο και HDMI 2.0. Η κονσόλα θα δίνει και object-based audio όπως Dolby Atmos και DTS:X, ενώ η Microsoft θα υποστηρίζει και proprietary HRTF format για το δικό της Hololens και άρα τεχνολογία augmented reality (VR και AR).

Το Scorpio θα είναι συμβατό με κάθε Xbox One game και converted Xbox 360 games με καλύτερα loading times, textures και πιο σταθερά frame rates. Αν ένα game χρησιμοποιεί dynamic resolution όπως το The Witcher 3, θα ανεβάζει το pixel count.

Πάμε λοιπόν…