Ολοι πλέον ξέρουν πως μέσα στη στολή του Iron Man υπάρχει ένας άνθρωπος. Ναι, είναι μια mechanized στολή από ειδικό κράμα που έφτιαξε η ‘διάνοια’ που λέγεται Tony Stark αλλά πέρα από το gold-titanium alloy υπάρχουν και άλλα, πραγματικά υλικά.

f74ace4fftpiabfz2jo4x1dd97qwtwike5swiijiryu7hnfchb1jdsxggwkpolgh

Η κορεατική Hyundai πιστεύει πως είναι μια ευκαιρία να διαφημιστεί. Να δείξει τι κάνει όχι ένας άνθρωπος αλλά μια εταιρία. Έτσι έχει postάρει εδώ και λίγες ημέρες στο blog της έναν νέο exoskeleton που μπορεί να μην μοιάζει με τη στολή του Νονού πλέον των ταινιών της Marvel, αλλά σίγουρα από εκεί αντλεί έμπνευση.

Στη σελίδα της όπου ανακοινώνει το project, η Hyundai πάντως το παίζει έξπυνα το χαρτί. Μιλά συνέχεια για τη στολή του Iron Man ώστε το wearable robot τους να πάρει δημοσιότητα.

Το ειδικό μηχάνημα μπορεί να σηκώσει “hundreds of kilograms,” ενώ το ίδιο είναι ιδιαίτερα ελαφρύ, μόλις 50 κιλά. Φυσικά τη χρήση μπορείτε να τη δείτε και στη νέα ταινία Captain America (spoiler) αφού στόχος τους είναι η καλύτερη ζωή των παραπληγικών.

Η εταιρία ελπίζει πως “wearable robot development of the Hyundai Motor Group will eventually lead to the free movement of people and things,” και ονομάζει την τεχνολογία “Next Mobility.”

Ο Tony Stark θα χαμογελούσε.